3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
PEN 2010

2010. április 10. | Betty

A PEN legnagyobb tehetségei

Copyright:

Eldőlt, hogy ki az a nyolc fiatal zenekar, akik bejutottak a Pécsi Egyetemi Napok (PEN) tehetségkutatójának a döntőjébe. A három napos elődöntő után a Second Avenue, Armenise, a Poe Jazz Projekt, a Folk Fellows, a Pieris, a Derültégből, a The Three Teadies és a Bleeding Pink mutatkozhat majd be a fesztiválon.

A már hagyományosnak tekinthető PEN tehetségkutató idén is megrendezésre került. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, hiszen 65 jelentkező közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. A tavalyi 16 helyett idén 22 zenekar kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A három elődöntőt a Szenes Klubban rendezték meg. Íme az elődöntősök névsora:

1. nap (március 18.) - Fellépők:

1. Rejtély
2. Borbazár
3. A Gátnál
4. SKAtch
5. Headless Trio
6. Nanoguy
7. Second Avenue


2. nap (március 23.) - Fellépők:

1. Woodiez
2. Armenise
3. Poe Jazz Ensemble
4. Pygmalion
5. The Airborn
6. Cat Sized Dog Bite
7. Folk Fellows
8. Bleeding Pink


3. nap (március 24.) - Fellépők + EREDMÉNYHIRDETÉS:

1. Soul Station
2. Pieris
3. United Space
4. Frozen Moment
5. The Three Teadies
6. Derültégből
7. Kutyával Őrzött Terület


Az erős mezőnyből a zsűri (Winkler Flóra - Paint The Lilies, Márton Gergő - A38, Dobos Csaba - Wan2, manager) nyolc zenekart juttatott be a döntőbe, ismerkedjünk meg most velük.

Second Avenue: a budapesti banda 2007 óta zenél együtt, a következő felállásban: Bánkuty Tamás - gitáros; Burucs Szabolcs - dobos; Kóti Sándor - basszusgitáros; Sárkány Bertalan - ütős hangszerek; Suchman Péter - énekes, gitáros; Zsombó Dániel László - billentyűs. Energikus alapokra épülő elektronikus, indie zenét játszanak.

Armenise: Tagok: Bakos Lilla - tenor saxophone, vocal, Csekő Norbert – trombone, Frankó Zsuzsi - alto saxophone, Mogyorósi Tibor - lead vocal, Molnár Csanád – drums, Skardelli Viktor - bass, rap, Svajcsik Kristóf - guitar, vocal, Szász Csaba – trumpet. A szintén budapesti zenekar 2008-ban alakult. Változatos zenei világ jellemző rájuk, funk-rock és energikus swing keveredik zenéjükben.

Poe Jazz Ensemble: Jazzkedvelő pécsi fiatalok alakították meg a kvartettet 2009-ben. Tagjai: Gubik András-szaxofon, Hofecker Dániel-trombita, Ferenczi Roland-gitár, Hofecker Mátyás-nagybőgő, Balogh Balázs-dob Az örökzöldnek számító jazz-sztenderdek mellett a XX. század második felének modernebb kompozícióit játsszák.

Folk Fellows: Az Impro Zenei Műhely és a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből létrejött együttes 2008-ban debütált a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Azóta léptek már fel a Sziget Fesztiválon, a Petőfi Csarnokban vagy a Művészetek Palotájában is. Repertoárjukban az amerikai fehér népzene, a városi kuplék, sanzonok és a két világháború közötti magyar slágerek is szerepelnek.

Pieris: A banda tagjai szintén az Impro Zenei Műhely növendékei. Szabó Kriszti éneklés közben gitározik is, Fencsák Zoltán kíséri basszusgitáron, Simon Bálint dobon, Merész Lili pedig billentyűkön, melodikán. Zenéjükre a „colorful indie” műfajbélyeget találta ki magának a zenekar, mely „az alternatív hangzatú, érzelmes énekdallamok alá feszes groove-okat tálal”.

Derültégből: A hip-hop zenekar tagjai: Sulyok Ádám – rap, Pető Krisztián – ének, gitár, Dankowszky Áron – gitár, Ferencz László – dob, Csütörtöki Ádám – basszusgitár. A formáció csupán néhány hónapja, 2009 decembere óta létezik ebben a felállásban, első igazi koncertjüket a PEN színpadán adják majd. Első kislemezük nemrég készült el, Tükörkép címmel, a Panasz dalukhoz már videoklip is készült.

The Three Teadies: A Three Teadies zenekar 2009 nyarán alakult, a következő felállásban: Szili Miklós (gitár), Bezzegh András (dob), Szalay Szabolcs (ének), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Zentai Zoltán (billentyű), Sebők Márton (harsona), Kovács Tomasz (szaxofon). A banda a hazánkban még kevésbé ismert early regaae és rocksteady műfajok népszerűsítésére jött létre. Repertoárjukban többek között megtalálható Prince Buster - Judge Dread, Desmond Dekker - Israelites, King Horror - Loch Ness Monster vagy Alton Ellis - Rocksteady című száma is.

Bleeding Pink: A pécsi banda a ’90-es és 2000-es évek legnépszerűbb popszámait adják elő hard-rock feldolgozásban. Az eredeti számok női hangjait Kékes Balázs hangja váltja le, de Miklós Éva is énekel. Mellettük Márkus Bea basszusgitározik, Magyar Máté szólógitározik, Rákosfalvi István ritmusgitározik, Potkovácz Márk pedig dobol.

A nyolc döntősnek gratulálunk! Április 21. és 24. között a Pécs 2010 színpadán újra találkozhatunk velük a PEN-en.

Betty

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. április 28.

Mi történt és mi nem történt a PEN-en? Képek

A Pécsi Egyetemi Napok lezárásaként tekintsük át, hogy mit is adott nekünk ez a fesztivál április 21 és 24 között, valamint, hogy mi történt és nem történt a zárónapon. Arra igen gyorsan rájöttünk, hogy ezek a rendezvények nem feltétlenül arra vannak, hogy minden koncertre ellátogass, hanem arra is remek terep, hogy új embereket és új élményeket szerezz. Lássuk... Tovább

2010. április 27.

Galéria! 5000 ember tombolt Pécsett a Bőrgyárban

Az utolsó napjához érkezett a Pécsi Egyetemi Napok rendezvénysorozat. Szombaton is nézőcsúcsot döntöttek, hiszen több mint 5. 000 ember látogatott ki a fesztiválnak otthont adó Bőrgyár területére. A hangulat a tetőfokára hágott, hála a Csík zenekarnak és a La Fanfare en Pétard-nak. Többek közt kihirdették a Tehetségkutató nyerteseit is. Tovább

2010. április 25.

Galéria! Teltház a PEN-en 30Y-al és PASO-val

Péntek este már több együttesnek is sikerült teltházat csinálnia a Pécsi Egyetemi Napokon. A 30Y és a Pannonia Allstars Ska Orchestra mellett az Egyesült Államokból érkező Tito&Tarantula volt a húzónév. Elérkeztünk a Tehetségkutató végéhez, az utolsó két döntős zenekar adott koncertet. Rekordszámú, 5.000 néző látogatott ki a PEN-re. Tovább

2010. április 25.

Képek! PEN Salma Hayek sztriptízével

A Pécsi Egyetemi Napok harmadik napjára beütött az igazi fesztivál hangulat. Szerintem erre vártunk már egy ideje, mindenesetre megérte. Ezt pedig a Tito&Tarantulá-nak köszönhetjük, akik Amerikából érkeztek a Nagyszínpadra, és egy fülledten erotikus koncertet csináltak végig, jó kicsit hakni ízű volt, de ez nem oszt nem szoroz. Előtte meg Turbó koncert volt, akiket mostantól csak meglepetés bandának fogunk hívni. Tovább

2010. április 24.

Képek! Kolin Márk majdnem letolta a PEN-en

Második napja dübörög a Pécsi Egyetemi Napok fesztivál. A csütörtöki este fő fellépője, az angol Client sajnos nem tudott Pécsre jönni az európai légtér kaotikus állapota miatt, így Zagarék ugrottak be helyettük a nagyszínpadra. Itt volt viszont a ska zenét játszó The Toasters az Egyesült Államokból. A magyarok közül a Bëlga fellépésére voltak a legtöbben kíváncsiak. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky