3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2016

2016. július 14. | Stewie

A gyors nyitás hátrányai - EFOTT 2016

Copyright:

Július 12-én elindult a 2016-os EFOTT fesztivál, immáron másodjára Velencén. Ilyenkor az ember azt gondolja, hogy már minden gördülékenyen működik, a gyerekbetegségek halovány jele sincs. Sajnos azonban nem ilyen rózsás a helyzet.

Bár nem közvetlenül a fesztivál hibája, de a lejutásnál a MÁV egyáltalán nem biztostott elég helyet leigyekvőknek. Egy plusz járatot igazán be lehetet volna rakni a fesztivál miatt. Viszont a buszjárat, amit kiküldtek kifejezetten jó volt. Időben ott volt, gyors volt a feljutás, és gyorsan elért a fesztiválra.

A VIP bejárat egy jó 400 méterrel arrébb volt, mint a sima, és a presst is ott tudtam átvenni. Viszont a kempingjegyet itt nem lehetet átváltani, szóval caplathattam vissza a normál bejárathoz.

A bejáratnál szerencsére minden normálisan ment, sok folyadékot osztottak (ami kellet is a hőségbe) és két órával előbb kezdték el beengedni az embereket, nagyon gördülékenyen. Ez abszolút pozitvum volt, ahogy a fesztivál egésze is első ránézésre. A kempinget könnyen meg lehetet találni, a helpdeskesek segtőkészek kifejezetten, és az árak is barátiak.

De ez csak az első pillantás. Sajnos olyan amatőr hibák vannak a fesztiválon, amiket egy 41 éve futó brand nem engedhetne meg magának. Bár az infopultosok kedvesek, tudni nem tudnak sokat. Akármit kérdeztem (ami mint kiderült még a kis füzetben is benne van), csak homályos választ tudtak adni. Az áramellátás akadozik sok helyen, és emiatt nem tudunk pénzt rakni a festipayre, vagy akár fizetni a sörünkért.

De az igazi érvágást, mint újságró az első nap kaptam meg. A fesztiválok biztosítanak presssátrat, ahol tudunk dolgozni a cikkeken, hogy frissek legyenek. Én megkérdeztem direkt a felszereltséget, és biztosítottak, hogy minden szipi-szuper lesz. Na a valóság az, hogy egy promo-stand elkerített kis kockájában ülök egy tabletbe gépelve, és a pár megás netben imádkozva, hogy el tudjam küldeni a kész műveket. Ez azért nem egy munkakörülmény.

Itt tartunk most. Remek a hely, az idő is pont jó, de néhány piti hiba miatt nem tudom felhőtlenül élvezni a fesztivált. Remélem megoldódnak majd azért a gondok.

Stewie

Képek: Innen!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2017. február 2.

Világsztárok érkeznek az EFOTT-ra: Sean Paul is Velencére jön

Szívmelengető hírek a téli időszak túléléséhez: a hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján július 11. és 17. között, Velencén. Idén ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett az EFOTT színpadára lép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul is. A szervezők minden eddiginél nagyobb bulira készülnek. Tovább

2016. december 8.

Ismét meghódítja Velencét az EFOTT

A 2017-es EFOTT-ot a szervezők a 650 éves Pécsi Tudományegyetem hallgatóival karöltve készítik elő. A fesztivál a vizsgaidőszakok után, július 11-17. között lesz, a helyszín pedig ismét a Velencei-tó partja. Ám a buli idén egy nappal hosszabb lesz, mert a vasárnapi napon és éjszakán is teljes programmal várják a látogatókat. Akik idén is előre gondoskodnak hetijegyükről, egyben az EFOTT és kapcsolódó zenésztársak jótékonysági akciójában is részt vesznek.
  Tovább

2016. július 19.

Kihozták a maximumot - EFOTT összefoglaló

Eltelt pár nap a fesztivál után, mindenki kipihente magát, talán már a láza is elmúlt, szóval itt az ideje, hogy megnézzük, milyen is volt az EFOTT egésze. Tovább

2016. július 19.

Az idő sem szab gátat a tombolásnak - EFOTT 2. nap

Akik túléték az első napot, azokra a második nap erősen szeles napja várt. Sajnos így a strand sem opcionális, de unatkozni biztos nem lehet. A nappali programokkal párhuzamosan már későb délután elkezdődtek a koncertek, amik visszahozták az életet belénk. Tovább

2016. július 19.

Életem első Bohemian Betyars-a is megvolt

A fesztiválokban az az egyik kedvenc élményem, hogy mindig eljutok olyan koncertekre, amikre addig nem tudtam, vagy nem érdekelt annyira, hogy elmenjek külön rá. Az Efotton eddig az első ilyen élményem a Bohemian volt. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky