3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2011

2011. június 27. | Anikó

Hideg és teltház a Fishing on Orfű zárónapján!

Copyright: MyMusic

A szombati napon a Fishing on Orfű látogatói száma elérte a maximumot, tehát 5.500-an buliztunk ekkor az Orfűi Kempingben. Ez a létszám pont megfelelő volt ahhoz, hogy még ekkor se legyen zsúfoltság, és a fesztivál megőrizze a barátságos jellegét.

Lovasi András - aki többek között a Fishing on Orfű egyik szervezője – a Kiscsillag koncertje közben jelentette be, hogy szombat este már senki ne hívjon ki Orfűre több havert bulizni, mert már betelt a fesztivál. Én leginkább a Kiscsillag alatt éreztem ezt a tömeget, mert akkor még a domboldal legtetején is tömött sorokban álltak az emberek. 
 
Tavaly is elég sok Kiscsillagon voltam, és 2010-ben is a legjobb bulit Orfűn adták. Ebben az évben is különlegességekkel készültek a június 25-ei Fishinges koncertre. Ezen a napon már Rátgéber László is tiszteletét tette a színpadon, aki ugye a hagyományos tóátugrást idén kihagyta. Szombaton viszont őt sem kellett hiányolnunk a Fishing on Orfű alatt. Azt pedig mondanom sem kell, hogy az a legnagyobb, mikor ezt a számot a Fishing on Orfű fesztiválon nyomják. A Kiscsillag idén megjelenő albumáról az eddig ismert dalokon felül is hallhattunk két új számot. És a Feketemosóból is felcsendült egy részlet a Művészetek Palotájában előadott nyomasztó verzóban, ami szerintem az egyik legjobban sikerült átdolgozás a MüPás dalok közül. 
 
A Fishing on Orfű felhangzott a koncert zárásaként is, amikor a La Fanfare en Pétard tagjaival közösen adták elő a fesztivál himnuszát. Állati show volt! A francia La Fanfare en Pétard koncertje elmaradt csütörtökön a vihar miatt, de részben bepótolták a bulit, mert ezután ők foglalták el a Nagyszínpadot, és táncoltatták meg a fesztiválozókat. 
 
Idén a Kispál és a Borz – tekintettel a tavalyi feloszlásukra – már nem léphetett fel a FOO-n, de a belépőt meg lehet úgy vásárolni, hogy ajándék DVD-ként megkapjuk a 2010-ben Orfűn rögzített Kispál koncertvideót. Még nem néztem meg, de ez már nem sokáig várat magára… Egyébként Kispál András új zenekara, a Velőrózsák is fellépett szombaton, egész sokan jelentek meg a bulijukon. 
 
A Fishing on Orfű zárókoncertjét – szokás szerint – A Kutya Vacsorája adta. Varga Livius és a zenekar is kitett magáért, méltó búcsú volt a 2011-es FOO-tól. Idén Liviusék Dzsingisz kánt helyezték a központba, és ezen tematika köré építették fel a búcsút. A koncert alatt egyetlen kifogásolható dolog volt, méghozzá, hogy iszonyatosan hideg lett. Én nem akartam hinni a szememnek, mikor rájöttünk, hogy látszik a leheletünk, és ez bizony nem a cigifüst. De így volt. 
 
Persze ez a fagyos idő mindenkit másra motivált. Például a közönség egy hatalmas tombolást vágott le, mivel a mozgás melegít. De ennél kreatívabb párocskát is láttam, itt bebizonyosodott, hogy a vágy tényleg fűt. A Kutya Vacsoráján ugráló tömeg mögött feküdtek a fűben, és már-már abszolút beteljesült a szenvedély. Ezt tetézte, hogy már a ruhájuk sem maradt a helyén, de látszólag nem zavarta őket a mocskos hideg. 
 
A Kutya Vacsorája koncert – és talán a legismertebb daluk, a Mindenkinek saját plázát – bennünk is mély nyomott hagyott. Ahogyan vasárnap beérkeztünk a Délibe, már-már zavaró volt a betonrengeteg. De ahogy elfordultunk, megláttunk némi füves részt. „Ott még van egy fa, hát vágjátok már ki a picsába!”
 
Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. június 28.

Szomjúhozd a zenét. Haverok, buli, kappan

Sokat gondolkoztam, hogy tudom megragadni tömören és lényegre törően az idei Fishing on Orfű hangulatát, majd rájöttem, hogy mindig a legegyszerűbb megoldások a legjobbak, következzenek azok az érzések, amik megszálltak azalatt a három nap alatt. Remélem, nem tévedek. Akkor lássuk! Tovább

2011. június 27.

Láblógatás a napsütésben, avagy rekordot dönteni semmittevésből

Minden tapasztalt fesztiválozó tudja, hogy semmit tenni, inni és bulizni fárasztó dolog. A harmadik nap első fele ezért leginkább regenerálódással telt, fel kellett készülni a záróakkordok csapására. Tovább

2011. június 27.

Egy őrült energia bomba Orfűn

A második este koncertügyileg a megszokások jegyében telt. Vannak koncertek, amik mindig listára kerülnek, mint a Quimby meg az Óriás. És még az is kiderült, hogy a sült krumpli még mindig isteni. Tovább

2011. június 27.

Vihar vs fesztivállapot

Általában az első fesztivál estéim a leggyengébbek, de idén egyáltalán nem beszélhetünk fogokozatokról a napok között. Mindegyik fantasztikus volt: kedvenc zenék, jó fej emberek, sírva röhögések már csütörtökön. Tovább

2011. június 27.

Így látták a Fishing On Orfű horgászai

A Fishing on Orfű - a tó közelsége miatt - tökéletes terepet kínál az aktív pihenésre. Persze a fesztivál nevében is benne van a fishing, de azt én sem gondoltam volna, hogy valaki ezt ennyire komolyan veszi, és tényleg horgászással tölti a reggelt. De voltak ilyenek és meg is kérdeztem őket arról, hogy mindez hogyan fér bele a fesztiváléletmódba. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky