3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2013. augusztus 4. | Pisti

Nem baj, családias volt! Hip-hop est a Parkban

Copyright:

Közös koncertet adott Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén a DSP és a Halott Pénz zenekar szombaton. A két rap-formáció nagy hangulatot csinált annak ellenére, hogy meglehetősen alacsony számú nézőközönség tette tiszteletét a rendezvényen.

A DSP-t  nem kell bemutatni a magyar raprajongóknak. Az igazi kemény, odamondós, telepi utcazenét művelik a fiúk a legmagasabb szinten, és már sok éve megszokott színfoltjai koncerteknek, fesztiváloknak országszerte. A Halott Pénz ezzel szemben főként az utóbbi időben kezdett betörni a köztudatba. Lassan eljutunk odáig, hogy ha valakinek feldobjuk Pécs zenei életét, mint témát, akkor nem csak a Punanny Massif fog az eszébe jutni, hanem a HP csapata is. 
 
Mindezek ellenére nagyon kevesen voltak a helyszínen, megmondom őszintén, amikor megérkeztem a Park elé fél nyolckor, még abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán lesz koncert. Ennek ellenére a pénztárnál mosolyogva, és tökéletes nyugalommal odaadták az alig fél órával később kezdődő koncertre a jegyet. Az akciót kihasználva vásároltam néhány szíverősítőt, majd elkezdtem várni a nyolc órát. 
 
Nagyjából tíz perces késés után jött a Halott Pénz formációja a színpadra, ami kénytelen volt olyan húsz-harminc ember előtt fellépni, ez látszólag egyáltalán nem szegte kedvét a srácoknak. Mind a színpadon, mind pedig a tánctéren mindenki  élvezte a zenét és együtt nyomta a nótákat. Természetesen megszólalt a koncerten az Ugyanúgy hallasz című dal is, amely csupán pár napja jött ki, de már most hatalmas népszerűségnek örvend, és több mint hatvanezres nézettséget szedett össze a legismertebb videómegosztó oldalon. Ez, illetve a frappáns, Feneked a Gyengém címre hallgató szám voltak egyértelműen a koncert csúcspontjai. Halott Pénzék után volt egy pár perces szünet, majd színpadra lépett a DSP. 
 
Ekkora már nagyobb tömeg gyűlt össze, bár a létszám még mindig bőven elmaradt a DSP koncerteken megszokottól. A látványt kommentálva született meg az este mondata Dipától, a zenekar egyik tagjától: „Nem baj, családias lesz!" Valóban az lett, azonban nem egy lapos, tévé előtt ülő, hanem egy üvöltő, magából kikelve bulizó, remek hangulatot teremtő család lett a végtermék. A számok közötti pár másodperc mindig hangos „DSP!" üvöltésekkel telt, és még az sem rontott a fellépés hangulatán, hogy a keverőpultot és egyben Dj Gerysson munkáját többször is szabotálták a repkedő bogarak, akik miatt így több számot is újra kellett kezdeni. A bogarak azonban le lettek csapva, Bom, a csapat másik ásza saját bevallása szerint maga is lenyelt pár randalírozót  - ekkor hangzott el Dipa második aranyköpése: „Gyilkos rapkoncert ez” – így a buli tovább folytatódhatott. Pár szám erejéig Diaz, a kiváló producer és rapper csatlakozott, a közönség őt is díjazta minden egyes színpadra híváskor.
 
A koncerten két új számot is hallhatott a közönség a közelgő Rímnapló című albumról, illetve Bom egy acapellával is meglepte a rajongókat. Az új nóták remekül hangzottak, igazi DSP hangulatot árasztottak magukból, így minden fan remek kilátásokkal várhatja az őszt. Az egyik zenére és annak videójára már addig se kell áhítozni, hiszen a csapat a napokban akarja majd kidobni a világhálóra, egyfajta album-előzetesként. 
 
A fiúk egy lazulós nótával zárták az estét, aztán ők is csatlakoztak a tíztől kezdődő bulizáshoz, ami egyébként egyáltalán nem szokatlan tőlük. A szemfülesek már a koncert előtt is elkaphatták (volna) őket egy beszélgetés, vagy fotó erejéig a nagytánctér közelében. 
 Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy elmentem a koncertre, bár tényleg nagyon kevesen voltunk egy Park-béli fellépéshez képest, a hangulat azonban abszolút kárpótolt. Egyébként mindkét csapattal találkozhat a nagyérdemű a Szigeten is, augusztus 9-én, pénteken. 
 
Pisti
 
Fotó: Facebook
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky