3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2008

2008. április 10. | Savas Henrik

Óriási sztár a Sziget-fesztiválon!

Copyright:

A két legfontosabb ütőkártya, hogy jön a Jamiroquai, valamint a System of a Down énekese, a szólóalbummal nyomuló Serj Tankian, a Delinquent Habits, és a gázálarctáskás punkok is megkapják a magukét, Zorán legnagyobb példaképe Leonard Cohen viszont nem jön.  Sziget 2008 fejlemények alant.

Acid varászlat, és örmény gyökerek, amcsi és ír punk folk a Nagyszínpadon.

Leigazolták Jason Kay-t és zenekarát a Jamiroquai-t. A sportautó addikt környezetvédő – enyhe ellentmondás - legutóbb a Dynamite turné keretén belül szórakoztatta a média marketing szcéna menedzsereit és hétköznapi acid funk jazzkedvelő arcokat a Városligetben. A higanymozgású űrcowboy jelenleg új lemezen dolgozik (végremár S.H.), amiből remélhetően hint majd minőségi ízelítőt a Nagyszínpad népének.

A System of a Down fura hajú énekese Serj Tankian az R.E.M. előtt lép fel augusztus 16- án, a kora esti órákban, okozva ezzel erős kontrasztot az az napi programban.

A Fun da mental után újabb Bush gyalázó csapat villant a Nagyszínpadon, a pittsburghi Anti Flag, az old school taraj punk jegyében. A The Exploited féle parasztlengős taraj vonalon mozgó Ellenzászlónak nem csak a mostanában punkban utazó Döglégyék, hanem a punk kiegészítőben utazó póló és gázálarctáska árusok örülnek majd. A szintén amerikai Flogging Molly ír népzenéjével kevert punkjával szintén a tarajos tábort erősíti, valamint bennünk az elhatározást, tényleg kellene egy hajszínező és fixálló mozgóárus különítményt üzemeltetni a hajógyárin.

Az indie rock fan bölcsészek biztosan nagyon örülnek majd az angol Wombatnak, a kárómintás mellényes bölcsészek alkotta éra is lefedésre kerül. Francia rockcsaj a szigeten! Jó előre gondolva a franciák létszámfölényére, beiktatták a programba az általunk kevésbé ismert Mademoiselle K- t, hogy a gall turistákat is ott tartsák a fesztivál legnagyobb színpada előtt.

Világzenei: visszatérő vendégek.

Seun Kuti, a több mint egy évtizede elhunyt Femi kuti fia és annak bigbandje, az Egypt 80 viszi tovább az afro- beat néven ismert családi zenei örökséget. Jön Goran Bregovic Wedding & Funeral Band. Ha valaki nem bírná ki balkán népzene nélkül, az utazzon le Sopronba, a Volt fesztiválra, bár a Világzenein, a sokat mondó Goran Bregovic Alcohol című produkciójával debütál temetéseken és lakodalmakon is praktizáló rezesbandájával, így ezt sem érdemes kihagyni a Macskajaj fanoknak. Itt lesz Transglobal Underground & Natacha Atlas, akik külön többször is jártak már nálunk, most viszont egyesítve erőiket, etnó alapon tolják sajátos elektro zenéiket.

WAN2

Jön a Le tres Deliquentes című slágerükről (volt nekik másik is?) ismert  los angelesi Delinquent Habits, a Cypress Hill - féle vonal egyik mellékága, valamint a ska rezesekből összeverődött New York Ska Jazz Ensemble, akik a szórakoztatás legolcsóbb verzióját választották, ska-ba átdolgozva játszanak slágereket. A WAN2 sátorba tévedt franciák, és a frankomán hazai közönség megkapja a tavaly a West Balkánban fellépett Les Touffes Krétiennes-t, és a francia Hocus Pocus- t akik a gall hip hop- ból adnak ízelítőt.

Bay Aera trash 23:00-ig.

Jön az Exodus, ahol a Metallicás Kisk Hammet indult nagyjából 180 évvel ezelőtt, és kóser trash metáljukat utoljára a jobb napokat is megélt Dynamo-fesztiválon láttam Hollandiában.

Azok, akik valami fura ok folytán gerjednek a német metálra, azok az Edguy énekes vezette Avantasiára villázhatnak, de a szervezők csatasorba állították az amerikai Iced Earth-t is, aminek énekese Matt Barlow a 2001 09.0 11. hatására beállt a rendvédelmi szervekhez majd 2007- ben visszatért.

Savas Henrik

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. augusztus 19.

A magyar funkbetyárok végre hazatértek! Galéria!

A vasárnapi headlinerek nem igazán hoztak lázba, annál inkább az úgynevezett „alternatív” előadók koncertjei a Sziget különböző pontjain. A „kisebb” színpadok ajánlatai közül elsősorban az A38 és a WAN2 fellépői vitték a prímet. A lagymatag Pete Doherty és a punkfeeling helyett a Kerekes Banddel virultam. Tovább

2008. augusztus 19.

Az igazság pillanata 18 és 25 év közöttieknek

A tavalyi Cassius koncertnél sokan húzták a szájukat, hogy megint csak egy lecsengőben lévő sztárt sikerült elcsípni, 2007-ben Justice kellett volna. Nos, lehet, hogy Daft Punk tényleg nem lesz 2011 előtt, de az idei Justice-buli már majdnem le is kőrözte az átlag magyar trend-érzéket. Tovább

2008. augusztus 19.

Ragadom, dagadom, dagadé...Vagy mi?

Van, ami az évek alatt sem változik a Szigeten, és ez csakis a Táncdalfesztivál sátor lehet. Bár szponzorokat annál inkább többet cserél, mégis évről évre ugyan azok az előadók lépnek fel náluk. Így lehet az, hogy az utolsó napon újból Hip Hop Boyz koncert volt. Tovább

2008. augusztus 19.

A Voicst olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire – galéria!

A hollandok egyre növekvő számát a Szigeten nemcsak az exponenciálisan sűrűsödő fűszagból és a német-angol keveréknyelvnek ható furcsa kódkészlet gyakori felbukkanásából lehet idén leszűrni.  A Voicst – nevéhez méltóan – mániákus show-t nyomott, majd kedélyes beszélgetésbe elegyedett a honfitársakkal és szerencsére a MyMusic-kal is. Tovább

2008. augusztus 19.

A Killers most már olyan profi...- homályos galéria!

A Sziget-fesztivál utolsó napjára megtöltötték a szervezők a Nagyszínpadot majdnem híres, hirhedt és sztárnak számító külföldi indie-zenekarokkal. Az olykor botrányos Babyshambles koncertjéről külön számoltunk be. A befutóban levő angol The Wombats-ról, és a már-már sztárzenekarnak számító – magukat annak is hivő – amerikai The Killers produkciójáról pedig most olvashattok. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky