3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

A 2011-es év halottjai

 
Sajnos elvesztettünk néhány fontos szereplőjét az életünknek. A lista meglehetősen hosszú, amely szomorúságunk és gyászunkat növeli. Nézzük időrendi sorrendben és emlékezzünk rájuk közösen!
 
Elhunyt az amerikai Milton Babbitt, aki a világ első elektromos szintetizátorát fejlesztette ki. Amúgy jelentős avantgard zeneszerző volt és 94 éves korában érte a halál. 2011. január 29.
 
58 éves korában elhunyt Gary Moore ír rock- és bluesgitáros, akit minden idők egyik legnagyobb gitárosának tartották a szakmabeliek és a rajongók is.  2011. február 6. 
 

 
Elhunyt Maurics András a Karabély és a Flash zenekarok basszusgitárosa. Mindössze 41 éves volt. 2011. február 11.
 
Február 14-én Pleszkán Frigyes (öngyilkos lett) magyar, február 15-én Georg Shearing angol-amerikai dzseszzongorista.
 
87 éves korában elhunyt Eddie Kirkland amerikai bluesgitáros. 2011. február 27.
 
Elhunyt Nilla Pizzi olasz énekesnő, aki az 1951-es és 1952-es Sanremoi dalfesztivál győztese volt. Nagy slágere volt a „Grazie dei fiori” és a „L’edera”. 91 éves volt. 2011. március 12.
 

 
Elhunyt Joe Morello, amerikai dzseszdobos, a nagysikerű The Dave Brubeck Quartet tagja. 82 éves volt. 2011. március 12.
 
Owsley Stanley is eltávozott az élők sorából. Ő hangmérnök volt és a Grateful Dead mellett dolgozott, de igazából amiatt lett híres (vagy hírhedt), mert ő fejlesztette tovább az LSD nevű drogot. 76 éves volt. 2011. március 13.
 
79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas színművésznő. Többek között Richard Burton felesége volt ő. 2011. március 23.
 
Elhunyt Payer „Öcsi” András énekes, zeneszerző, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Leghíresebb slágereiaz „Ó, egy Alfa Romeo”, a „Gedeon bácsi” és a „Felmegyek hozzád". 69 éves volt. 2011. március 31.
 

 
43 évesen hunyt el Seth Putnam, az amerikai Anal Cunt zenekar énekese. 2011. június 14.
 
Az év egyik legfelkavaróbb eseménye volt, Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas angol énekesnő halálesete. Máig nem lehet tudni mi történt, de a leghitelesebb hírek arról szólnak, hogy a drogproblémáiról elhíresült zseniális énekesnő azon az estén túlitta magát és abban halt meg végül. Úgy volt, hogy Amy Winehouse a Szigeten is fellép, de mivel a budapesti fesztivál előtt egy hónappal egy szerbiai fellépésén botrányt okozott, így a menedzsment visszarendelte őt az elvonóra és az összes koncertjét lemondták a 2011-es évben, így új sztárt kellett keresni az énekesnő pótlására, (amely végül a Magyarországra szinte már hazajáró Thirty Secons To Mars lett). Amy Winehouse mindössze 27 (!!!) éves volt. 2011. július 23.
 
47 éves korában hunyt el Jani Lane, a Warrant zenekar egykori énekese. 2011. augusztus 11.
 
Elhunyt Újvári János az egykori Kontroll Csoport zenekar szaxofonos, billentyűse. 56 éves volt. 2011. szeptember 9.
 
40 éves korában elhunyt sokunk barátja Huszár Zsolt, színművész, az Új Színház társulatának tagja. Halálát éjszaka biciklizés közben egy villamos okozta. 2011. szeptember 17.
 
45 éves korában hunyt el Takács Péter, a Korai Öröm zenekar gitárosa, aki trombitásként, énekesként és furulyásként is a banda hasznára volt. 2011. október 5.
 
40 éves korában hunyt el a Weezer egykori basszusgitárosa, Mikey Welsh. 2011. október 8.
 
Elhunyt a világhírű amerikai bluesharmónikás George „Mojo” Buford. 81 éves volt. 2011. október 11.
 
87 éves korában hunyt el Beryl Davis brit dzseszénekesnő. 2011. október 28.
 
Fiatalon, 34 éves korában hunyt el a Gwar nevű heavy metál zenekar gitárosa, Cory Smoot. 2011. november 3.
 
64 évesen önkezével vetett véget életének Mary Zsuzsi táncdalfesztivál győztes énekesnő, Klapka György volt felesége. 2011. december 24.
 
Végül sajnos hosszú betegség után hunyt el Garas Dezső, Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze. 77 éves volt. 2011. december 30.
 

 
1 2 3 4

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky