3428 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. július 19. | govinda

Bojkott indult a Rolling Stone magazin ellen - a Facebookon is

Copyright:

Mint ismeretes, a nagymúltú kulturális magazin, a Rolling Stone közfelháborodást keltett azzal a lépésével, hogy legújabb számának címlapjára az egyik bostoni merénylő fényképét tette.

A Rolling Stone aktuális számának címlapján Dzokhar Tsarnaev, az életben maradt bostoni merénylő képe szerepel a következő felirattal: „A merénylő - Hogyan pecsételte meg egy népszerű, tehetséges tanuló életét a családja, hogyan menekült a radikális iszlámba, és lett belőle szörnyeteg”. Az emberek felháborodásukat, elkeseredettségüket fejezték ki a jelenség kapcsán. Az újság Facebook-oldala hemzseg az elégedetlen, dühös, háborgó netezők kommentjeitől, akik talán úgy érzik, Tsarnaev címlapra helyezése éppen teteinek dicsőítését vagy bátorítását jelentené - nem is beszélve arról, hogy az áldozatoknak és családtagjaiknak, a sérülteknek ez mekkora traumával járhat.
 
Április 15-én két bomba robbant a Bostoni Maraton alatt, mely robbantások 5 emberéletet követeltek, és csaknem 300 ember szenvedett könnyebb-súlyosabb sérüléseket. A két merénylőt, Tamerlan és Dzokhar Tsarnaevet feszített üldözés és tűzharc után elfogta a rendőrség - Tamerlan az üldözés során meghalt, lőtt sebeket szerzett, majd saját testvére hajtott át rajta egy lopott autóval. Dzokhar Tsarnaevet azóta is őrizetben tartják.
 
Az is a felháborodás és a tiltakozás mértékét mutatja, hogy a legnagyobb közösségi oldalon külön helyet hoztak létre, amelyen bojkottra szólítják fel a Rolling Stone jelenlegi és potenciális olvasóit: az oldal ITT megtekinthető. Csak néhány az oldalon szereplő megjegyzésekből, melyeket az elmúlt egy órában posztoltak: 
 
„Ez az, Rolling Stone, megint megmutattátok, hogy egy aljas, szemét magazin vagytok, akiknek sem a zenéről, sem arról nincs fogalmuk, hogy mi a jó és a rossz.”
 
„A Rolling Stone amúgy is lúzereknek való. Csak a sokkhatás érdekében volt szükségük erre, hogy még több nyilvánosságot kapjanak. A címlapon túl mindig is ilyen rosszindulatúak és szívtelenek voltak.”
 
„Undorító és felháborító. A véleményszabadság alapvető jogunk, feltétlenül szükséges, de igaz ez a felelős újságírásra is.”
 
„1982 óta előfizető vagyok... Ma lemondom az előfizetésemet. Nem találok szavakat.”
 
A magazin szerkesztősége a következőt közölte a saját Facebook-oldalán:
„Részvétünk a Bostoni Maraton során történt merényletek áldozatainak – gondolunk rájuk és családjaikra. Az eheti címlapsztori, melyet lehoztunk, illeszkedik a hagyományos újságírás keretei közé, valamint mutatja a Rolling Stone örökös elhivatottságát aziránt, hogy napjaink legfontosabb kulturális és politikai kérdéseivel foglalkozó témákat jelentessen meg komoly és gondolatébresztő formában. A tény, hogy Dzokhar Tsarnaev egy fiatal, ráadásul ugyanabból a korosztályból való, mint megannyi olvasónk, még fontosabbá teszi, hogy megvizsgáljuk ennek a jelenségnek az összetettségét, illetve teljesebb képet, teljesebb megértést kapjunk arról, hogyan történhet meg egy efféle tragédia.” 
 
Boston polgármestere szerint a címlap egy terroristát tüntet fel úgy, mint egy hírességet, a bostoni városi tanács elnöke szerint pedig a Rolling Stone úgy állítja be a férfit, mint egy hőst, egy félreértett tinédzsert, két, egymással inkompatibilis kultúra eredményét.
 
Az újság bojkottjához számos cég is csatlakozott, a BBC értesülései szerint országos gyógyszergyárak illetve élelmiszerláncok, többek között. Zenészek közül például a Dropkick Murphys szólította fel bojkottra a rajongóit.
 
Dzokhar Tsarnaev egyébként nem vallotta magát bűnösnek a bíróság előtt.
 
Forrás: Facebook, BBC
Fotó: The Washington Post
 
govinda 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. augusztus 6.

Friss Foals az új albumról

Itt az első dal a Foals októberben megjelenő albumáról! A zenekar stílusos módját választotta a bemutatónak, hiszen a fantasztikus új zene mellé egy videóklipet is szállít, valamint azt is megmutatja, milyen lesz az új lemez borítója. Tovább

2019. augusztus 6.

Duplán a slágerlisán Ava Max

Két dallal is robban a slágerlisták ostromlója, Ava Max! Az alig 25 éves amerikai énekesnő nem vesztegeti az időt, dupla premierrel kedveskedik az egyre népesebb tábort alkotó rajongóknak. A pophercegnő két szerelmes szerzeményt mutatott be a napokban, de nem a másoktól megszokott tingli tangli-stílusú ballada irányt választotta, hanem izgalmas és impulzív számokba pakolta érzelmeit. Tovább

2019. július 30.

Augusztusban új Skillet lemez

Új albummal indítja az augusztust a többszörös platinalemezes, kétszeres Grammy-díj jelölt hardrock banda, a Skillet. Az amerikai négyes 2019. augusztus 2-án jelenteti meg tizenegyedik stúdióalbumát, ami várhatóan hatalmas sikert fog aratni. Tovább

2019. július 29.

Jön az új Slipknot lemez

Erre megérte öt évet várni. A metal együttes 2019. augusztus 9-én mutatja be hatodik nagylemezét. Az új album a Metallicával és Slayerrel is alkotó Greg Fidelman produceri keze alatt született meg, és 14 ízig-vérig headbang számot tartalmaz. Tovább

2019. július 21.

A punk-rock legenda csak szabad akar lenni – ősszel érkezik Iggy Pop új albuma

A Free című lemez szeptember 6-án jelenik meg, és Iggy Pop elmondása szerint teljesen más lesz, mint bármi, amit eddig hallhattunk tőle. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky