3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pécsi Egyetemi Napok 2009

2009. április 27. | -gabriella-

Itt a vége, fuss el véle! PEN 2009

Copyright: MyMusic.hu

Szombaton véget ért a Pécsi Egyetemi Napok! Ha végig ott voltál a fesztiválon, akkor te is részt vettél egyfajta amortizációs folyamatban. A lényeg persze, hogy még ilyenkor is jól érezd magad, és ezt a szervezők a Zubollyal, Firewater-rel, Quimbyvel, Psycho Mutans-sal, The Moog-gal, Inspector Cluzo-val, valamint Amber Smith-el és a Wombolombakéhé-vel  és még sok mindenki mással, szerették volna teljessé tenni nekünk, több, kevesebb sikerrel. Jövőre veled ugyanitt!

A helyzet az, hogy 4 nap pont elég arra, hogy már rutinosan mozogj egy fesztiválon, kitaláld, hogy hol érdemes iszogatni, hol érdemes kajálni, még úgy is, ha, mint ebben az esetben is, nincs a helyszínen alvási lehetőség. Valamint, arra is tökéletes, hogy egy idő után, már ne menj be a legtöbb koncertre, csak úgy legyél.

Az este kezdetén, mivel voltak kulturális programok is, megtekinthettük Szabó Nóra: Kerek című előadását, a Bőrgyár kastélyában. A környezet már hatott a nézőkre, és mivel az előadás során a színészek, és az őket kísérő fuvolások is körbe-körbe járkáltak, egy idő után elszédülhettünk. Érdemes megtekinteni, elég absztrakt.

Ez sajnos ütötte a Zuboly koncertet, és mivel az EHÖK színpadán az indie, és brit pop volt a mérvadó, ezért a Folk&Roll sátor széléről a Yellow Spots nevű, magukat belezős rock and roll csapatként definiáló, koncertbe hallgattunk bele. Igen, a morbid humor tényleg jellemző rájuk, viszont nagyon élvezhető dallamvilággal rendelkeznek, így az újdonság erejével hatottak, és kis felüdülést nyújtottak, a már unás hallgatott zenekarok után.

A másik ilyen, az este folyamán a, The Inspector Cluzo nevű, francia banda volt, akik elvileg new country-t játszanak. Dinamikus előadást láthatott, a viszonylag kevés érdeklődő, viszont aki ott volt, azok mind nagyon élvezték.  A frontember (ketten vannak), csak annyit üvöltött a tömegnek, hogy „Motherfucker”, ezzel el is intézett pár dolgot, majd lerúgta a dobos cintányérját. Ez elég viccesen néz ki színpadon.

Mindezek közben, zajlott párhuzamosan a karok versenye, ahol a Periszkóp Rádió megállójában levetítették, az erre az alkalomra készített csapatfilmeket. Az idei nyertes a Pollack Mihály Műszaki lett, akik, ha jól emlékszem a bajorok voltak. Szerintem a TTK-sok kissé pszichedelikus filmje is jól sikerült.

Ha rutinos fesztiválozó vagy, akkor bárhol találkozhatsz a Quimbyvel. A nagyszínpadon ekkor már volt kb. egy órás csúszás. Lévén, hogy rengeteg koncertjükön voltam, ezért újból a sátor mellett ücsörgős verzióját választottam, hogy meghallgassam őket. Sajnos, és ez nem az ő hibájuk, a rengeteg bejelentés érkezett a fesztivál miatt a rendőrök felé, ezért lejjebb kellett őket is halkítani (így járt előző nap az Anima Sound System is), és így a basszuson, és néhány elkapott dallamon kívül nem sok jutott el hozzánk. Viszont, hozták a papírformát: megtöltötték a Szalon Színpadot. Nyilván, még mindig húzónévként tudnak szolgálni.

A hangosítás szempontjából a Psycho Mutans járt a legrosszabbul, akiket, még mielőtt vége lett volna igazából, már le kellett jönniük a színpadról. Ergo, nem tudták végigjátszani a koncertet. Mindenesetre, így is elég jó buli hangulatot teremtettek, a félházas tömegnek. Jövőre biztos többen lesznek, most még nem értek meg a Nagyszínpadra, viszont a késői időpont miatt, aki ott volt, már valószínű eleget ivott, úgyhogy mindenki táncolt, dülöngélt, meg ami ilyenkor kell. Valaki kitalálta, hogy cérnával körbetekeri a tömeget, ez elég humorosnak bizonyult, mert egy idő után csak azt láttad, hogy mindenki hajolgat, hogy eltépje.

Mindezek közben, a Folk&Roll Színpadé volt újból a főszerep, ugyanis fellépett a Wombolombakéhé Orchestra, akik végigkísérték az egész PEN-t. Ez annyira bejött az embereknek, hogy a sátorból lógott ki a kedves közönség. Kívülről-belülről bájos élmény volt, ahogy egymáson tapostak át, csak, hogy előrébb juthassanak.

A 4. nap végére, még ki-ki kiélvezhette a záró akkordokat, a Nagyszínpadon Enikővel és Murakkal, az EHÖK-ön pedig a Tesco Disco izzította a népet. Ehhez már csak a nagyon elszántaknak volt energiája.

A PEN konklúziója, mely két szállóigét teremtett:” MegGinásodtál”, és az „Ez egy ilyen bicaj, ha egyszer felszállsz rá....”  A Gináról csak annyit, hogy állítólag rengeteg fiatal volt, aki partydrog mérgezést kapott! Vigyázni kell, ezt tudtuk eddig is!

Ettől függetlenül, jó kis nyárindító volt ez!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. április 30.

Ki a legjobb a vidéken?

Bár a Pécsi Egyetemi Napok már lezárult, azért még vannak utórezgések. Ilyenek, az utolsó napon közétett tehetségkutató nyertesei, akik értékes dolgokkal lehettek gazdagabbak, főleg ugye fellépést biztosítanak nekik különböző fesztiválokon. A legtehetségesebb pedig stúdióidőt nyert. Na, de lássuk ki volt a legjobb a PEN-en. Tovább

2009. április 27.

Légy fesztivál trendi! PEN 2009

Ha már fesztivál, akkor érdemes nagyon gondot fordítani az öltözékünkre, mert ugye sosem lehet tudni. Hogy, mi a trend Pécsett, az eléggé változó, de a PEN alatt elég extrém ruházatú emberekkel lehet találkozni. Ez köszönhető a kari versenynek is, ahol az ősemberek a rabokkal meg a zombi orvosokkal versenyeznek. Na, mi őket nem állítottuk meg, viszont az hétköznapi embereket igen. Tovább

2009. április 27.

Transglobal, tequila és bor - PEN

Kicsit ciki, hogy állandóan dicsérek, de azt kell, hogy mondjam a Transglobal Uderground is kitett magáért. Otthon nem hallgatnám, de koncertnek tökéletes volt. Ha láttad a Kontroll metrós buli jelenetét, akkor el tudod képzelni a szituációt. PEN 3. nap, mindjárt vége van. Tovább

2009. április 26.

Mézga Aladár Sound System és a többiek...

A PEN tavalyi nagysikerű tehetségkutatója után, idén sem adták fel a reményt, hogy megtalálják azokat a zenekarokat, akik arra érdemesek, hogy végre kitörhessenek a kis pinceklubok árnyékából. Ezt jól példázza, hogy rengeteg együttes jelentkezett az ez évi fordulóra, és április elején fel is léphettek Pécsett, a Szenesben, hogy egy elő casting során kiválogassák azokat, akik most felléphetnek a fesztiválon. Videóval bizonyítjuk, hogy igazuk volt! Tovább

2009. április 26.

Helyszínelők Pécsett - galéria!

A fesztivál második napja, elég laposan kezdődött, aztán erősödött, és utána megint kicsit leült a hangulat. Ez köszönhető a rossz időnek, vagy, hogy valamiért nincsenek olyan sokan. Mindegy, meg volt ez is, Zagaros, Copy Con-os, Kiscsillagos, PASO-s este volt, a végén egy kis Cadikkal fűszerezve. Mert ez így jó! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky