3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2011. július 14.

Ezt hallgatja! Bérczesi Robi Top5 (hiperkarma)

Copyright:

A Top5 sorozatunk keretében a hiperkarma visszatérő koncertje előtt - ami június 18-án lesz a Világveleje 2011 Nyár rendezvény keretében -, kérdeztük meg Bérczesi Robit arról, hogy melyek a kedvenc dalai. Robi először gondolkodási időt kért, de abban rögtön biztos volt, hogy Audrey Hepburn áll a lista élén.

Audrey Hepburn: Moon River
„Az Álom Luxuskivitelben betétdala a kedvenc dalom. A zenéjét Henry Mancini írta, a szövegét pedig Johnny Mercer.” Itt Robi beleénekelt a dalba és ezután nem is kellett több magyarázat.
 

 
John Lennon: Instant Karma
Olyan akkordmenete és olyan szövege van, ami a legjobbá teszi John Lennon dalai közül. „Mit keresel te ott, amikor mindenütt ott vagy?” – na, ez a dal ilyen sorokkal van tele!
 

 
Depeche Mode: Never let me down
Martin Gore, a szöszi gitáros írta ezt a szöveget. Két jóbarátról szól, az egyik vigasztalja a másikat. A dal csúcspontja az, amikor Martin Gore magas hangon énekli, hogy „see the stars they’re shining bright, everything’s alright tonight”, és erre feláll David Gahan és üvöltve válaszol: „never let me down!!!"
"I’m taking a ride with my best friend. I hope he never lets me down again.” Fantasztikus, ahogyan a legjobb barátjának a szájába adja ezt a szöveget.
 

 
Nirvana: Lithium
Nagyon szeretem az akkordmenetét, meg azt a forradalmi, fekete-fehér zenei megközelítést. Ahogyan a versszak részekben jellemző a nagyon nincs, nagyon üres, aztán meglódul. Mostanra már közhelynek számít, de annak idején a Nirvana találta ki ezt az egyszerű dalszerkezeti megoldást. A szövege meg teljesen UFO.
 

 
U2: One
Nem vagyok nagy rajongója a U2-nak, de a One című számuknak a zenéje és a szövege teli találat. A Johny Cash féle feldolgozást jobban szeretem, de a jó dal az bárhogy jó dal marad. A U2-ban Bononak ez a kicsit maníros éneklése nem feltétlenül zavar, de Johnny Cash csinált belőle egy egy szál gitáros feldolgozást, ami szerintem sokkal jobban átadja ennek a dalnak a lényegét.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky