3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

Miley Cyrus és a többi – nyeglék, nevetségesek

 
Miley Cyrus 2011-ben egy kínos videóval hívta fel magára a nagyközönség figyelmét. A tinik bálványát egy házibulin filmezték le, ahol a kislány úgy beszívott, hogy csak idiótán vihorászva tudott fetrengeni, de hát ilyen a fiatalok élete valahol. A másik nagymenő, a pelyhedző Justin Bieber volt, aki egyre gyarapodó gyermekcsinálós sztoriairól híresült el. Büszkék lehetünk, hogy ilyen kiváló művészekért rajonganak gyermekeink. Drukkolunk, hogy 2012-ben még kicsit rátegyenek a lapátra.
 
Más korosztályt érint, de szót kell ejtenünk Jennifer Lopez és Marc Anthony válásáról is, ami hasonlóképp nagy sajtóvisszhangot nyert. Egy „álompárral” kevesebb...
 
Majdnem kaptuk egy új döbbenetes sztárházasságot is: a Playboy atyja Hugh Hefner akarta elvenni aktuális szőke szerelmét. A playmate, Crystal Harris énekesnői ambíciókat is dédelgetett. A csaj végül lemondta a lagzit, így nem lehettünk tanúi a Playboy-esküvőnek. 
 
Fluor Tomi felemelkedése is tavaly történt. A „Mizu” jónéhány ponttal csökkentette az IQ-nkat, az meg csak hab volt a tortán, hogy a Kesh feldolgozása akkora sikereket ért el, hogy már a tehetségkutatókban is hallhattuk, hogy „csak akkor bulizom, ha úgy van, és általában úgy van”.
 
 
Szinte kihagyhatatlan Lady Gaga a felsorolásból. Például azért, mert a 2010-ben itt koncertező énekesnő meg van arról győződve, hogy Budapest egy ország. Az énekesnő idén is kiadott néhány maratoni hosszúságú videóklipet. 2011-ben láthattuk őt terhesként koporsóban és kopaszon is. Nem gondoltuk volna, hogy az emlékezetes „húsruhánál” van lejjebb… Pedig van. 
 
Britney Spears és Rihanna – sex sales
 
Szó, ami szó: Britney koncertje egy élmény volt. A hajdani tini pop ikonon igencsak meglátszik a kor, ráadásul semmilyen mély élményt nem volt képes előidézni. Mindenesetre egy profi playback show-t nyomott le, ami nagyon látványos volt. Valamint arról is meggyőződtünk, hogy amennyire rá nem illik a tehetséges jelző, a táncosaira annál inkább!
 
Rihanna decemberben vette be Budapestet, előtte betegeskedett egy kicsit, de szerencsére a fellépésre már minden rendben volt. Ami közös a két énekesnő koncertjében, hogy mindketten szexualitással próbálták eladni magukat. Több-kevesebb sikerrel. 
 
R.E.M. - R.I.P.
 
A Michael Stipe (ének), Bill Berry (dob), Peter Buck (gitár) és Mike Milles (basszus) fémjelezte amerikai rockbanda, úgy határozott, hogy a mintegy 31 éves alkotói múltat maguk mögött hagyva, feloszlanak és beszüntetik a R.E.M. működését. A mintegy 18 lemezzel rendelkező zenekar 2011. szeptember 21-én hivatalosan jelentette be a feloszlást. A zenekar utolsó nagylemeze 2011 februárjában jelent meg „Collapse Into Now” címmel. A magyar közönség 2008-ban láthatta a zenekart a Sziget Fesztiválon.
 
A másik nagy feloszló zenekar a Faithless volt 2011-ben. Őket is jól ismerheti a magyar közönség, a Sziget visszatérő vendégei voltak. 
 

Visszatérők

 
2011-ben visszatért a színre a Red Hot Chilli Peppers, valamit a Simple Red is. Sokáig suttogták, hogy a Pink Floyd is összeáll, de ennek egyre kevesebb az esélye. Nem így a The Stone Roses, amely egész évben pletykák tűzében éget, melyet olykor cáfoltak, olykor nem. A lényeg, hogy megtörtént a bejelentés: újra üzemel a The Stone Roses. Sőt! Nekünk magyaroknak külön király, hogy Ian Brownék 2012-ben a Szigetre is eljönnek.
 
Volt még nagy visszatérő név, hiszen újra összeállt a Black Sabbath is és jó nagy világkörüli turnéra indultak. Ők is esélyesek egy Sziget-koncertre, de ez egyelőre csak találgatás. Nagy visszatérő még Sade is, aki 2011-ben fantasztikus koncertet is adott Budapesten. Visszatért még a szakmába Paul Simon, a Blink 182, az Aqua és Shania Twain is. Magyarok közül az Amber Smith, a hiperkarma, az átformálódott Larry Hangman és a szintén új vonalon elindult Eleven Hold is ismét színen volt 2011-ben.
 

A következő oldalon: a 2011-es év halottjai >>>

 

2021. június 23.

Rock, csajok satöbbi – HolyChicks

Pörgős pop-rock dallal jelentkezik Budapest első számú női bandája. Épphogy véget ért a házibulik korszaka - amelyből nem titkoltan merítettek ihletet a lányok -, már meg is kezdődött a nyári fesztiválszezon, az pedig biztos, hogy a bulizás bármely formájához elegendő muníciót nyújt legújabb, Filmszakadás című szerzeményük. Tovább

2021. június 22.

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

Zalatnay Sarolta Fekete árnyék c. számát gondolta újra a Freakin’ Disco Walters Lilivel kiegészülve a hamarosan érkező új magyar filmhez, az Űrpiknikhez. A filmben egy furcsa lány és egy különös űrlény próbálja megmenteni Zalatnay Saroltát, a képtelen sztorihoz készült dalfeldolgozás pedig egy hasonlóan abszurd videót is kapott. Tovább

2021. június 3.

Fatal Error duplalemez premier

Az  Fatal Error zenekar duplalemezzel ünnepli fennállásának tizedik jubileumát. A Művirágok karneválja első felét mutatjuk most be nektek. Az első korongról a közelmúltban már kijött négy dal mellett hét új szám lát napvilágot. A lemez második felvonása őszre várható. Tovább

2021. június 1.

Kollaborációval indul a hét

Kirobbanó kollaborációval jelentkezik a Fonogram-győztes DJ. Metzker Viki igazán tudja, hogy kell jól indítani a hetet, hiszen már hétfőn ledobja a slágerbombát, amit ezúttal a YouTube egyik legfelkapottabb tehetségével, Karolával közösen jegyez. A dögös duó egy érzelemdús szerzeménnyel vesz le a lábunkról. Tovább

2021. május 20.

Solére új dala

Solére új dallal, és live videó anyaggal jelentkezik. Az énekesnő 2020-ban debütált Köztünk Liliom és A Hold meg én című dalaival, amelyeknek mély értelmű szövegei és különleges vizuális világú videói egyből rabul ejtették a közönséget. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky