3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pécsi Egyetemi Napok 2009

2009. április 26. | -gabriella-

Helyszínelők Pécsett - galéria!

Copyright:

A fesztivál második napja, elég laposan kezdődött, aztán erősödött, és utána megint kicsit leült a hangulat. Ez köszönhető a rossz időnek, vagy, hogy valamiért nincsenek olyan sokan. Mindegy, meg volt ez is, Zagaros, Copy Con-os, Kiscsillagos, PASO-s este volt, a végén egy kis Cadikkal fűszerezve. Mert ez így jó!

Kezdjük ott, hogy a csütörtöki napon, annyira nem érdekelt semmi csak sodródtam az árral, és ahogy néztem ezt a taktikát több ember bevetette. Mindenesetre azt gondoltam, hogy azért csak belefutok valami jó kis koncertbe, amivel le tudom kötni magam. Jaj, de nehéz is a fesztiválozók élete!

Elsőként Copy Con-ba és a Fish!-be futottam bele. Az utóbbi koncert elég interaktív volt, lévén, hogy körülbelül 15 ember volt rájuk kíváncsi, így az énekes folyamatosan tudott kontaktolni az első sorba álló lányokkal. Nyilván a lányok meg le voltak nyűgözve ettől a gesztustól. Ettől függetlenül, határozottan kihozták magukból a maximumot a srácok.

 Copy Con-ról annyit, hogy alapvetően én nem szeretem, voltam már régebben is koncertjükön, érdekes mozgásvilága van a frontembernek, és azt hiszem a célközönségnek tetszett, amit nyújtottak. Szerintem sem volt annyira rossz.

Miközben a Szalon Színpadon a francia Ez3kiel ment, az EHÖK Színpadán a Zagar kezdett játszani. Ez volt az este nagy döbbenete. Először is én (és még mások is), azt hittem, amikor elkezdődött a koncert, hogy még csak hangolnak. De nem. Körülöttünk gimnazisták, nyilván ők a célcsoport, vagy más magyarázatot nem látok arra, ami tegnap este, ezen a koncerten történt. Ha diplomatikus akarok maradni, annyit mondanék, hogy ez az igazi Helyszínelők zene volt, végig az volt az érzésem, hogy mindjárt megjelenik Grisom és elmondja, hogy ki a gyilkos. Köszönöm Zságer Balázs. Kérjük vissza a progresszivitást!

Ezek után jött az este lemezbemutató koncertje Kiscsillag előadásában. Tálibsálas fiatalok tengere. Ez volt az egyik teltházas koncert tegnap. Lovasi még mindig tudja, hogy kell az embereket szórakoztatni, itt is nyomott egy stand up comedy-t. Amúgy elég korrekt koncert volt, már most látszik, hogy melyik az a szám, amit az emberek jobban kedvelnek (Fishing on Orfű, Van-e szándék, Légy szíves) Az utóbbi számhoz pont most készítettek egy videoklipet.

Én nem tudom, hogy mi van mostanában, raggae, ska fronton, de eléggé beerősödtek ezek a zenekarok. Megmondom őszintén, tegnap a PASO koncertet élveztem a legjobban. Egyrészt, mert rohadt jó hangulatot teremtettek a sátorban, másrészt pedig egy idő után, már csak ugrálni vágysz, és erre ez teljesen jó volt. Na, ez volt a másik teltházas koncert, amin nem is csodálkozom. A koncert után, kötelező körök: értsd, visszatapsolás, még két szám lejátszás, őrjöngés, szomorkodás, hogy ennek is vége van.

Aztán jött Cadik, aki a jó kis break beat-es , drum and bass-es ütemeivel tökéletesen zárta le, az amúgy kissé lapos estét.

Második nap is kipipálva.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. április 30.

Ki a legjobb a vidéken?

Bár a Pécsi Egyetemi Napok már lezárult, azért még vannak utórezgések. Ilyenek, az utolsó napon közétett tehetségkutató nyertesei, akik értékes dolgokkal lehettek gazdagabbak, főleg ugye fellépést biztosítanak nekik különböző fesztiválokon. A legtehetségesebb pedig stúdióidőt nyert. Na, de lássuk ki volt a legjobb a PEN-en. Tovább

2009. április 27.

Itt a vége, fuss el véle! PEN 2009

Szombaton véget ért a Pécsi Egyetemi Napok! Ha végig ott voltál a fesztiválon, akkor te is részt vettél egyfajta amortizációs folyamatban. A lényeg persze, hogy még ilyenkor is jól érezd magad, és ezt a szervezők a Zubollyal, Firewater-rel, Quimbyvel, Psycho Mutans-sal, The Moog-gal, Inspector Cluzo-val, valamint Amber Smith-el és a Wombolombakéhé-vel  és még sok mindenki mással, szerették volna teljessé tenni nekünk, több, kevesebb sikerrel. Jövőre veled ugyanitt! Tovább

2009. április 27.

Légy fesztivál trendi! PEN 2009

Ha már fesztivál, akkor érdemes nagyon gondot fordítani az öltözékünkre, mert ugye sosem lehet tudni. Hogy, mi a trend Pécsett, az eléggé változó, de a PEN alatt elég extrém ruházatú emberekkel lehet találkozni. Ez köszönhető a kari versenynek is, ahol az ősemberek a rabokkal meg a zombi orvosokkal versenyeznek. Na, mi őket nem állítottuk meg, viszont az hétköznapi embereket igen. Tovább

2009. április 27.

Transglobal, tequila és bor - PEN

Kicsit ciki, hogy állandóan dicsérek, de azt kell, hogy mondjam a Transglobal Uderground is kitett magáért. Otthon nem hallgatnám, de koncertnek tökéletes volt. Ha láttad a Kontroll metrós buli jelenetét, akkor el tudod képzelni a szituációt. PEN 3. nap, mindjárt vége van. Tovább

2009. április 26.

Mézga Aladár Sound System és a többiek...

A PEN tavalyi nagysikerű tehetségkutatója után, idén sem adták fel a reményt, hogy megtalálják azokat a zenekarokat, akik arra érdemesek, hogy végre kitörhessenek a kis pinceklubok árnyékából. Ezt jól példázza, hogy rengeteg együttes jelentkezett az ez évi fordulóra, és április elején fel is léphettek Pécsett, a Szenesben, hogy egy elő casting során kiválogassák azokat, akik most felléphetnek a fesztiválon. Videóval bizonyítjuk, hogy igazuk volt! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky