3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2011

2011. május 24. | Drakulady

Hét vadiúj fellépő a Balaton Soundon

Copyright:

Örülhetnek a Balaton Soundra készülök, hiszen az eddig is bőséges felhozatal mellé még hét új világsztár is felkerült a palettára. Kapunk hardcore hiphopot a Stereo MC-ztől, jazzes kifinomultságot a Parov Stellar Bandtől, és egy kis ska-t pár vicces japántól.

Kezdjük a Stereo MC-zel! Nemcsak azért, mert az időseket illik előre engedni, hanem azért is, mert a hét új fellépő közül talán ők a legismertebbek. Nem csoda, hiszen már emberemlékezet óta tolják együtt a hiphop szekerét. Bár tény, hogy nem tinikről van szó, azért közel sem délutáni nótaműsorra kell számítani, hiszen a két alapító tag, Rob Birch és Nick Hallam a mai napig fiatalokat megszégyenítő energiával tolják a képünkbe a hamisítatlan hiphopot.
 
Jazz és ska a plöttyedt izmoknak
 
A fellépők közül a legkülönlegesebb előadók, akik egyben a legtávolabbról is érkeztek, a japán Tokyo Ska Paradise Orchestra. Ahogy a banda nevéből is kiderül, ska muzsikáról van szó, ráadásul nem is csinálják rosszul a srácok, egész biztosan nem unalmas porbafingásra, hanem veseremegtető ugráltatásra kell számítani a vidám szamurájoktól. Igazi különlegesség a távol-keleti zenei konyha kedvelőinak.
 
Akik a jazz világát hiányolták eddig, azoknak sem kell százas papírzsepiért rohanniuk, hiszen a Parov Stellar Band az ő igényeiket hivatott kielégíteni némi elektronikus köntösbe ágyazva. (Nem mellesleg a VOLT Fesztiválon is tiszteletüket teszik) Így máris kapunk egy avantgarde, mégis tudatosan felépített zenei világot. Ember legyen a talpán, akit nem képesek elvarázsolni.
 
Ezerrel pörög a jog-tárcsa is
 
A nevezett bandák mellé persze kapunk még kiegészítésül pár DJ-t is. Itt lesz mindjárt az Angliából átruccanó DJ Food projekt, mely szintén az elektronikus zenei rajongók csillapíthatatlan étvágyát fogja enyhíteni. Már a 90-es években is létező kollektíva folyamatosan izzasztja a táncos lábúakat, és garantált, hogy a Soundon sem fognak a színpad előtt alfában ücsörögni a népek.
 
Aztán itt lesz nekünk Boca 45 Bristolból. Ennek megfelelően a zenéje tartalmaz valamit, a sejtelmes nagyvárost körüllengő borúból. Ne feledjük, a trip-hop apostolai, a Massive Attack is innen indította el hódító útját. De nem kell parázni, Boca nem világfájdalommal fogja lesült vállainkat terhelni, hanem szokásához híven egy nosztalgikus, elektronikus, latinos beütésű műsorral áll elő, melyre akár a szüleidet is elhozhatod ropni. Tiszta 60-as évek.
 
A német Rainer Trüby valószínű nem lesz ismeretlen a rutinos soundozóknak, hiszen már fellépett az eseményen 3 évvel ezelőtt. Igaz, akkor trióban, most viszont szólóban fogja nyomatni. Őrá sem lehet rásütni az egyoldalú kifejezést. Az elektronikába belepakol mindent, amit lehet. Jazzt, latin ritmusokat és népi motívumokat, így máris lesz egy újabb alkalom egy kiadós, ámde kifinomult seggrázásra.
 
Ha valakinek még ezek után sem lett csömöre a nu jazztől, az tovább örömködhet a német Jazzanova muzsikájára, mely egy össznépi DJ kollektíva Berlintől egészen Münchenig. Claas Bieler, a csoportosulás egyig tagja most egy DJ-settel fogja a nagyközönség elé tárni a Jazzanova nem mindennapi világát. 
 
Drakulady
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Samumatyi 2011. jún.. 15.  15:54 3
jaja, mondjuk a karasnán nem lesz japán SKA, de sztem én megelégszem a magyar PASOval is. Viccet félre téve, én tavaly tévedtem le köszönhetően egyik ivócimborámnak. Nos azóta foglalom imába a nevét. Már az idejére sem emlékszem mikor volt utoljára ilyen igazi fesztivál hangulatom, mint ott. Talán 17 éves "kissrác" koromban... Szóval ha igazi fesztivált akartok csupasz valóságában, akkor a Karasnán a helyetek!:)
   
glaci 2011. jún.. 14.  17:09 2
Régebben én is egy-egy napokat töltöttem a fesztiválokon, merthát azért nem olcsó egy bérlet vagy egy hetijegy, de mióta egyik ismerősöm pár éve ajánlotta a Karasnát azóta én oda járok. A bérlet 4napra igen kedvező árú 5000forint.Mindenképp ajánlom, hogy olvass utána(karasnafesztival.hu), mert nagyon jó koncertek szoktak ott lenni
Előzmény:   szala    2011. jún.. 14.  15:23  
szala 2011. jún.. 14.  15:23 1
Eddig csak egy-egy napokat töltöttem fesztiválokon,de úgy döntöttem, hogy idén több napot szeretné ott tölteni akár sátorban akár panzióban...Tudtok nekem ajánlani olyan fesztivált, ahol viszonylag kedvező áron tudok több napot eltölteni?
   

2011. július 12.

Jajaj, véget ért a Balaton Sound!

Mennyi ideje hallgattam az összes barátomtól, hogy alig várják már a Balaton Soundot! De amilyen lassan telt eddig az idő és a visszaszámlálás, olyan gyorsan röppent el Zamárdiban ez a pár nap... És már érkezett is a vasárnap, és vele a zárás. Addig azért volt idő körbenézni, ismerkedni, haverkodni, na meg kitalálni, hova lehet menni, szóval jól ki lehetett használni az utolsó napot! Tovább

2011. július 12.

Tudjuk, hogy jövőre is lesz Balaton Sound

A Balaton Sounddal az a helyzet, hogy igazából minden kritériumnak meg tudna felelni amit egy nyári fesztiváltól elvárhatunk: tó parton, jó fellépők mellett, sok emberrel együtt ígér felhőtlen szórakozást. Összességében számomra valami miatt mégsem teljes. Tovább

2011. július 12.

David Guetta Jared Letóval szemben

Véletlenül sem szeretnénk önmagunkat ismételni, de egyértelmű, hogy a Sound vasárnapi sztárja David Guetta volt. Ennek két fő oka, hogy rettenetesen meleg volt, illetve a koncertek között viszonylag kevés volt érdekes. Azok közül, pedig egyértelmű, hogy Tievery Corporation nevét érdemes kiemelni. David Guetta pedig durvább, mint a Thirty Second To Mars! Tovább

2011. július 12.

Dögmeleg David Guetta

Na, ezt jól megkaptam. A július legeleji hűvös napokban még azon aggódtam, nem fogunk-e fázni a fesztivál alatt. Hát nem fáztunk. A meleg rekordokat döntögetett, David Guetta pedig a talán rekordméretű közönségnek örvendett. Vége az idei Balaton Soundnak, és ez az utolsó napra mindenkiben tudatosult is, úgyhogy boldog-boldogtalan letódult Zamárdiba vasárnapra. Tovább

2011. július 11.

A Balaton Sound legnagyobb bulija

Míg meglehetős rosszallással figyeltem és hallgattam a Balaton Sound túlzott hang káoszát, a Nagyszínpad produkcióit, annál nagyobb lelkesedéssel vártam. Minden bejött, hiszen az Underworld és a Stereo MC’s nagyon nagyot alakított. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky