3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. szeptember 2. | govinda

Tűzijáték csütörtök estére: Random Trip All-stars a Parkban

Copyright:

A Random Trip improvizációs sorozatának lelkes és gyakori látogatói minden bizonnyal igen örültek, amikor nemrégiben kiderült, hogy egy kivételes este erejéig a Park komplexuma ad otthont a rendezvénynek. Éppen emiatt azonban nem csak a törzsközönségnek kötelező a megjelenés – az adottságok okán ez egy kitűnő alkalom arra, hogy az eddig avatatlanok is belekóstoljanak az élménybe. A hajtás után elmeséljük, mi is az a Random Trip, illetve részletesen bemutatjuk a szeptember ötödikei szuperkoncert nem akármilyen fellépőit – bátran kattintsatok!

Elképzelhető, hogy az improvizációs zene fogalmától sokan berzenkednek: tarthatnak magától a kavalkádtól, a strukturálatlanságtól, illetve akár abból is adódhat félelem, hogy valaki eleve nem bízik a spontaneitás sikerességében. A Random Trip a maga sajátos útján csalogatja, vonzza be a hallgatóságát: egyedülálló módon a magyar zenei underground népszerű és tehetséges előadóit vonultatja fel, egyre inkább kacérkodva a mainstream palettájával is. Ezáltal egyrészt megmarad a közönségbarát, táncolható zene talaján, másfelől pedig épít a meghívott fellépők meglévő táborára is. Így fordulhat elő, hogy valaki egyszerűen csak szeretné meghallgatni a saját kedvencét, de magával ragadja az atmoszféra, és úgy dönt, máskor, másokkal is kész megtapasztalni a kalandozást.
 
Többekkel azt valljuk, hogy bárki, aki szereti a zenét (mindegy, hogy milyen stílusok mentén válogat), az egy Random Tripen is jól fogja érezni magát – illetve kizárt, hogy ne élvezze a dolgot. Hangsúlyozom, nem csupán egy zenei érdekességről vagy kuriózumról van szó, amiben az ínyencségünk miatt érdemes részt venni: minden különlegessége mellett a Random Tripben talán az a legjobb, hogy a jó hangulat, a nagy bulizás mindig garantált. Nemcsak azért, mert pop-rockzenészekhez illő hangnemben szólalnak meg a témák, magas színvonalon, hanem azért is, mert ilyenkor mindenki jól érzi magát. A tánctéren és a színpadon egyaránt. A zene szeretetének és az egymásra hangolódás, egymásnak teret engedés jegyében.
 
A sorozat nemrégiben ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját – az ünnepi koncertet akár újra is élhetjük.
 

 

Ha a felvétel segítségével kellőképpen ráhangolódtunk a csütörtöki óriáskoncertre, nem árt átvenni a fellépők névsorát!
 
Andy Hefler 
Andy Hefler sok évvel ezelőtt az Államokból érkezett Magyarországra. Többféle értelemben is performer: foglalkozik „színházcsinálással”, színészettel, énekléssel, zenével. Otthonos a soul, a gospel, a funk műfajaiban, kivételes hangja számos regiszterben képes megszólalni. A Premecz Mátyás alapította Kéknyúl Hammond Band énekese.
 
Tóth Vera
Tóth Verát az egész ország tehetségkutató-győztesként ismeri, ám egyike azon keveseknek, akik a műsort követően is népszerű és hiteles tudott maradni. A mai magyar zenei élet egyik legnagyobb formátumú hangja.
 
Vitáris Iván
Alig van túl a második ikszen, máris húzónévnek számít; a saját nevével fémjelzett Ivan & the Parazol frontembere – energikus, remekül énekel, igazán karizmatikus. A hatvanas-hetvenes években is boldogult volna, de mi inkább örülünk, hogy köztünk van. 
 
MC Columbo
A Brains és az Irie Maffia oszlopos tagja, az MC-zés és éneklés előtt fúvós hangszereken zenélt. Kéri András jellegzetes stílusát, patois dialektusban hadart rímeit nehéz nem felismernie annak, aki egy kicsit is tájékozott a magyar szcénában.
 
MC Kemon
A grenadai születésű rapper, Kemon Wesley Thomas szintén az Irie Maffia berkeiből lehet ismerős sokak számára, de számtalan magyar előadó dalaiban működött közre. A kultikus Gimmeshot Crewnak is hosszú ideje tagja.
 
Saiid
Újonccal (Závada Péter) közösen alkotják az Akkezdet Phiai közönségkedvenc duóját. Az első Országos Slam Poetry bajnokságot 2012-ben Saiid (Süveg Márk) nyerte, sőt ezt követően a kontinensviadalon is megmérette magát, az európai Poetry Slam bajnokságon.
 
Wolfie
Farkas Roland Felcser Mátéval karöltve az egyre elképesztőbb népszerűségnek örvendő Punnany Massif frontembere, slam poetry estek szervezője. A Punnany legnagyobb slégerei mind-mind az ő nyelvén szólalnak meg, a csapat fő szövegírója. 
 
Barabás Lőrinc
Az elképesztően tehetséges trombitás-zeneszerző munkásságából itt a Barabás Lőrinc Eklektricet kell megemlíteni, melynek névadója és vezetője volt. A néhai, kiváló zenészekből álló csapat minden tagja ugyanis a Random Tripek oszlopos résztvevője. Lőrinc idén önálló albummal jelentkezett, melyen szinte kizárólag a trombitának jutott szerep.
 
Ligeti György
Ligeti György neve számos zenei formációhoz köthető: legtöbben talán a Zagar énekes-gitárosaként ismerik, de egyre népszerűbb szupergroupja, a We Are Rockstars, és nem szabad megfeledkeznünk a The Puzzle-ről sem.
 
Bata István
Egyike a volt Eklektric-tagoknak; ugyancsak jó néhány csapattal formációban lép fel, legújabban például Fábián Juli csapatát erősíti, illetve a Gereben Zita Quintetben is zenél. Korábban a Special Providence basszusgitárosa volt.
 
Cséry Zoltán
Billentyűs-zongorista, már klasszikus zenei képzése ideje alatt keményebb vizekre evezett: növendéktársaival alapította az instrumentális jazzmetált játszó Special Providence-t, később pedig a Subscribe zenésze lett.
 
DJ Q-Cee
A Random Trip egyik alapítója és kiötlője, állandó szereplő. Több díj és elismerés gazdája, a Vinyl Warriorz kollektívájának tagja, a Karcosok Klubja DJ-workshopjának egyik oktatója. A koncerteken az elektronikáért, a beatboxért, mindenféle szívderítő adalékért felel (scratch, sample-ök, dalbetétek).
 
Delov Jávor
A sorozat másik atyja és állandó szereplője, vezére, szervezője, dobosa, de facto karmestere – zeneileg, szellemében és a gyakorlatban is a rendezvények koordinátora. Igen hosszú azoknak a névsora, akikkel vagy akiknek dolgozott, így a hazai zenei élet egyik fontos szereplője. Q-Ceeval egyetemben szintén tagja volt a Barabás Lőrinc Eklektricnek, manapság a Random Tripek mellett a Turboból lehet leginkább ismerős.
 
A szokásosnál jóval-jóval nagyobb helyen játszódik majd a történet, talán az eddigi legnagyobb színpadot hódítják majd meg zenészeink. Röviden tehát minden zenekedvelőnek lminimum ajánlott a részvétel – magukkal szúrnak ki, ha a távolmaradás mellett döntenek. Izgalom, egyediség, a zene öröme és egy hatalmas buli!
 

Fellépnek: Barabás Lőrinc, Bata István, Columbo, Cséry Zoltán, Delov Jávor, Andy Hefler, Kemon, Ligeti György, DJ Q-Cee, Saiid, Tóth Vera, Vitáris Iván, Wolfie

A koncert Facebook eseményét ITT találjátok. 

govinda
 

Random Trip All-Stars

2013. szeptember 5., 19:00

Budapest Park, Budapest 1095, Soroksári út 60.

Jegyárak: elővételben 999 Ft, a helyszínen 1499 Ft
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. május 6.

A kelta punk legnépszerűbb csapata visszatér Budapestre

Jó és rossz időkben a zene felé fordulunk. Lemezgyűjteményeink és lejátszási listáink átsegítenek minden nehézségen és bajon, amit elénk hoz az élet. Amint megnyomod a lejátszás gombot, a fájdalom elmúlik. The Dropkick Murphys koncert lesz 2022. február 9-én a Budapest Arénában! Tovább

2021. április 12.

Figyelem! Virtuális Glastonbury lesz!

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje. A világ egyik legismertebb fesztiváljának szervezői május 22-én különleges streamkoncerttel jelentkeznek a Glastonbury kultikus helyszíneiről. A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon. Tovább

2021. március 4.

Dagny az Akvárium Klubban

Minden egyes új dalával és fellépésével folyamatosan ámulatba ejti és meglepi közönségét. Noha Dagny Norvoll Sandvik egy tehetséges zenészcsaládban nőtt fel a norvégiai Tromsøben, a dalszövegírás és a zene iránti igazi szenvedélyét a 20-as évei elején találta meg, amikor Londonba költözött. Tovább

2021. február 13.

Többek között Budapesten tér vissza a The Weeknd

A 2022-re meghirdetett világkörüli The Weeknd turné az átütemezett észak-amerikai és európai koncertkörút az iránt óriási érdeklődés. Ez a várva várt, szenzációs visszatérő koncert 2022. november 4-én a Budapest Arénában is látható lesz! A jegyértékesítés az énekes Super Bowl fellépését követően, február 8-án el is indult. Tovább

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky