3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pécsi Egyetemi Napok 2009

2009. április 25. | -gabriella-

Hogyan éljünk egy ezresből?

Copyright:

Ha már fesztivál, akkor arra is kell gondolni, hogy hogyan tudnánk spórolni, hogy ne igyuk/együk el az összes pénzünket. Nyilván a rutinosabbak erre gyűjtenek, és félre tesznek, de azért vannak olyanok is, akik csak élnek a mának, és nem érdekli őket, hogy esetleg holnap is van nap, ahol ugyan azokat a köröket kell majd végigjátszania. Hot-dog, Gyros, Szalon sör: okosan és tudatosan a PEN-fesztiválon.

Na, ha lenne egy képzeletbeli ezresünk, és azt kéne beosztani egy estén át akkor te mit kezdenél vele? Mert, ebből a PEN-en kijön három szalon sör, vagy egy sör egy gyros, vagy két sör egy palacsinta (a bor árakat még nem néztem meg), vagy esetleg három Smirnoff ice, vagy egy olcsóbb koktél. Ja, hogy ez még nem elég, mert egész éjjel buli van. Na, akkor hogyan is kéne.

Először is kunyerálhatunk. Mondjuk, ha elmúltál 16, akkor az annyira már nem áll jól. Igen, te egy közutálatnak örvendő személy leszel, mert kicsit bosszantó, hogy 2 percenként odajössz cigit, és 100-okat kunyerálni. Mindenesetre annyira idegesítő ez a fajta hozzáállás, hogy úgyis adnak neked pénzt, mert csak arra várnak, hogy menj el.

Bízhatod magadat a barátaidra is, de valljuk be ez is elég instabil. Ha nincs kedve úgysem hív meg, és úgysem mindig arra, amire te szeretnéd. Mindenesetre, ha sok barátod van, egészen változatos lehet az este. Sőt, az is előfordulhat, hogy nem költesz egy fillért sem.

Vagy, ami a legjobb, hogy a fesztivál előtt veszel piát, és előtte iszod meg, és annyira kikészíted magad, hogy magán a koncerteken, már semmire nem emlékszel. Takarékos ez is, de kicsit deficites. Végülis a zenéért jöttél ki. A lényeg, hogy egy fillért nem költöttél megint.

Azért, és ez a lényeg, hogy egy fesztiválon, még a PEN-en sem, ahol olcsóság van, nem lehet megélni egy ezresből. Egyrészt, mert úgysem tudod megállni, hogy ne egyél/igyál, másrészt, mert egyszerűen nem lehet és kész. Ha van valakinek, valamilyen opciója, várom szeretettel az ötleteket. Ettől függetlenül, azért mindenkinek jó szórakozást. Gazdálkodj okosan!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Baxter 2009. máj.. 5.  22:54 4
Nos nem teljesen értek egyet az előttem hozzászólókkal, bár az alkohol "öl butít és nyomorba dönt"de hát egyszer élünk. Ezt azért valahogy ki kell használni.most azért éljünk egészségesen, fitten kigyúrva, hogy úgy dobjuk fel a surcit? Egy ezresből pedig nem lehet megélni tarhálás nélkül főleg a gazdasági válság miatt.De ezt lehet csak én látom így.

Üdv.:Baxter
   
gebriell 2009. ápr.. 27.  22:29 3
nem szórakozóhelyre, hanem szórakozóhelyen.
   
gebriell 2009. ápr.. 27.  22:24 2
Kedves Icidi!

Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, hogyha lenne gyerekem, én sem buzdítanám erre. Viszont, mivel fesztiválról van szó, ezért (majdnem) mindenki iszik. Ez tény. A korom úgy érzem nem számít, mert ugyan úgy isznak a tizenévesek, mint a huszonévesek. Én nem mondom senkinek, hogy igyon, mindenki maga dönt az adott szituációban. De sajnos ezt láttam a PEN-en, és alapvetően bármilyen szórakozóhelyre,ha megyek. Ha valaki nem iszik alkoholt, az pedig abszolút becsülendő! Sőt!
   
icdi 2009. ápr.. 27.  13:54 1
Kedves, Gabriella Szerzőnő!

Nekem úgy tűnik, hogy Te egy 15 éves korosztájból tartozol, s teljesen a szeszesital orientált a nézőpontod. Sokan vagyunk, úgy, hogy nem isznak alkoholt több, kevesebb okból.

Az én személyes meglátásom az, hogy nem kellene a cikkedben a buzdítás tenni a minnél több alkoholfogyasztásra.

Gondolom, ha neked is lenne gyereked Te sem pártfogolnád az efféle - pongyola - irási stílust.
   

2009. április 30.

Ki a legjobb a vidéken?

Bár a Pécsi Egyetemi Napok már lezárult, azért még vannak utórezgések. Ilyenek, az utolsó napon közétett tehetségkutató nyertesei, akik értékes dolgokkal lehettek gazdagabbak, főleg ugye fellépést biztosítanak nekik különböző fesztiválokon. A legtehetségesebb pedig stúdióidőt nyert. Na, de lássuk ki volt a legjobb a PEN-en. Tovább

2009. április 27.

Itt a vége, fuss el véle! PEN 2009

Szombaton véget ért a Pécsi Egyetemi Napok! Ha végig ott voltál a fesztiválon, akkor te is részt vettél egyfajta amortizációs folyamatban. A lényeg persze, hogy még ilyenkor is jól érezd magad, és ezt a szervezők a Zubollyal, Firewater-rel, Quimbyvel, Psycho Mutans-sal, The Moog-gal, Inspector Cluzo-val, valamint Amber Smith-el és a Wombolombakéhé-vel  és még sok mindenki mással, szerették volna teljessé tenni nekünk, több, kevesebb sikerrel. Jövőre veled ugyanitt! Tovább

2009. április 27.

Légy fesztivál trendi! PEN 2009

Ha már fesztivál, akkor érdemes nagyon gondot fordítani az öltözékünkre, mert ugye sosem lehet tudni. Hogy, mi a trend Pécsett, az eléggé változó, de a PEN alatt elég extrém ruházatú emberekkel lehet találkozni. Ez köszönhető a kari versenynek is, ahol az ősemberek a rabokkal meg a zombi orvosokkal versenyeznek. Na, mi őket nem állítottuk meg, viszont az hétköznapi embereket igen. Tovább

2009. április 27.

Transglobal, tequila és bor - PEN

Kicsit ciki, hogy állandóan dicsérek, de azt kell, hogy mondjam a Transglobal Uderground is kitett magáért. Otthon nem hallgatnám, de koncertnek tökéletes volt. Ha láttad a Kontroll metrós buli jelenetét, akkor el tudod képzelni a szituációt. PEN 3. nap, mindjárt vége van. Tovább

2009. április 26.

Mézga Aladár Sound System és a többiek...

A PEN tavalyi nagysikerű tehetségkutatója után, idén sem adták fel a reményt, hogy megtalálják azokat a zenekarokat, akik arra érdemesek, hogy végre kitörhessenek a kis pinceklubok árnyékából. Ezt jól példázza, hogy rengeteg együttes jelentkezett az ez évi fordulóra, és április elején fel is léphettek Pécsett, a Szenesben, hogy egy elő casting során kiválogassák azokat, akik most felléphetnek a fesztiválon. Videóval bizonyítjuk, hogy igazuk volt! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky