3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2014. április 2.

Ezt hallgatja! Juhos Gábor Top 5 (CANTE DIEM)

Copyright:

Pár éve mikor legutóbb itt jártam olyan előadókat soroltam fel, kik mind a saját zenei ízlésemet, mind a CANTE DIEM irányzatát alakították és alakítják a mai napig. Ez azóta nem is igen változott, úgyhogy ez alkalommal szeretnék olyan itthoni előadókat megemlíteni, akik szerintem képesek olyan színvonalú produktummal előállni, mely bárhol megállná a helyét a világon és remélhetőleg később szilárdítják még azt külföldön is, hogy kis hazánk is képes a „nyugati” zenére.

THE MOOG

A The Moog-ot nem kell különösebben bemutatnom, hisz azon fiatal indie zenekarok közé tartoznak akik nem csak határunkat tudták dallamos, precíz és egyedi zenéjükkel átlépni, hanem az amerikai kontinens és köztünk lévő hatalmas szakadékot is átívelték. Ennek oka, hogy itthon keveset látjuk őket a fesztivál szezonon kívül, ám új videóklippel jönnek ki mostanság, úgyhogy mi sem maradunk le aktív tevékenységeikről!

 

 

THE BITS

Alig egy éves formáció ám minden tagja tapasztalt és profi zenész, nem csoda hát, hogy rövid idő alatt a legnépszerűbb The Beatles emlékzenekarává nőtték ki magukat. Ők nem feldolgozzák a Beatles slágereket, hanem pontosan úgy adják vissza azokat figyelve minden részletre a hangzástól egészen a tiszta vokál harmóniákig. Megható őket élőben hallani, hisz koncertjeiken megtapasztalhatjuk hogyan is szólhatattak annó a Bogarak a '60-as években.

Következő koncertjük Április 5-én lesz a Muzikumban ahol pár vendég zenész is közre működik velük és nagy megtiszteltetés számomra, hogy 2 szám erejéig én is színpadra állhatok velük!

 

 

CARBOVARIS

Régóta ismerem őket és jóbarátság fűz a tagokhoz. Az indie zene popposabb műfaját célozták meg és ezt remekül is csinálják. Igen tevékeny és termékeny srácok , sok nagyobb név előzenekaraként is találkozhatunk a nevükkel. Legutóbbi videóklippjük nagyon szép és ötletes lett, jó nézni, jó hallgatni, mi kell még!

 

 

CLOUD 9+

Ők is viszonylag egy fiatal formáció, a zenekar énekesével, Zsolttal már korábban koncerteztünk együtt, innen az baráti ismeretség. A Cloud9+ azon ritka zenekarok közé tartoznak akik zseniálisan eltalálták a balanszot az élőzene és a buli-zene között, így a fiatalság széles körét meg is tudták célozni és igényes hangzásra tudják nevelni az élőzenével a csápolókat!

 

 

DRUM AND DJ

És ha már a drum and bass-nél és az élőzenénél tartunk akkor Drum and Dj! Én beszűkült látókörű vagyok nagyon és csak az élőzenét, azon belül is a dallamos rock-ot szeretem, ám a Drum and Dj egy olyan produkció mely élőben a lüktető electro slágerekhez élő dobot adagol, ettől még számomra is egyből sokkal szerethetőbb és értékelhetőbbek lesznek ezek a zenék és a koncert egy látványos és élvezhető show-vá alakul. Az ismert „feldolgozások” mellett egy saját számot is kihoztak nemrég, melynek klipjében még Lilla basszerosleánykánk is feltűnik egy puszira.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky