3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pécsi Egyetemi Napok 2009

2009. április 23.

Igyunk együtt, avagy egyetemistának lenni jó - Galéria!

Copyright: MyMusic.hu

Tegnap elindult a Pécsi Egyetemi Napok, hétköznapi nevén PEN. Ha valaki életében volt már bármilyen fesztiválon, akkor tudhatja, hogy általában ezek a legdurvább napok, mert itt még mindenkinek van pénze és energiája berúgni, illetve bulizni. De főleg berúgni. Igen, ilyen az átlag egyetemista élete. Erre játszottak rá a szervezők, amikor egy napra rakták a Ludditákat, Bauchklang-ot, Belgát, Irie Maffiát, Korai Örömöt, és a Csík zenekart és még nagyon sok mindent. Fuuu, tényleg elkezdődött!

A fesztivál jelenleg a Pécsi Bőrgyár területén található meg, ami tavalyhoz képest, egy sokkal tágasabb, és nagyobb befogadóképességű hely. Ahhoz képest, hogy nyitó nap volt, annyira nem voltak vészesen sokan az este elején, bár arra azért számítani lehetett, hogy egy Belga, vagy Csík zenekar meg fogja tölteni emberekkel a sátrakat.

Ez ugye, mind szép és jó, mert vannak ilyen koncertek is, de mellette rengeteg program van a fesztivál „utcáin” is. Egyrészt ott vannak a különböző karok versenyei, amik mindig rendkívül mókásak. Idén fordul először olyan, hogy az összes Pécsi Egyetemi kar képviselteti magát a diákrektor választáson.  És, akkor nyilván, ez feljogosítja a versenyben résztvevőket, hogy ők már délután igyanak. Jó nekik. A másik, hogy folyamatosan mindenhol ott van a Wombolombakéhé Orchestra, akiket Franciaországból importáltak nekünk, hogy jó hangulatot teremtsen, ha épp a büféknél állunk sorba. Ha valaki még nem hallott róluk, itt meg is tekintheti, csak, hogy átérezze, épp milyen jó nekünk.

És akkor egy kicsit a koncertekről röviden. A hét a tehetségkutatóval indult. Megmondom őszintén, engem ez érdekel a legkevésbé egy fesztiválon (sokan vannak még ezzel így), majd megnézem őket végülis, ha már befutottak. (Okos hozzáállás) Ettől függetlenül elmentem, és meghallgattam az egyik zenekart, akik a Szabadtéri 4 akkordos performansz nevet viselik. Na, ők egész jók voltak. Van egy olyan számuk, hogy a Régi gumipanklányok balladája, azt mindenkinek ajánlom.

Aztán ott volt még a Stereobazaar koncert, amin nagyon-nagyon kevesen voltak, viszont elég jó volt. Ha valaki még nem hallott róluk, akkor a zenéjüket, úgy lehet elképzelni, mintha a Colorstart vegyítették volna a Korai örömmel és a Másféllel. Közben a nagyszínpadon játszott Takács Eszti, akinek a koncertjén végre rohadt sokan voltak. És ő is hozta a formáját, nagyon jó kis bulit csinált, volt Nyári dal, meg Postásozás, meg minden.

Itt kezdődtek az este nagy dilemmái, hogy akkor mire is kéne menni. Mert, hogy túl sok jó program van egyszerre. Ekkor döntöttünk a Csík zenekar mellett, akik ugye mostanában nagyon menők, és minden nagyobb fesztiválon jelen vannak. Igazából nem bántuk meg, de mások azt mesélték, hogy kár volt kihagyni a Bauchklangot, mert, hogy az iszonyatosan jó volt. Mindegy, mi Csillag vagy fecskével vigasztalódtunk. Mellettünk már mindenki meg volt őrülve, ezt öröm volt látni. Szeretjük a részeg embereket. (Bár inni, csúnya dolog, te ne tedd!)

Ezek után kezdődött a Belga, ahol egyszerűen annyian voltak, hogy a sátorba nem voltunk hajlandóak bemenni. Ismerős fesztivál szituáció: a plafonról csöpög az izzadság. Attól függetlenül, a sátor mellett sörözés, és úgy zenehallgatás jó opciónak tűnt, így is élvezhető volt. De, akik benn voltak, azt mesélték király volt. Én, nem aggódtam a zenekarért.

És, akkor jött az Irie Maffia, az este fénypontja, de arról, majd külön, mert megérdemlik, annyira jó bulit csináltak. És akkor, még a fesztivál harmadik színpadához el sem jutottunk, ahol pedig szintén ígéretes koncertek voltak, mint például a Romano Drom, vagy a Napra. Hát, őket majd valahol máshol megnézem egyszer. Tényleg!

Első nap kipipálva, várjuk a többit, mert ez már csak jobb lesz. Gyere le te is a legnagyobb egyetem városába!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. április 30.

Ki a legjobb a vidéken?

Bár a Pécsi Egyetemi Napok már lezárult, azért még vannak utórezgések. Ilyenek, az utolsó napon közétett tehetségkutató nyertesei, akik értékes dolgokkal lehettek gazdagabbak, főleg ugye fellépést biztosítanak nekik különböző fesztiválokon. A legtehetségesebb pedig stúdióidőt nyert. Na, de lássuk ki volt a legjobb a PEN-en. Tovább

2009. április 27.

Itt a vége, fuss el véle! PEN 2009

Szombaton véget ért a Pécsi Egyetemi Napok! Ha végig ott voltál a fesztiválon, akkor te is részt vettél egyfajta amortizációs folyamatban. A lényeg persze, hogy még ilyenkor is jól érezd magad, és ezt a szervezők a Zubollyal, Firewater-rel, Quimbyvel, Psycho Mutans-sal, The Moog-gal, Inspector Cluzo-val, valamint Amber Smith-el és a Wombolombakéhé-vel  és még sok mindenki mással, szerették volna teljessé tenni nekünk, több, kevesebb sikerrel. Jövőre veled ugyanitt! Tovább

2009. április 27.

Légy fesztivál trendi! PEN 2009

Ha már fesztivál, akkor érdemes nagyon gondot fordítani az öltözékünkre, mert ugye sosem lehet tudni. Hogy, mi a trend Pécsett, az eléggé változó, de a PEN alatt elég extrém ruházatú emberekkel lehet találkozni. Ez köszönhető a kari versenynek is, ahol az ősemberek a rabokkal meg a zombi orvosokkal versenyeznek. Na, mi őket nem állítottuk meg, viszont az hétköznapi embereket igen. Tovább

2009. április 27.

Transglobal, tequila és bor - PEN

Kicsit ciki, hogy állandóan dicsérek, de azt kell, hogy mondjam a Transglobal Uderground is kitett magáért. Otthon nem hallgatnám, de koncertnek tökéletes volt. Ha láttad a Kontroll metrós buli jelenetét, akkor el tudod képzelni a szituációt. PEN 3. nap, mindjárt vége van. Tovább

2009. április 26.

Mézga Aladár Sound System és a többiek...

A PEN tavalyi nagysikerű tehetségkutatója után, idén sem adták fel a reményt, hogy megtalálják azokat a zenekarokat, akik arra érdemesek, hogy végre kitörhessenek a kis pinceklubok árnyékából. Ezt jól példázza, hogy rengeteg együttes jelentkezett az ez évi fordulóra, és április elején fel is léphettek Pécsett, a Szenesben, hogy egy elő casting során kiválogassák azokat, akik most felléphetnek a fesztiválon. Videóval bizonyítjuk, hogy igazuk volt! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky