3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2014. május 21. | Anikó

Nagy-Szín-Pad: az első forduló

Copyright:

Május 20-án vette kezdetét a Nagy-Szín-Pad rendezvénysorozat, amelynek első elődöntőjében Deniz, Manoya, a Carbovaris, a Hangmás és az Elefánt lépett fel. Összességében egy erős közepest érdemel a műsor. Nem volt tökéletes, de azért megérte végignézni.

Az Akváriumban május 20-án megrendezték a Nagy-Szín-Pad első elődöntőjét. Mivel a VOLT és az MTVA közös produkciójáról van szó, ezért aki lusta volt lemenni az Akváriumba, az az m2-n is nézhette a koncerteket. Én is az utóbbi tábort erősítettem kedd este, ezért a TV előtt néztem végig a „tehetségkutatót”. Mivel a zenekarok az MR2 által futatott bandák köréből kerültek ki, ezért a tehetségkutató nem feltétlenül a legmegfelelőbb kifejezés a showra.

Az első benyomásom az volt, hogy az Eurovíziós dalfesztivált nézem hazai kiadásban, viszont minőségi zenével. Elsőként Deniz bemutatkozó videóját vetítették le - mint ahogyan kiderült, minden előadóról forgattak egy rövid és színvonalas bejátszást. Ezután elkezdődött a rendezvény zenei része is, a műsor profin, gördülékenyen ment le. Deniz koncertje alatt derült ki számomra, hogy egy előadó több dalát is bemutatja ezen az estén. Deniztől elhangzott egy Nagyszínpad című szám is, ami inkább borzongást keltett bennem, mint rajongást: a dal kb. annyi volt, hogy ütemesen kántálták, hogy „nagyszínpad”.

Ezután Manoya kisfilmje érkezett. Olyan fontos információkat tudhattunk meg, hogy Hodosi Enikőt a Neo-ból ismerhetjük, valamint, hogy szabadidejében szívesen olvas jogszabályokat. Denizhez viszonyítva mindenképp nagyot ugrott a műsor színvonala, Manoya fellépése igen rendben volt. Ezt a zenei világot azonban sokkal inkább egy kis családias hangulatú klubban vagy színpadon tudnám elképzelni.
 
Az indie és post-punk zenekarként beharangozott Hangmás nekem összességében bejött. Remélem, hogy a versenyen valamelyik jobb helyet megkaparintják maguknak.

A Carbovarisról megtudhattuk, hogy a Don’t hurt my cat c. számmal óriási népszerűséget értek el, gyorsan csekkoltam a Youtube-on, ez 30.000 nézőt jelent. A Carbovaris egy sikeres indítás után sajnos hamar elcsúszott, így a hamisság élvezhetetlenné tette az előadást. Pedig a dalokkal nem lenne gond, csak hamisan előadva nem igazán volt kellemes élmény. Arra látok esélyt, hogy pár év múlva simán befutnak, de most még nagyon nem tartanak itt.

Az első elődöntőt a személyes kedvencem, az Elefánt zárta; a kisfilmjükben Kiss Tibi (Quimby) ajánlotta a zenekart. Nálam az Elefánt jött-látott és nyert. Az ő blokkjuk alatt éreztem először azt, hogy erre azért elugrálnék az Akváriumban.

A szabályok szerint mindenkinek 15 perce volt, hogy megmutassa magát. A közönségről bevágott képek inkább egy unatkozó tömegre emlékeztettek, mint felhőtlenül partizó tömegre, ráadásul a TV elől nagyon úgy tűnt, hogy nem is mentek le olyan sokan az Akváriumba. Az mindenesetre nagyon jó dolog volt, hogy a köztévén az MR2-ből ismert és megszeretett zenekarokat lehetett nézni. Hamarosan meglátjuk, hogy mit tartogat a Nagy-Szín-Pad következő két fordulója.

Anikó

Fotók: Akvárium Klub
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky