3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

A 2011-es év halottjai

 
Sajnos elvesztettünk néhány fontos szereplőjét az életünknek. A lista meglehetősen hosszú, amely szomorúságunk és gyászunkat növeli. Nézzük időrendi sorrendben és emlékezzünk rájuk közösen!
 
Elhunyt az amerikai Milton Babbitt, aki a világ első elektromos szintetizátorát fejlesztette ki. Amúgy jelentős avantgard zeneszerző volt és 94 éves korában érte a halál. 2011. január 29.
 
58 éves korában elhunyt Gary Moore ír rock- és bluesgitáros, akit minden idők egyik legnagyobb gitárosának tartották a szakmabeliek és a rajongók is.  2011. február 6. 
 

 
Elhunyt Maurics András a Karabély és a Flash zenekarok basszusgitárosa. Mindössze 41 éves volt. 2011. február 11.
 
Február 14-én Pleszkán Frigyes (öngyilkos lett) magyar, február 15-én Georg Shearing angol-amerikai dzseszzongorista.
 
87 éves korában elhunyt Eddie Kirkland amerikai bluesgitáros. 2011. február 27.
 
Elhunyt Nilla Pizzi olasz énekesnő, aki az 1951-es és 1952-es Sanremoi dalfesztivál győztese volt. Nagy slágere volt a „Grazie dei fiori” és a „L’edera”. 91 éves volt. 2011. március 12.
 

 
Elhunyt Joe Morello, amerikai dzseszdobos, a nagysikerű The Dave Brubeck Quartet tagja. 82 éves volt. 2011. március 12.
 
Owsley Stanley is eltávozott az élők sorából. Ő hangmérnök volt és a Grateful Dead mellett dolgozott, de igazából amiatt lett híres (vagy hírhedt), mert ő fejlesztette tovább az LSD nevű drogot. 76 éves volt. 2011. március 13.
 
79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas színművésznő. Többek között Richard Burton felesége volt ő. 2011. március 23.
 
Elhunyt Payer „Öcsi” András énekes, zeneszerző, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Leghíresebb slágereiaz „Ó, egy Alfa Romeo”, a „Gedeon bácsi” és a „Felmegyek hozzád". 69 éves volt. 2011. március 31.
 

 
43 évesen hunyt el Seth Putnam, az amerikai Anal Cunt zenekar énekese. 2011. június 14.
 
Az év egyik legfelkavaróbb eseménye volt, Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas angol énekesnő halálesete. Máig nem lehet tudni mi történt, de a leghitelesebb hírek arról szólnak, hogy a drogproblémáiról elhíresült zseniális énekesnő azon az estén túlitta magát és abban halt meg végül. Úgy volt, hogy Amy Winehouse a Szigeten is fellép, de mivel a budapesti fesztivál előtt egy hónappal egy szerbiai fellépésén botrányt okozott, így a menedzsment visszarendelte őt az elvonóra és az összes koncertjét lemondták a 2011-es évben, így új sztárt kellett keresni az énekesnő pótlására, (amely végül a Magyarországra szinte már hazajáró Thirty Secons To Mars lett). Amy Winehouse mindössze 27 (!!!) éves volt. 2011. július 23.
 
47 éves korában hunyt el Jani Lane, a Warrant zenekar egykori énekese. 2011. augusztus 11.
 
Elhunyt Újvári János az egykori Kontroll Csoport zenekar szaxofonos, billentyűse. 56 éves volt. 2011. szeptember 9.
 
40 éves korában elhunyt sokunk barátja Huszár Zsolt, színművész, az Új Színház társulatának tagja. Halálát éjszaka biciklizés közben egy villamos okozta. 2011. szeptember 17.
 
45 éves korában hunyt el Takács Péter, a Korai Öröm zenekar gitárosa, aki trombitásként, énekesként és furulyásként is a banda hasznára volt. 2011. október 5.
 
40 éves korában hunyt el a Weezer egykori basszusgitárosa, Mikey Welsh. 2011. október 8.
 
Elhunyt a világhírű amerikai bluesharmónikás George „Mojo” Buford. 81 éves volt. 2011. október 11.
 
87 éves korában hunyt el Beryl Davis brit dzseszénekesnő. 2011. október 28.
 
Fiatalon, 34 éves korában hunyt el a Gwar nevű heavy metál zenekar gitárosa, Cory Smoot. 2011. november 3.
 
64 évesen önkezével vetett véget életének Mary Zsuzsi táncdalfesztivál győztes énekesnő, Klapka György volt felesége. 2011. december 24.
 
Végül sajnos hosszú betegség után hunyt el Garas Dezső, Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze. 77 éves volt. 2011. december 30.
 

 
1 2 3 4

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. június 23.

Rock, csajok satöbbi – HolyChicks

Pörgős pop-rock dallal jelentkezik Budapest első számú női bandája. Épphogy véget ért a házibulik korszaka - amelyből nem titkoltan merítettek ihletet a lányok -, már meg is kezdődött a nyári fesztiválszezon, az pedig biztos, hogy a bulizás bármely formájához elegendő muníciót nyújt legújabb, Filmszakadás című szerzeményük. Tovább

2021. június 22.

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

Zalatnay Sarolta Fekete árnyék c. számát gondolta újra a Freakin’ Disco Walters Lilivel kiegészülve a hamarosan érkező új magyar filmhez, az Űrpiknikhez. A filmben egy furcsa lány és egy különös űrlény próbálja megmenteni Zalatnay Saroltát, a képtelen sztorihoz készült dalfeldolgozás pedig egy hasonlóan abszurd videót is kapott. Tovább

2021. június 3.

Fatal Error duplalemez premier

Az  Fatal Error zenekar duplalemezzel ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Művirágok karneválja első felét mutatjuk most be nektek. Az első korongról a közelmúltban már kijött négy dal mellett hét új szám lát napvilágot. A lemez második felvonása őszre várható. Tovább

2021. június 1.

Kollaborációval indul a hét

Kirobbanó kollaborációval jelentkezik a Fonogram-győztes DJ. Metzker Viki igazán tudja, hogy kell jól indítani a hetet, hiszen már hétfőn ledobja a slágerbombát, amit ezúttal a YouTube egyik legfelkapottabb tehetségével, Karolával közösen jegyez. A dögös duó egy érzelemdús szerzeménnyel vesz le a lábunkról. Tovább

2021. május 20.

Solére új dala

Solére új dallal, és live videó anyaggal jelentkezik. Az énekesnő 2020-ban debütált Köztünk Liliom és A Hold meg én című dalaival, amelyeknek mély értelmű szövegei és különleges vizuális világú videói egyből rabul ejtették a közönséget. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky