3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

Miley Cyrus és a többi – nyeglék, nevetségesek

 
Miley Cyrus 2011-ben egy kínos videóval hívta fel magára a nagyközönség figyelmét. A tinik bálványát egy házibulin filmezték le, ahol a kislány úgy beszívott, hogy csak idiótán vihorászva tudott fetrengeni, de hát ilyen a fiatalok élete valahol. A másik nagymenő, a pelyhedző Justin Bieber volt, aki egyre gyarapodó gyermekcsinálós sztoriairól híresült el. Büszkék lehetünk, hogy ilyen kiváló művészekért rajonganak gyermekeink. Drukkolunk, hogy 2012-ben még kicsit rátegyenek a lapátra.
 
Más korosztályt érint, de szót kell ejtenünk Jennifer Lopez és Marc Anthony válásáról is, ami hasonlóképp nagy sajtóvisszhangot nyert. Egy „álompárral” kevesebb...
 
Majdnem kaptuk egy új döbbenetes sztárházasságot is: a Playboy atyja Hugh Hefner akarta elvenni aktuális szőke szerelmét. A playmate, Crystal Harris énekesnői ambíciókat is dédelgetett. A csaj végül lemondta a lagzit, így nem lehettünk tanúi a Playboy-esküvőnek. 
 
Fluor Tomi felemelkedése is tavaly történt. A „Mizu” jónéhány ponttal csökkentette az IQ-nkat, az meg csak hab volt a tortán, hogy a Kesh feldolgozása akkora sikereket ért el, hogy már a tehetségkutatókban is hallhattuk, hogy „csak akkor bulizom, ha úgy van, és általában úgy van”.
 
 
Szinte kihagyhatatlan Lady Gaga a felsorolásból. Például azért, mert a 2010-ben itt koncertező énekesnő meg van arról győződve, hogy Budapest egy ország. Az énekesnő idén is kiadott néhány maratoni hosszúságú videóklipet. 2011-ben láthattuk őt terhesként koporsóban és kopaszon is. Nem gondoltuk volna, hogy az emlékezetes „húsruhánál” van lejjebb… Pedig van. 
 
Britney Spears és Rihanna – sex sales
 
Szó, ami szó: Britney koncertje egy élmény volt. A hajdani tini pop ikonon igencsak meglátszik a kor, ráadásul semmilyen mély élményt nem volt képes előidézni. Mindenesetre egy profi playback show-t nyomott le, ami nagyon látványos volt. Valamint arról is meggyőződtünk, hogy amennyire rá nem illik a tehetséges jelző, a táncosaira annál inkább!
 
Rihanna decemberben vette be Budapestet, előtte betegeskedett egy kicsit, de szerencsére a fellépésre már minden rendben volt. Ami közös a két énekesnő koncertjében, hogy mindketten szexualitással próbálták eladni magukat. Több-kevesebb sikerrel. 
 
R.E.M. - R.I.P.
 
A Michael Stipe (ének), Bill Berry (dob), Peter Buck (gitár) és Mike Milles (basszus) fémjelezte amerikai rockbanda, úgy határozott, hogy a mintegy 31 éves alkotói múltat maguk mögött hagyva, feloszlanak és beszüntetik a R.E.M. működését. A mintegy 18 lemezzel rendelkező zenekar 2011. szeptember 21-én hivatalosan jelentette be a feloszlást. A zenekar utolsó nagylemeze 2011 februárjában jelent meg „Collapse Into Now” címmel. A magyar közönség 2008-ban láthatta a zenekart a Sziget Fesztiválon.
 
A másik nagy feloszló zenekar a Faithless volt 2011-ben. Őket is jól ismerheti a magyar közönség, a Sziget visszatérő vendégei voltak. 
 

Visszatérők

 
2011-ben visszatért a színre a Red Hot Chilli Peppers, valamit a Simple Red is. Sokáig suttogták, hogy a Pink Floyd is összeáll, de ennek egyre kevesebb az esélye. Nem így a The Stone Roses, amely egész évben pletykák tűzében éget, melyet olykor cáfoltak, olykor nem. A lényeg, hogy megtörtént a bejelentés: újra üzemel a The Stone Roses. Sőt! Nekünk magyaroknak külön király, hogy Ian Brownék 2012-ben a Szigetre is eljönnek.
 
Volt még nagy visszatérő név, hiszen újra összeállt a Black Sabbath is és jó nagy világkörüli turnéra indultak. Ők is esélyesek egy Sziget-koncertre, de ez egyelőre csak találgatás. Nagy visszatérő még Sade is, aki 2011-ben fantasztikus koncertet is adott Budapesten. Visszatért még a szakmába Paul Simon, a Blink 182, az Aqua és Shania Twain is. Magyarok közül az Amber Smith, a hiperkarma, az átformálódott Larry Hangman és a szintén új vonalon elindult Eleven Hold is ismét színen volt 2011-ben.
 

A következő oldalon: a 2011-es év halottjai >>>

 

2021. szeptember 29.

Live session videósorozat a Varga Bendegúz Quartettől

Készülő új lemezének felvezetéseként három részből álló live session videósorozatot forgatott a Varga Bendegúz Quartet. A zenekarvezető két saját szerzeménye – a Fable és Chasing Your Dreams - mellett az egyik legismertebb amerikai grunge-együttes, a Soundgarden The Day I Tried To Live című dalából is jazz-feldolgozást készítettek. Tovább

2021. szeptember 29.

Honeybeast pálinka is van már

A Honeybeast is csatlakozik a Hősök, a Jónás Vera Experiment, a Margaret Island és a Turbo mellé: az Egyszer volt pálinkacsalád új, meggypálinkája a zenekar egyik leghíresebb slágerének címét fogja viselni. Az „Egyszer volt” tavaly indult a zene világnapján, azzal a céllal, hogy valós segítséget nyújthassanak a zenészeknek. Tovább

2021. szeptember 29.

Megjelent az új Margaret Island lemez

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island negyedik nagylemeze, a “Hol marad az én történetem”. Az album leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél. Az összes korábban megjelent közül talán ez lett a legszemélyesebb.  Az albumot teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában írták, fél év együttes elvonulás alatt. Tovább

2021. augusztus 31.

Ide visz el a Honeybeast Éjfél után

Még a „nyitáskor” írták meg az alapokat, amellyel a Honeybeast a koncertek és az éjszakai élet újra indulása feletti örömét fejezi ki; a klip azonban ennél többet is mutat. Tovább

2021. augusztus 31.

Gyere el a Follow The Flow teltházas koncertjére - kicsit másként

Hol máshol is játszódhatna a Follow The Flow legújabb klipje, mint ahol a legjobban érzik magukat: a színpadon! A "Velem van a baj" című dalhoz a banda a 2021-es teltházas Budapest Park buliján forgatta le a videót, így amellett, hogy mindenki partyhangulatba kerül tőle, extraként jó néhány rajongó is kiszúrhatja magát a felvételeken. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky