3428 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2009. szeptember 20. | -gabriella-

Képek! Így buliztak az egyetemisták!

Copyright: MyMusic.hu

A BME Fesztivál utolsó napjára olyan rutinosok lettünk, hogy csak na, úgyhogy az előző napokhoz képest jóval később mentünk ki a helyszínre, mint korábban. A kezdeti lelkesedésünkből semmit sem vesztettünk, úgyhogy egy PASO, Republic, Ludmilla még belefért zárásként. Jó volt, szép volt, rövid volt!

A BME Fesztivál négy napján sok mindenre rájöttünk, mint például, hogy a műszakisokat a retro, és az elektronikus zene vonzza, hogy a Scooter iszonyat durva, vagy, hogy a biztonsági őrök viszonylag gyorsan megjegyzik az arcokat, és hogy a gépészek a legjobb fejek. A kari versenyben egyébként is ők győztek! Gratulálunk nekik! Viszont, valahogy külsősként, nekünk annyira nem jött át összességében ez az egyetemi hangulat, de hát ez szubjektív.

Az utolsó estén, azért még volt energiánk arra, hogy egy kis PASO-ra ugráljunk, de erről picit később, először a 3 felvezető zenekar következzék, csak mert, hogy ilyenek is voltak.

Kezdésként volt egy kis Illúzió, amiről sajnos nem nagyon tudok nyilatkozni, ezek után a Rikvest Workestra lépett fel, akinek a technikusával, Ferivel sikerült megismerkednem a toi-toi-oknál, aki azt mondta, hogy jó volt a koncert, de kb. 3-an voltak rajtuk. Mi meg ezt előre sejtettük...

A valamivel nagyobb népszerűségnek örvendő The Hated Tomorrow-n, már 30 ember lézengett, ami amúgy nem vont le a koncert értékéből, mert jó volt. Ugyanis van egy jól kitalált dizájnja a zenekarnak, ami abszolút belefér az indie kereteibe, és a dalok sem szólnak szarul. Plusz, tetszett az énekes bőrdzsekije, mondjuk a hangja olyan furán magas. Mindenesetre itt van az a videoklipjük, ami megy az MTV-n is, ha valaki nem ismeri őket.

A PASO felvezetéseként, kihirdették a kari napok győzteseit, ahol a tavalyi nyertes átadta az újaknak a serleget, akik a már említett gépészek voltak, a tömeg meg őrjöngött, hogy de ügyesek voltak a versenyben, meg lengették a zászlót. Itt már páran kiabálták a színpad felé, hogy Republic, ekkor még hiba, ugyanis előtte a magyar ska zenének hódolhattunk. Mivel a szervezők okultak a Kispálon történtekből (a közönség feldöntötte a kordont), ezért ezen a napon, már a színpad előtt lehetett állni, így gyakorlatilag 2 cm-re ugrálhatott tőlünk KRSA, a zenekar vezetője.

A koncert, elég rövid volt, meg azért látszott, hogy ők is nagyobb bulihoz szoktak, mindenesetre volt Gagarin, meg Tenkes kapitánya, meg Ska-bah-dub és természetesen Babylon Focus. Mivel mi már viszonylag rutinosak vagyunk az ő koncertjeiken, ezért nagyon ügyesen ki is találtuk, hogy vajon melyik két számmal búszúznak tőlünk, az egyik volt a Lakótelep, a másik meg, amire mindig le kell guggolni, és a végén egy jó nagyot ugrani. Amúgy elég szórakoztató volt. 

És itt el is jutottunk a Republichoz, akik ennyi idő után is képesek voltak megtölteni, egy jó nagy sátrat. A rutinosságból következik, hogy baromi sokat késtek, viszont legalább jó sokáig tartott. És volt a Republicnak a fesztiválon saját szuvenír shopja is. Ez azért vicces. Nekünk nagyjából ennél a pillanatnál lett elegünk a retro életérzésből, meg az egymást taposó emberekből, úgyhogy itt átnéztünk a Pesti Est Lounge-ba, ahol sokkal kellemesebb volt a hangulat.

Ludmilla tökéletes zárásnak bizonyult, hiszen jó kis breakbeat-es, drum and bass-es számokat játszott az éppen arra részegen bezuhanóknak. Itt mondjuk az átlagéletkor lehetett vagy 20.  A Republicon meg 35, mert jöttek ősrajongók is.

Összességében a BME Fesztivál egy jó kis buli, ahova érdemes legközelebb ellátogatni, bár leginkább Műszakisoknak ajánlom, mint külsősöknek, mert valahogy mindig kívülállónak érezzük magunkat. Ha meg ezt ki akarjuk küszöbölni, egyszerűen hazudjuk azt, hogy valamelyik karra járunk mi is, vagy legrosszabb esetben, egyszerűen járjunk oda!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. július 29.

Pénteki levezetés, avagy Nova Prospecten jártam

A csütörtöki Architectset muszáj volt valami könnyedebb, de legalább annyira szerethető koncerttel lefojtani, a Nova Prospect tetőteraszos bulija az A38-on pedig erre tökéletes választásnak bizonyult. A bemelegítésről a szegedi Colmena és a fővárosi Touch Me Not gondoskodott. Tovább

2019. július 29.

Az Architects még mindig hibátlan élőben

Csütörtökön a brit metalcore legjobb élő bandájának választott Architects bizonyította a Budapest Parkban, hogy maximálisan kiérdemelték a fenti titulust! A bemelegítésre csak honfitársakat hoztak a szigetországból, névlegesen a Loathe, a Rolo Tomassi és a While She Sleeps bandáját, akik mind méltónak bizonyultak a hatalmas színpadra. Tovább

2019. július 20.

Ifjú metalosok az A38-on

Csütörtökön megszállta a Hajó tetőteraszát három feltörekvő metalbanda, akik ugyan szolid közönség előtt, de egészen forró estét produkáltak. A The Tumor Called Marla, a Tiansen és a Plasticocean triumvirátusa ugyan stílusilag kicsit eltérnek egymástól, de a bandák közötti kémia frankón működött! Tovább

2019. július 12.

Tízezernél is többen buliztak a váci Duna-parton

Tizenöt koncert, hat színházi előadás, egy workshop, dj-k, újcirkuszi produkciók, közösségi programok, tízezernél is több látogató és a lenyűgöző váci Duna-part. Idén is sikerrel zárult a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, ahol nemcsak a Tankcsapda vagy éppen a Follow The Flow koncertjére voltak több ezren kíváncsiak, de a színházi sátor is megtelt az előadások idején. Tovább

2019. július 11.

Koccantunk Kotzennel

Kedd este bevette a Barba Negra Tracket a Richie Kotzen trió, mi pedig olyan muzsikálásnak lehettünk szem- és fültanúi, amit vétek lett volna kihagyni. Nem emlékszem, mikor volt utoljára, hogy szájtátva bámultam azt, ami a színpadon folyik, de tegnap este csak kerestem az állam a padlón. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky