3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2016. február 9.

David Bowie 15 legjobb dala

Copyright:

AZ év egyik legnagyobb zenei tragédiája volt David Bowie váratlan halála. Azóta rengetegen foglalkoznak az örökségével így, vagy úgy. Az nme.com összegyűjtötte a legjobb számait rangsorolva. Nézzük mi került be a TOP 15-be.

15. 'Starman': A 70-es évek egyik meghatározó tini-dala: benne volt minden, amire akkoriban egy tizenéves amerikai gyerek gondolt. És sok gondolat még ma is érvényes a dalból.

14. 'Suffragette City': Egy izig-vérid rock’n’rol szám (persze bowiesan), amit a Mechanikus Narancs és LLittle Richard ihletett.

 

13. 'Rock'N'Roll Suicide': A Ziggy Stardust utolsó száma, amely talán a legemlékezetesebb is lett az albumról. Az inspirációt a híres francia költő, Baudelaire versei és élete adta a szerzőnek.

12. 'Five Years': Ha Bowie avant-garde stílusára gondolunk, sokunknak ez az első szám, ami eszünkbe jut. kicsit szürreális, kicsit fura, de pont ezért annyira jó.

11. 'Moonage Daydream': Az Arnold Corn első single-je (és egyben első nagy slágere is) a szám. Egészen új távlatokat nyitott, ahogy a szaxofont és a pikolót beleillesztette egy rock számba.

10. ‘Oh! You Pretty Things’: David első gyerekének születése előtt írta a dalt. Szerintem mindent elárul róla, hogy a gyereknevelést is a földönkívüliek inváziójához hasonlította.

 

9. 'Ashes To Ashes': A Bowie fanok legkedvesebb dala ez. Bár sokszor használta önreflektálást a dalaiban, kétség kívül ez a szám tartalmazza az legtöbb visszautalást a korábbi korszakaira.

 

8. 'Modern Love': Ez a szám foglalja talán össze legjobban a szerző látásmódját: egyszerűen cinikus. Cinikus volt a világgal, és saját magával is. Ez a szám maga a cinizmus.

 

1 2

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky