3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2011

2011. június 19.

Még nincs kint a megtelt tábla - Fishing On Orfű

Copyright:

Június 23-án kezdődik az egyik legkedveltebb hazai zenei fesztivál, a Lovasi András nevével fémjelzett alterfeszt, a Fishing on Orfű. Az üdülőfaluban már egy hónappal ezelőtt elfogytak a szálláshelyek valamint a sátorhelyek, de a megemelkedett igények miatt a napokban több száz új sátorhely került kialakításra a Panoráma Campingben. A háromnapos rendezvény szervezői a koncertek mellett rengeteg szabadidős programmal várják a fesztiválozókat, és idén a fesztiválnyitó tóátugrás is rendhagyónak ígérkezik.

Jövőre talán teljesülhet Lovasi András, a Fishing on Orfű fesztivál főszervezőjének álma, miszerint már napokkal a kezdés előtt kiteszik a „megtelt” táblát a Panoráma Camping bejáratára, mert már elővételben elfogy az összes jegy a rendezvényre. Eddig úgy tűnt, hogy a fesztiválozók leginkább egy-egy napra érkeztek, az elmúlt évekhez képest viszont idén több bérlet fogyott elővételben, ami jól mutatja, hogy a fesztivál iránt évről évre nő az érdeklődés és a látogatók is hosszabb időt töltenek Orfűn. A régió legelismertebb könnyűzenei rendezvénye deklaráltan nem akar tömegesedni, szeretné megtartani családias hangulatát, így a szervezők napi 5500 főben limitálták a befogadóképességet. Egyelőre azonban senkinek sem kell attól tartania, hogy 2011. június 23-25 között nem jut be a fesztiválra.  
 
A festői szépségű Orfűn viszont már egy hónappal ezelőtt elfogytak a szálláshelyek, akárcsak az az 1200 sátorhely, ami rendelkezésre állt a fesztivál területén. Ezért a napokban több száz új sátorhely került kialakításra a Panoráma Camping mellett, a sátrazni nem szándékozók kedvéért pedig fesztiváljáratokat indítanak a szervezők, hogy akik Pécsett vesznek ki szállást, könnyedén visszajuthassanak a városba akár hajnalban is. Az autósok számára 250 férőhelyes parkoló lesz fenntartva, de lesz őrzött bringatároló is azoknak, akik kerékpárral érkeznének a rendezvényre, hiszen időközben elkészült a Pécset Orfűvel összekötő kerékpárút.
 
Idén az öt helyszínen közel száz fellépő lép színpadra, és az eddigi évekhez hasonlóan a két nagyszínpad ezúttal is váltja egymást koncertjeivel, így nem lesz átfedés azok programjaiban. Az 1. Nagyszínpad fellépői között ott lesznek napjaink legfontosabb és legismertebb koncertzenekarai: az idén visszatérő Hiperkarma, a Quimby, az Irie Maffia, az Európa Kiadó, a Budapest Bár, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, a Szabó Balázs Bandája vagy a Vad Fruttik. A 2. Nagyszínpadon pedig olyan népszerű formációk váltják egymást, mint a Supernem, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, az Üllői Úti Fuck, az Óriás, a Psycho Mutants, a Subscribe, vagy Kispál András új zenekara, a Velőrózsák. Ezen a színpadon lesz először hallható a ‘90-es évek legmélyebb bugyrait a korszerű tánczenével összemosó partikommandó, a Soreii&Poolek és Fluor Tomi közös dala is. Az A38 Sátorban táncoltat majd a PASO, a Brains, az Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi, itt szószátyárkodik az Akkezdet Phiai, a Hősök, a Bëlga és Siskafinuccsi is, a keményebb zenék kedvelőit pedig itt zúzza majd le a Blind Myself, az Isten Háta Mögött vagy a Hollywoodoo. A Pécsi Est Café színpad fellépői akár több generáció számára is szolgálhatnak tartalmas szórakozással: itt lép fel a Pál Utcai Fiúk, a Magashegyi Underground vagy a Szalonna és Bandája, itt lesz látható Hobo Hármas Oltár elnevezésű produkciója, Ferenczi Gyuri és a Rackajam, Frenk, a Kaláka, a Kardos-Horváth János vezette Kafkaz és a The Twist is.
 
A külföldi produkciók palettáját olyan - itthon már jól ismert - előadók színesítik, mint az angol Ian Siegal, az osztrák Ripoff Raskolnikov, a The Braindogs nemzetközi szupergroup, koncertet ad a psychobillyben utazó francia Washington Dead Cats és a hat fős strasszburgi energiabomba, a La Fanfare En Pétard. Ez utóbbi formáció vidám utcazenéjével egyébként bárhol és bármikor összefuthatunk majd a kemping domboldalában, ráadásul a házigazda Lovasi András zenekarával, a Kiscsillaggal is készülnek egy rendhagyó együttműködésre, de erről a meglepetésről csak szombat este, a koncerten hulljon le a lepel!
 
A Fishing on Orfű fesztivál azon kevés zenei rendezvények közé tartozik, ahol napközben is bőven van mivel eltölteni az időt. A kézenfekvő vízparti szórakozások (strandolás, kajakozás, kenuzás, vitorlázás, sárkányhajózás, csónakázás, szörfözés) mellett a település és környéke rengeteg látnivalót és kirándulási lehetőséget kínál, illetve Lovasiék idén eddig sosem látott mennyiségű szabadidős programmal várják a fesztiválozókat. Lesz többek között barlangi kalandtúra a Mecsekben, 13 felszíni túratervből választhat az, aki kikapcsolódásképpen bejárná Orfű közvetlen környékét, a kerékpárosok részt vehetnek a Kihalt Falvak túráján és a Tubesi túrán, lesz horgászverseny, nyári jégkorong-, kispályás foci- valamint asztalitenisz bajnokság, továbbá Hosszúlépés Fröccs(kul)túra is, ahol Varga Livius, Lovasi András, Lévai Balázs, a Szabó Balázs Band és kiváló borászok társaságában a legkülönbözőbb fröccsfajták nyomába eredhetnek a jelentkezők. Ez utóbbi kivételével – mert a helyek már beteltek – a programokra a fesztivál weboldalán található elérhetőségeken lehet – és melegen ajánlott - előre jelentkezni.
 
Az első 1000 FOO hetijegy tulajdonosának különleges meglepetéssel is kedveskednek idén a szervezők: ők a belépőjegyeik mellé megkapják a tavaly augusztusban visszavonult Kispál és a Borz 2010-es orfűi fellépésén készült vágatlan koncert DVD-t.
 
Jegyelővétel
Napijegyek  elővételben és a helyszínen is 3800 Ft-ért kaphatók, a háromnapos bérlet elővételben 8000 Ft, a helyszínen 10000 Ft (a sátorral érkezők további 500 Ft-ért válthatnak a teljes fesztivál idejére érvényes sátorhely-jegyet). Jegyek elővételben 2011. június 22-ig kaphatók országszerte az Interticket jegyirodáiban, de bankkártyával online is lehet vásárolni a fishingonorfu.jegy.hu oldalon.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. június 28.

Szomjúhozd a zenét. Haverok, buli, kappan

Sokat gondolkoztam, hogy tudom megragadni tömören és lényegre törően az idei Fishing on Orfű hangulatát, majd rájöttem, hogy mindig a legegyszerűbb megoldások a legjobbak, következzenek azok az érzések, amik megszálltak azalatt a három nap alatt. Remélem, nem tévedek. Akkor lássuk! Tovább

2011. június 27.

Láblógatás a napsütésben, avagy rekordot dönteni semmittevésből

Minden tapasztalt fesztiválozó tudja, hogy semmit tenni, inni és bulizni fárasztó dolog. A harmadik nap első fele ezért leginkább regenerálódással telt, fel kellett készülni a záróakkordok csapására. Tovább

2011. június 27.

Egy őrült energia bomba Orfűn

A második este koncertügyileg a megszokások jegyében telt. Vannak koncertek, amik mindig listára kerülnek, mint a Quimby meg az Óriás. És még az is kiderült, hogy a sült krumpli még mindig isteni. Tovább

2011. június 27.

Vihar vs fesztivállapot

Általában az első fesztivál estéim a leggyengébbek, de idén egyáltalán nem beszélhetünk fogokozatokról a napok között. Mindegyik fantasztikus volt: kedvenc zenék, jó fej emberek, sírva röhögések már csütörtökön. Tovább

2011. június 27.

Így látták a Fishing On Orfű horgászai

A Fishing on Orfű - a tó közelsége miatt - tökéletes terepet kínál az aktív pihenésre. Persze a fesztivál nevében is benne van a fishing, de azt én sem gondoltam volna, hogy valaki ezt ennyire komolyan veszi, és tényleg horgászással tölti a reggelt. De voltak ilyenek és meg is kérdeztem őket arról, hogy mindez hogyan fér bele a fesztiváléletmódba. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky