3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2009

2009. augusztus 13. | -fcs-

White Lies: Nem sok közünk volt a Joy Divisionhöz

Copyright: MyMusic.hu

Az első lemezével hatalmas sikereket elérő White Lies együttes dobosával, Jack Lawrence-Brownnal beszülgettünk a Sziget első napján, a fiatalon elért sikerről, a támadó kritikusokról, és még programokat is ajánlott az MyMusic olvasóknak a második napra. Amin, ha jól figyeltek még össze is futhattok velük.

Ebben a pillanatban érkeztetek meg a fesztiválra, hogy tetszik, amit a bejárattól az öltözőig láttatok?
- Nagyon szép, maga Budapest is, és a fesztivál is nagyon barátságosnak tűnik. Még sohasem játszottunk ekkora sátorban, mint az itteni (A38-Wan2 sátor – a szerk.)

Viszont kültéren már játszottatok sokkal nagyobb színpadokon, hisz első lemezetekkel, az angol listák élén debütáltatok. Mégis sok kritikus megjegyzi, hogy nagyon hasonlít a zenétek  az Interpoléhoz, vagy a Killerséhez. Erre mi a ti válaszotok?
- Mi alapítottunk egy rockzenekart, aminek hangzása az orgona effektek miatt tényleg hasonlítható a Killershez, a mélyebb szövegek miatt pedig az Interpollal is lehet rokonítani. Szóval értem, miért mondják, de mégsem gondolom, hogy ugyanolyanok lennénk, mint az említett két zenekar. Azt hiszem, ma már nagyon nehéz olyan zenét készíteni, ami teljesen egyedi.

A keményebb kritikák messzebb mentek időben, és azt írták rólatok, hogy a manapság újra felkapott Joy Divisiont próbáljátok meg utánozni, nem sok sikerrel...
- Mi a nyolcvanas évek végén születtünk, így nem sok közünk volt a Joy Divisionhöz, soha nem hallgattuk őket igazán. Most, miután ezeket a kritikákat olvastuk, pedig már nem is tudjuk úgy meghallgatni a lemezeiket, hogy ne keresnénk a hasonlóságokat. De így van ez több korábbi együttessel, akikhez hasonlítgatnak, mint például a Talk Talk. Már nem tudjuk őket objektíven hallgatni úgy, hogy élvezzük is a zenéjüket.

A dalszövegeitek, és az albumotok borítója és fekete-fehér, az halál és a szerelem ellentétpárra épít. Az életetekben is ilyen erősek a kontrasztok?
- A szövegeink igaz, hogy ellentétekre épülnek, de megvan bennük a mélység. Valamint a zene még kontrasztosabbá teszi az egészet, és mi ezt szeretjük.  De nem élünk feltétlenül fekete-fehér érzelmek között.

Nagyon fiatalon lettetek nagyon sikeresek, nem sűrűn ad ki egy tinédzser együttes olyan lemezt, ami a listák elején indít. Mekkora hatással volt ez rátok és mennyire változtatok meg ez alatt?
- Azt hiszem, nekünk még sikerült megmaradnunk olyannak, amilyenek eddig is voltunk, a fesztiválokon is bulizunk. De persze egyre nehezebb, egyre többen ismernek fel, és egyre több dologgal kell foglalkoznunk. Nagyon sok új tapasztalatot kell feldolgoznunk, szembe kell néznünk az agresszív újságírókkal és fotósokkal, de az első lemez tényleg nagyon jó lett, és már biztosan tudjuk, hogy ezt akarjuk csinálni, szóval készülünk a következő lemezre.

Mikorra várható?
- A turnénk év végéig tart, utána tudunk igazán foglalkozni vele. Valószínűleg jövő év vége felé készül el teljesen.

A programnaptáratokat látva, gondolom nem sok időtök lesz körbenézni a fesztiválon fellépés után.
- Tulajdonképpen most van pár szabad napunk, szóval valószínűleg a mai koncert után is körbenézünk, és én holnap is szeretnék kijönni ide, néhány koncertre.

Akkor tudod, hogy kik lépnek fel  holnap. Mit ajánlasz az olvasóknak, mit érdemes megnézni?
- A Bloc Party egy nagyon jó koncertzenekar, akik mindig hatalmas show-t csinálnak, őket biztosan megnézem, és Trickyt is szeretném meghallgatni, még csak egyszer láttam, de nagyon energetikus zenét csinál.

-fcs-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. augusztus 18.

A vetköző táncoslányok, meg a többiek

Angolokkal tömött nagyszínpaddal, ám felemás előadásokkal zárult a Sziget negyedik napja. Ismét találtunk jobb koncertet kisebb helyszínen, és túlvagyunk a Sziget legbetegebb előadásán. Tovább

2009. augusztus 17.

Szupersztárok helyett a kicsik arattak

Sokan várták a szombati nagyszínpados repertoárt, volt egyértelmű közönségsiker és volt, hogy ki-ki fanatizmusához mérten kapta meg a várt kielégülést kedvenc bandájától. A vélemények megoszlanak, abban viszont talán a többség egyetért, hogy a nap közönségdíját a The Subways kapja, pedig játszott az Editors és a Placebo is... Tovább

2009. augusztus 17.

Le a ruhával! Elektro a Szigeten

Azzal tisztában vagyunk, hogy a Szigeten lehet a legváltozatosabban bulizni. Az pedig már az én szegénységi bizonyítványom, hogy én akkor is az elektronikus zenét részesítem előnyben. Ha már egyszer elindultam Pendulumra, csak nem állok meg egész este, és a végén csakis a Party Arénában köthetek ki hajnalban Dillinja-n. Kis körkép péntekről! Tovább

2009. augusztus 17.

Pár fröccs és Vad Fruttik

Mindig az lesz a legjobb koncert, amire amúgy nem is számítasz, és nem volt ez másképp a Vad Fruttikkal sem. Tudom, tudom, viszonylag sokat cikkezünk róluk, viszont szeretjük őket, és kész. Nem tudom, hogy a Sziget-hangulat, vagy a pár fröccs, de ez most összejött nekik! Tovább

2009. augusztus 16.

Képek! Madárhouse, zombidiszkó, cigány ska a Szigeten

Zeneileg biztosan a legerősebb volt eddig a pénteki. A Primal Scream a kedvünkért fiatalodott tizenöt évet, a francia house él és virul, svéd zombik ijesztgettek és megtaláltuk KRSA belga cigány alteregóját. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky