3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
PEN 2010

2010. április 25. | Betty

Galéria! Teltház a PEN-en 30Y-al és PASO-val

Copyright: MyMusic

Péntek este már több együttesnek is sikerült teltházat csinálnia a Pécsi Egyetemi Napokon. A 30Y és a Pannonia Allstars Ska Orchestra mellett az Egyesült Államokból érkező Tito&Tarantula volt a húzónév. Elérkeztünk a Tehetségkutató végéhez, az utolsó két döntős zenekar adott koncertet. Rekordszámú, 5.000 néző látogatott ki a PEN-re.

Az utolsó előtti napon sikerült eljutnunk végre a Pécs2010 színpadhoz is, hogy belenézzünk a Tehetségkutató utolsó fellépőinek koncertjeibe. Az egyik döntős a The Three Teadies volt, hozzájuk már volt szerencsém Budapesten. A banda early regaae és rocksteady stílusú feldolgozásokat játszik, de a 25 perces fellépési időbe belecsempésztek két saját szerzeményt is. Sajnos a korai időpont miatt még kevesen lézengtek a sátorban. Szombat késő este a közönségszavazatok alapján eredményt hirdetnek, így gyorsan mi is szavaztunk.

Utánuk siettem át a nagyszínpadhoz, ahol Tito &Tarantulára, akikre sokan kíváncsiak voltak, a koncertről bővebben a MyMusic másik cikkében olvashattok. Igazából az utánuk következő két magyar együttes vonzotta be a legtöbb embert a sátorba. A péntek este tanulsága számomra az volt, hogy hiába a külföldi húzónevek, nem kíváncsiak rájuk annyira az emberek, mint az ismert hazai fellépőkre. Ez azért furcsa, mert ez utóbbiak szinte mindegyik fesztiválon ott vannak, míg ezek a külföldi bandák nagyritkán jönnek csak el Magyarországra.

Az est legjobban várt zenekara a 30Y volt, ami érthető is, lévén, hogy pécsi bandáról van szó. Mondanom sem kell, hogy full teltház volt a koncert alatt. Imádta őket a közönség és látszott, hogy ők is élvezték a hazai fellépést. Beck Zoli többször is szóvá tette hogy a tavalyihoz képest milyen kevés decibellel szólhat a zene, majd felszólította a közönséget, hogy hozzanak létre egy kezdeményezést a 120 decibelért. Tavaly ugyanis rengeteg feljelentés érkezett a PEN hangereje miatt, így a szervezők idén a békesség kedvéért csupán 100 decibelt engedélyeztek. Jó hangulatú, zúzós 30Y koncert volt a pénteki, de semmi extra, csak a megszokott számok és az elmaradhatatlan slágerek, mint például a ’Bogozd ki’, a ’Semmi szédítő magasság’, a ’Puhatalpú lányok’, az ’Ül és vár’ vagy a ’Sötét van’. A ’Szenes’ című szám meg pont ideális volt a pécsi helyszínhez.


Ezen a koncerten éreztem azt először –a tömegnyomor mellett-, hogy annyian ugrálnak és tombolnak, hogy mindjárt összedől a sátor. A ráadás sem maradhatott el, három számra még visszajöttek a srácok. A kőkemény ’Respekt’ dallal stílusosan feltették az i-re a pontot és szereztek a rajongóknak egy jó napot a közös pacsizásokkal.

Őket követte a PASO a nagyszínpadon. Annak ellenére, hogy teljesen más stílust nyomnak, mégis ugyanolyan teltházat tudtak csinálni, mint a 30Y. Nem véletlenül, hiszen az idén 7 éves PASO neve garancia a jó bulira. És aznap este sem kellett a bandában csalódnunk: remek hangulatot hoztak össze, végre azt éreztem, hogy egy fesztiválon vagyok. Volt többek közt a ’Tenkes Kapitánya’, a ’Ska-bah-dub’ és a ’Babylon Focus’ de hiányoltam a ’Hello, Gagarin!’ és a ’Lakótelep’ című kultikus számokat. A tavaly decemberben megjelent új album (Feel the Riddim) számai mellett már nem férhet minden bele egy bő egyórás koncertbe. Ráadásként a ’Budapest’ című szám mellett a nagy kedvenc ’Hungarian Dish’ is elhangzott az új albumról.


Sikerült még a Barabás Lőrinc Eklektric végét elcsípni. Ezen az estén Fábián Juli lépett fel a zenekarral. Nemrég hallottam őket egy budapesti szórakozóhelyen, ott csöppet csalódás volt nekem a zenekar, de itt –igaz csak pár számot hallottam- most sokkal átütőbbek voltak.

Pénteken végül négyig, azaz zárásig pörögtünk, szó szerint úgy hajtottak ki minket a többi emberrel együtt a biztonsági őrök. Így megint aktuális volt a körünkben már szállóigévé vált, ’Emese, zár a ruhatár!’ felkiáltás.

Betty

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. április 28.

Mi történt és mi nem történt a PEN-en? Képek

A Pécsi Egyetemi Napok lezárásaként tekintsük át, hogy mit is adott nekünk ez a fesztivál április 21 és 24 között, valamint, hogy mi történt és nem történt a zárónapon. Arra igen gyorsan rájöttünk, hogy ezek a rendezvények nem feltétlenül arra vannak, hogy minden koncertre ellátogass, hanem arra is remek terep, hogy új embereket és új élményeket szerezz. Lássuk... Tovább

2010. április 27.

Galéria! 5000 ember tombolt Pécsett a Bőrgyárban

Az utolsó napjához érkezett a Pécsi Egyetemi Napok rendezvénysorozat. Szombaton is nézőcsúcsot döntöttek, hiszen több mint 5. 000 ember látogatott ki a fesztiválnak otthont adó Bőrgyár területére. A hangulat a tetőfokára hágott, hála a Csík zenekarnak és a La Fanfare en Pétard-nak. Többek közt kihirdették a Tehetségkutató nyerteseit is. Tovább

2010. április 25.

Képek! PEN Salma Hayek sztriptízével

A Pécsi Egyetemi Napok harmadik napjára beütött az igazi fesztivál hangulat. Szerintem erre vártunk már egy ideje, mindenesetre megérte. Ezt pedig a Tito&Tarantulá-nak köszönhetjük, akik Amerikából érkeztek a Nagyszínpadra, és egy fülledten erotikus koncertet csináltak végig, jó kicsit hakni ízű volt, de ez nem oszt nem szoroz. Előtte meg Turbó koncert volt, akiket mostantól csak meglepetés bandának fogunk hívni. Tovább

2010. április 24.

Képek! Kolin Márk majdnem letolta a PEN-en

Második napja dübörög a Pécsi Egyetemi Napok fesztivál. A csütörtöki este fő fellépője, az angol Client sajnos nem tudott Pécsre jönni az európai légtér kaotikus állapota miatt, így Zagarék ugrottak be helyettük a nagyszínpadra. Itt volt viszont a ska zenét játszó The Toasters az Egyesült Államokból. A magyarok közül a Bëlga fellépésére voltak a legtöbben kíváncsiak. Tovább

2010. április 23.

Képek! Némi rutin a pécsi fesztiválhangulatban

Kezdünk rutinosak lenni, ami a PEN-t illeti. Azzal a tervvel mondjuk nehéz volt mit kezdeni, hogy most akkor rengeteg új zenekart nézek meg, mert egyszerűen csak nem jön össze. De legalább már odáig eljutottam, hogy ott állok a koncerten. Így hallottam tegnap az Óriás végét, az Isten Háta Mögöttet, egy kis Kolint és a Subscrieb-ot. És még mindig sokan vannak, de nem tűnik vészesnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky