3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. december 5. | Joss Beaumont

Angyali suttogás az A38 Állóhajón – Lamb

Copyright:

Érdekes élményben lehetett része azon szerencsés koncertlátogatónak, aki vasárnap (2011. december 4.), jegyet tudott szerezni az A38 Állóhajóra a manchesteri csapat, a Lamb előadására. A zene csöndes, lebegős, de kissé nehezen emészthetően túlalkotott, bár Lou Rhodes énekesnő angyali és egyben szexis hangja miatt felejthetetlen.

Hetekkel a koncert előtt tudni lehetett, hogy az aki nem lépett időben, azaz nem vettem meg elővételben a jegyét a december eleji Lamb előadására, az bizony lemarad, hiszen pillanatok alatt elkapkodták a belépőket.
 
Aztán ezen a ködös, hűvös decemberi estén szépen csendben megtöltötte a tömeg az A38-at, és ki így, ki úgy eltöltve az időt várta, mit hoz nekünk el a manchesteri csapat ezen az estén. Volt, aki az előzenekart hallgatta, amely a Berger Dalma fémjelezte Volkova Sisters volt, de volt, aki csöndesen sörözött a fedélzeti fűtött teraszon.
 
Aztán 22 óra után valamivel színpadra lépett a Lamb és persze Lou Rhodes énekesnő is, aki varázslatos. Szép is, sejtelmes is és kellemes, kicsit rekedtes hangja van hozzá. A mintegy 70-80 perces koncerten a közönség végig startra készen figyelt és bólogatott a drum n bass és triphop ritmusokra, bár meglehetősen visszafogott volt, amikor Lou, az ő hangján apró kommenteket fűzött a dalokhoz vagy csak úgy. Talán nem értették az elől állók, hogy mit is akar mondani, mindenesetre nem sok reakció érkezett Lou kisasszony mondandójára.
 
Sebaj!
 
A Lamb zenéje – talán az elektromos bőgő vagy az ének módszere miatt – néha jazzes elemeket rejtett magában, míg az Andy Barlow által vezérelt keverő és dj pultnak köszönhetően erős pszichedelikus drum n bass és triphop hömpölygött a Dunán. Andy Barlow amúgy kb. mindent csinált amit csak színpadon csinálni lehet. Ő volt a dj, ő volt a dobos és nem árt tudni, hogy ő volt a zeneszerző is.
 
 
Fotó: Frikker Zsolt
 
A kellemes hangulatot az sem ronthatta el, hogy a legnagyobb Lamb-slágert a „Gabriel”-t, tulajdonképpen már a koncert elején – a harmadik szám volt – lenyomták. Nem vicc, de volt olyan, aki ezek után el is ment haza, mondván ő csak ezt a dalt akarta meghallgatni. Mondjuk abba nem akarok belemenni, hogy mi ért meg nekik ezen 5 ezer forintot, mert ugyebár ennyiért jutottak kb. a jegyhez.
 
Mindegy...
 
A koncertet nézve egy pillanatig sem kellett kizökkennünk, hogy „na ez egy gyengébb dolog volt”, vagy , hogy „ez most meg mi volt? Egyszerűen szép volt. Sokban emlékeztetett a Massive Attack mélységeire, de ez nem volt zavaró hasonlatosság. Tulajdonképpen el is tudnám képzelni ezt a két csapatot együtt a színpadon.
 
Összegezve talán annyit jegyeznék meg, hogy kissé nevetséges, hogy a Lamb Magyarországon utoljára 2003-ban lépett fel és akkor is a Szigeten. Talán nem ártana többször elhívni őket, hogy többen megismerhessék őket. Nem beszélve arról, hogy a zenekar saját bevallása szerint, ezen az estén volt 15 éves pályafutásuk, legkülönlegesebb koncertje.
 
Mi ott leszünk!
 
Joss Beaumont
 

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Abraxas 2011. dec.. 5.  16:09 1
Ti nem szoktátok elolvasni a cikkeket, mielőtt feltöltitek? (vagy legalábbis kijózanodni)
Tele van hibákkal, elütésekkel, hibás alany-állítmány egyeztetésekkel, pontatlanságokkal.
Másrészt nem árt olyanoknak utána nézni, hogy miért nem voltak 2003 óta nálunk (2004-ben feloszlottak, tavaly álltak össze újra) és jobban odafigyelni mi történik - annál, hogy "mindenesetre nem sok reakció érkezett Lou kisasszony mondandójára." kevés dolog állhatna távolabb az igazságtól (másrészt "Lou kisasszony" ???? ezt honnan szedted, a modoros blogról?)

Nem elég szeretni a zenét, írni is meg kell tanulni ám....
   

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky