3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. március 29. | Anikó, -gabriella-

Hátizsák nélkül a Backpackers Spring fesztiválon

Copyright: MyMusic

Két napot töltöttünk a Gödörben, a XI. Backpackers’ Spring fesztiválon. Hogy a legjobbakat már itt is kiemeljük: 30Y, Vad Fruttik, DJ Bence. Könnyen elviseltük volna azt is, hogyha tovább tart a fesztivál, mert összességében oltárit buliztunk a Gödörben. Türelmetlenkedésnek tűnik, de ezután a hétvége után már várjuk a következőt!

Azt már előre tudtuk, hogy jó kis hétvége lesz ez a március 25-26-i, mert a Backpackers’ fesztivál line upja garancia volt erre. Az első napon az Óriás koncertje alatt érkeztünk meg a Gödörbe. A zenekar a tőlük megszokottat és elvárhatót nyújtotta, nyomták a Gyere, Gyerét és persze mindez nem Véletlen volt, tehát minden adott volt ahhoz, hogy jól bemelegítsünk a 30Y koncertre.

Néhány erősebb hangú rajongó már az átpakolás alatt melegített a Városember soraival, aztán ahogy ennek a trailernek vége lett, már jött is a zenekar és nemsokára tőlük is meghallgathattuk ezt a dalt, valamint több slágergyanús számot az új albumról. Végigugráltuk a koncertet, köszönhetően annak, hogy például a Bogozd kit és az én nagy kedvencemet, a Szenest is játszották. Nálam a visszataps utáni rész ütött a legjobban, érzelmileg megterhelő és megható volt az Ásító – Sötét van – Azt hittem érdemes egymás után.

De hogy senki se merüljön a mélabú tengerébe Beck Zoli elárulta, hogy mi a különbség közte és Justin Bieber között. Habár Zolin hasvillantós ing volt, de neki legalább szőrös a köldöke. Bár erre már a koncert alatt is rájöhettek a rajongó lányok, mert Zoli hasa tényleg szinte végig látszott. Így aki nem elégszik meg Zaza félmeztelen dobolásával, az máshol is legeltethette a szemét.  A 30Y jött, látott, zenélt (vetkőzött?) és mindent vitt ezen az estén.

Ennek ellenére az első napon elég kevesen voltak és az sem segített sokat a helyzeten, hogy a 30Y koncert végére megérkezett néhány fociörömmámorban úszó holland backpackers.

A második napon ránézésre vagy négyszer annyian voltak lenn a Gödörben, mint pénteken. Már a ruhatárnál is türelmet próbára tevő sort kellett kiállnunk, később pedig a színpad közelébe is szinte lehetetlen volt odaférkőzni.

Kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz Kispál András új zenekarának, a Velőrózsáknak a bemutatkozó koncertje, hiszen valamennyire mindenkiben él a Kispál és a Borz, mint mérce. Hát sok jóról nem tudunk beszámolni, mert teljesen érdektelen volt a koncertjük, nem igazán jött át. A dalok között hatalmas szüneteket hagytak és így is rövid buli volt. Bár fájdalmasan hosszúnak tűnt ez a pár szám is. A végén kapták a legnagyobb tapsot. Gonoszság, de akkor már kicsit mindenki tülkön ült, ugyanis ez a 3. koncert volt aznap este.

Még mielőtt a fő attrakcióra rátérnénk, érdemes megemlíteni a Marlboro Man koncertjét, ugyanis ők viszonylag ritkán állnak össze. Hozták a kellemes szintet, de ha valaki nem rajongó, azoknak leginkább háttérzeneként funkcionált. Szerencséjük volt, ugyanis a Velőrózsák előtt játszottak, így a nívót csak emelni tudták.

A Vad Fruttik az Embergéppel jött fel a Gödör színpadára és innentől kezdve a buli tempója és a hatalmas tömeg miatt masszív oxigénhiányban szenvedtünk és izzadtságban úsztunk, de ez csak növelte a buli feelingjét. Ahogy az előttünk álló, csodálkozó fiatalember megjegyezte – aki csak a Nekem senkim sincsent ismerte, de legalább lejött és megnézte a zenekart -, hihetetlen, hogy milyen és mekkora rajongótábora van a Vad Fruttiknak. És tényleg!

Ha jól figyeltem, a Fénystopposok összes dalát lejátszották és a régi kedvenceket sem kellett hiányolnunk. Nagyon bejött a Kemikáliák lassú verziója, egyszóval a Vad Fruttik megint bebizonyította, hogy koncertzenekarként is csillagos ötös! Újdonság még, bár ez most a Gödörben annyira nem jött ki, hogy Hock Attila dobos hangja sokkal nagyobb szerepet kap élőben, mint idáig. Tehát azok, akik csak Marcellra koncentráltak, kicsit fókuszálhatnak hátrébb is. Mondjuk, nyilván így élőben sokkal jobban szólnak, mint eddig bármikor.

Ezután DJ Bence személyében végre bővült az a rövid lista, ahová azokat a DJ-ket gyűjtöm, akik számomra is elfogadható zenét játszanak. Olyanok számokra táncoltunk, mint:  Kaukázus Szalai Éva, Kiscsillag Van-e szándék, Tankcsapda: Mennyország Tourist, 30Y: Bogozd ki, Kispál és a borz: Emese, valamint 0 óra 2 perc és ez csak egy kis ízelítő az általa játszott zenékből. Még hajnalban sem sok szabad hely maradt a tánctéren.

Hála DJ Bencének, aktuálissá vált a Vad Fruttik Boroskólájából ismert „hazamegyünk majd az első busszal, addig mulatunk míg bírjuk szusszal”sor, azzal a különbséggel, hogy mi az első metróval érkezésével búcsúztunk a Gödörtől és a XI. Backpackers’ Fesztiváltól.

Anikó, gabriella

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky