3429 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. december 10. | Stewie

Muse: Az új album visszatérés lesz az alapokhoz

Copyright:

Matt Bellamy, a Muse frontembere megosztott pár információt a banda új albumának írási folyamatáról, amely lemez elmondása szerint az alapokhoz fog visszatérni.

Még nincs egy éve, hogy a banda kiadta hatodik stúdióalbumát, a The 2nd Law-t, de már javában dolgoznak az új LP-n. A Rolling Stone-nak adott interjúban Bellamy elmondta, hogy a bandának egészen határozott elképzelései vannak arról, hogy mit szeretnének csinálni. Állítása szerint a munkálatok szinte rögtön a római nagykoncertjük után kezdődtek el, melynek felvételei a napokban jelentek meg CD-n és DVD-n is.

„Érdekes, mert az írás pont a római show másnapján kezdődött meg”- árulta el Bellamy. – „Van egy elég jó képem arról, hogy milyennek szeretném az új albumot. Az alapokhoz fogunk visszanyúlni és olyan lesz, mint egy felébredés másnap, amikor csak annyit mondasz: ’Mi a fasz? Ez őrületes volt!’”

„A banda egy őrületes utat tett meg azóta, hogy tinédzserként elkezdtük ezt. Régebben nem voltunk nagyon attraktívak a színpadon. Nem mutattuk meg magunkat annyira, inkább a zenénk mögé bújtunk. Bizonyos szempontból a római show a teljes személyiségbeli ellentéte volt annak, amiből indultunk. Szeretném, ha megint minden csak a zenéről szólna, amit játszunk, a hangszereken, a gitáron, a basszuson és a dobon.”

„Van egy erős érzésem, hogy az új albumnak olyannak kell lennie, ami merőben elszakad a kiegészítő dolgoktól, amiket az utolsó két album során próbáltunk ki, úgy, mint a nagyzenekar, az elektronika és a többi ilyen megoldás. Úgy érzem, hogy jó lesz emlékeztetni magunkat arra, hogy kik is vagyunk, honnan indultunk.”

Annak ellenére, hogy az alapokhoz térnek vissza, nem fogják magukat ismételni, bevallásuk szerint.

„Amikor azt mondom, hogy vissza akarunk menni, az nem azt jelenti, hogy visszamegyünk ahhoz a zenéhez, amit a kezdetekkor játszottunk. Az katasztrofális lenne. Úgy értettem, hogy gondolkodásmódban megyünk vissza a gyökerekhez, ami azt jelentette, hogy csak jól akartunk játszani a hangszereinken: együtt játszani és olyan zenét csinálni, ami természetesnek hat. Úgy hiszem a következő album olyan lesz, amelyen ez megvalósulhat.”

Forrás: gigwise.com

Stewie
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 25.

Ella Henderson – Take Care Of You

A többszörös platinalemezes, Brit Award jelölt Ella Henderson vadonatúj kiadvánnyal jelentkezett. Tovább

2020. június 25.

Soha véget nem érő videóklippel kápráztat el a TOP

A tavaly a Szigetet is felvillanyozó alternatív duó igen különleges módját választotta a klipgyártásnak: ezúttal saját rajongóit vetette be, így „Level of Concern” című dalukhoz egy never-ending és mindig megújuló klip készül. A jelen idő nem véletlen, hiszen éppen most is, valós időben forog, a YouTubeon. Tovább

2020. június 25.

Ezzel a klasszikussa Robin Schulz & Wesl berobbantja a slágerlistákat

Robin Schulz minden idők egyik legkedveltebb partizenéjét porolta le és közel 25 év után olyan köntösben hozta vissza, ami garantáltan a feldolgozás-kritikusok elismerését is viszi majd. Nem gyanú, hanem tény, hogy ez bizony a nyár slágere lesz!
  Tovább

2020. június 24.

Bejelentették az első fellépőket régiónk egyetlen idei nagyfesztiváljára, az újvidéki EXITre

Bejelentették az augusztus közepére tolódott EXIT fesztivál első 30 fellépőjét, valamint a programhelyszíneket. Régiónk egyetlen idei nagyfesztiválja - nem meglepő módon - főleg Európára és az elektronikus színtérre fókuszál majd. Amelie Lens (B), Black Coffee (ZA), Nina Kraviz (RUS), Paul Kalkbrenner (D), Boris Brejcha (D), a Tale Of Us (I), Robin Schulz (D), az Ofenbach (F), a Laibach (SLO), LTJ Bukem feat Dynamite MC (D), valamint a 20 évvel ezelőtt első EXIT egyik headlinere, Roni Size (UK) is elfogadta a szervezők meghívását. Tovább

2020. június 10.

Lady Gaga már alig várja, hogy együtt bulizzunk – megjelent a Chromatica

Lady Gaga hatodik albumával egyszerre tér vissza dance-pop gyökereihez, miközben szövegeivel talán minden eddiginél komolyabb témákat feszeget. A mentális problémáiról is mindig őszintén mesélő énekes egy nemrég megjelent interjúban elmondta, hogy saját gyógyulásában is nagy szerepet játszott a Chromatica alkotói folyamata, és fordítva: a dalokra is nagy hatással volt az aktuális belső állapota. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky