3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2016

2016. július 19. | Stewie

Az idő sem szab gátat a tombolásnak - EFOTT 2. nap

Copyright:

Akik túléték az első napot, azokra a második nap erősen szeles napja várt. Sajnos így a strand sem opcionális, de unatkozni biztos nem lehet. A nappali programokkal párhuzamosan már későb délután elkezdődtek a koncertek, amik visszahozták az életet belénk.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Sajnos a fesztiválok nagy kára, hogy egyszerre több koncert van, és biztos, hogy ütközések vannak, amit kognitív disszonanciához vezetnek. Nálam az egész nap így nézett ki: Fish! vagy Intim Torna, Irie vagy Tankcsapda, Brains vs. Supernem vs. Animal Cannibals. Végül mindig sikerült dönteni, de fájdalmas volt minden egyes alkalommal.  De az legyen a legnagyobb bajunk, hogy nem tudunk dönteni a jobbnál jobb fellépők közt dönteni.

A Fish! legnagyobb erénye az, hogy tökéletesen mozgatja az embereket, és elkapja hangulatot. Ezáltal tökéletes volt velük kezdenem az estét, és nem is csalódtam. Bár a koncert elején valaki el akarta kezdeni a focis skandálásokat, de Krisz morgós tekintetére elnémultak és a banda nem jutott Szabó Balázs sorsára. A hihetetlen hangulatot teremtettek percek alatt, és még úgy sincs bennem semmi negatív érzés, hogy nem játszották a Hülyegyereket, pedig 2 napja az megy a cipőmben. A koncert tetőpontja egyértelműen az volt, amikor a pogo circle a keverő pult köré rendeződött be, két gyors szám elejéig.  Zseniális.

Az Irie Maffia jött a sorban, melegváltásban. A reggae minden fesztiválon telitalálat, nem lehet vele hibázni. Ez most sem sikeült: a punk őrület után pont jól jött a laza tombolás, amit az Irie klasszikusaira lehet nyomni. Az már érdekesebb volt, hogy a koncert után a másik színpadon egyből jött a Brains koncert, vagyis rohamtempó lehetett a backstage-ben.

A Supernem még mindig 100%-on pörög a színpadon, de meg tudom érteni, hogy miért csak a 2. stage-re rakták: sajnos már nem akkorák a bulik, mint 4 éve mondjuk. A számok nem rosszak, de a hangulat, és az ott lévő emberek sem segítenek azon, hogy valami mintha kiégett volna bennük. Nem volt rossz, sőt kifejzetten élvezhető volt egyes szekcióiban, de ez már nem az igazi. Remélem, hogy az új album majd visszahozza beléjük az életet.

A harmadik napra csak annyi az elvárásom, hogy legyen hideg a sör, jó az esti DJ settek, és Rudimental rakja odát magát, úgy ahogy az eddig előadók.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2017. február 2.

Világsztárok érkeznek az EFOTT-ra: Sean Paul is Velencére jön

Szívmelengető hírek a téli időszak túléléséhez: a hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján július 11. és 17. között, Velencén. Idén ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett az EFOTT színpadára lép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul is. A szervezők minden eddiginél nagyobb bulira készülnek. Tovább

2016. december 8.

Ismét meghódítja Velencét az EFOTT

A 2017-es EFOTT-ot a szervezők a 650 éves Pécsi Tudományegyetem hallgatóival karöltve készítik elő. A fesztivál a vizsgaidőszakok után, július 11-17. között lesz, a helyszín pedig ismét a Velencei-tó partja. Ám a buli idén egy nappal hosszabb lesz, mert a vasárnapi napon és éjszakán is teljes programmal várják a látogatókat. Akik idén is előre gondoskodnak hetijegyükről, egyben az EFOTT és kapcsolódó zenésztársak jótékonysági akciójában is részt vesznek.
  Tovább

2016. július 19.

Kihozták a maximumot - EFOTT összefoglaló

Eltelt pár nap a fesztivál után, mindenki kipihente magát, talán már a láza is elmúlt, szóval itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is volt az EFOTT egésze. Tovább

2016. július 19.

Életem első Bohemian Betyars-a is megvolt

A fesztiválokban az az egyik kedvenc élményem, hogy mindig eljutok olyan koncertekre, amikre addig nem tudtam, vagy nem érdekelt annyira, hogy elmenjek külön rá. Az Efotton eddig az első ilyen élményem a Bohemian volt. Tovább

2016. július 19.

Vacak időben is tele programokkal egy fesztivál

Sajnos Velencén a rossz idő állandósult, és nem hagyja alább se a szél, se a felhőzet, így a strandolást csak a legmerészebb fesztiválozók vállalják be (jelenleg a vizilabdásokon kívül olyan 5 ember van bent). De a hangulat fenomenális és programok tömkelege vár minket a tavon túl. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky