3426 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. július 19. | govinda

Bojkott indult a Rolling Stone magazin ellen - a Facebookon is

Copyright:

Mint ismeretes, a nagymúltú kulturális magazin, a Rolling Stone közfelháborodást keltett azzal a lépésével, hogy legújabb számának címlapjára az egyik bostoni merénylő fényképét tette.

A Rolling Stone aktuális számának címlapján Dzokhar Tsarnaev, az életben maradt bostoni merénylő képe szerepel a következő felirattal: „A merénylő - Hogyan pecsételte meg egy népszerű, tehetséges tanuló életét a családja, hogyan menekült a radikális iszlámba, és lett belőle szörnyeteg”. Az emberek felháborodásukat, elkeseredettségüket fejezték ki a jelenség kapcsán. Az újság Facebook-oldala hemzseg az elégedetlen, dühös, háborgó netezők kommentjeitől, akik talán úgy érzik, Tsarnaev címlapra helyezése éppen teteinek dicsőítését vagy bátorítását jelentené - nem is beszélve arról, hogy az áldozatoknak és családtagjaiknak, a sérülteknek ez mekkora traumával járhat.
 
Április 15-én két bomba robbant a Bostoni Maraton alatt, mely robbantások 5 emberéletet követeltek, és csaknem 300 ember szenvedett könnyebb-súlyosabb sérüléseket. A két merénylőt, Tamerlan és Dzokhar Tsarnaevet feszített üldözés és tűzharc után elfogta a rendőrség - Tamerlan az üldözés során meghalt, lőtt sebeket szerzett, majd saját testvére hajtott át rajta egy lopott autóval. Dzokhar Tsarnaevet azóta is őrizetben tartják.
 
Az is a felháborodás és a tiltakozás mértékét mutatja, hogy a legnagyobb közösségi oldalon külön helyet hoztak létre, amelyen bojkottra szólítják fel a Rolling Stone jelenlegi és potenciális olvasóit: az oldal ITT megtekinthető. Csak néhány az oldalon szereplő megjegyzésekből, melyeket az elmúlt egy órában posztoltak: 
 
„Ez az, Rolling Stone, megint megmutattátok, hogy egy aljas, szemét magazin vagytok, akiknek sem a zenéről, sem arról nincs fogalmuk, hogy mi a jó és a rossz.”
 
„A Rolling Stone amúgy is lúzereknek való. Csak a sokkhatás érdekében volt szükségük erre, hogy még több nyilvánosságot kapjanak. A címlapon túl mindig is ilyen rosszindulatúak és szívtelenek voltak.”
 
„Undorító és felháborító. A véleményszabadság alapvető jogunk, feltétlenül szükséges, de igaz ez a felelős újságírásra is.”
 
„1982 óta előfizető vagyok... Ma lemondom az előfizetésemet. Nem találok szavakat.”
 
A magazin szerkesztősége a következőt közölte a saját Facebook-oldalán:
„Részvétünk a Bostoni Maraton során történt merényletek áldozatainak – gondolunk rájuk és családjaikra. Az eheti címlapsztori, melyet lehoztunk, illeszkedik a hagyományos újságírás keretei közé, valamint mutatja a Rolling Stone örökös elhivatottságát aziránt, hogy napjaink legfontosabb kulturális és politikai kérdéseivel foglalkozó témákat jelentessen meg komoly és gondolatébresztő formában. A tény, hogy Dzokhar Tsarnaev egy fiatal, ráadásul ugyanabból a korosztályból való, mint megannyi olvasónk, még fontosabbá teszi, hogy megvizsgáljuk ennek a jelenségnek az összetettségét, illetve teljesebb képet, teljesebb megértést kapjunk arról, hogyan történhet meg egy efféle tragédia.” 
 
Boston polgármestere szerint a címlap egy terroristát tüntet fel úgy, mint egy hírességet, a bostoni városi tanács elnöke szerint pedig a Rolling Stone úgy állítja be a férfit, mint egy hőst, egy félreértett tinédzsert, két, egymással inkompatibilis kultúra eredményét.
 
Az újság bojkottjához számos cég is csatlakozott, a BBC értesülései szerint országos gyógyszergyárak illetve élelmiszerláncok, többek között. Zenészek közül például a Dropkick Murphys szólította fel bojkottra a rajongóit.
 
Dzokhar Tsarnaev egyébként nem vallotta magát bűnösnek a bíróság előtt.
 
Forrás: Facebook, BBC
Fotó: The Washington Post
 
govinda 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 11.

 Mostantól minden szülinapos erre rázza! - ANNE-MARIE: BIRTHDAY

A fantasztikus Anne-Marie igazi slágervárományossal tért vissza - itt a „Birthday”! Tovább

2020. február 5.

Csábító horvát énekesnő táncol fel a slágerlistákra

Horvátországban már szupersztárként tekintenek La Lanára, akiből nagy eséllyel hamarosan világszerte ismert híresség válik. Tovább

2020. február 4.

Let’s get PHYSICAL! - Itt az új Dua Lipa szám

Ha létezne slágergyár, akkor egészen biztos, hogy Dua Lipa lenne az elnöke. Megjelent a brit fiatal tehetség legújabb dala, a „Physical”, ami garantáltan szerelem első hallásra. Tovább

2020. január 29.

HAYLEY WILLIAMS: Meztelen és kétségbeesett az új klipben

A Paramore énekesnője, Hayley Williams szólókarrierbe kezdett, és máris egy olyan dalt tett a közönség elé, amit lehetetlen csak egyszer lejátszani, pláne, hogy egy meglepő és igencsak bevállalós klipet is forgatott hozzá. A dalhoz készült videóban az előadó meztelenül, ijedten fut egy erdőben. Tovább

2020. január 24.

Megjelent Halsey harmadik albuma, a Manic

Halsey dalait 2015 óta világszerte 25 milliárd alkalommal streamelték és több, mint 11 millió albumot adott el. Öt kontinensen voltak sold out koncertjei, többek között olyan helyeken is, mint a New York-i Madison Square Garden. Jelölték Grammy-díjra; szerepelt a Rolling Stone, a Cosmopolitan, a NYLON, a Forbes és a Billboard címlapján is. Már 2015-ös debütáló albuma, a Badlands is hatalmas siker volt, 2017-ben megjelent Hopeless Fountain Kingdom című lemezével pedig első helyen szerepelt a Billboard 200 listán. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky