3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. december 10. | Stewie

Muse: Az új album visszatérés lesz az alapokhoz

Copyright:

Matt Bellamy, a Muse frontembere megosztott pár információt a banda új albumának írási folyamatáról, amely lemez elmondása szerint az alapokhoz fog visszatérni.

Még nincs egy éve, hogy a banda kiadta hatodik stúdióalbumát, a The 2nd Law-t, de már javában dolgoznak az új LP-n. A Rolling Stone-nak adott interjúban Bellamy elmondta, hogy a bandának egészen határozott elképzelései vannak arról, hogy mit szeretnének csinálni. Állítása szerint a munkálatok szinte rögtön a római nagykoncertjük után kezdődtek el, melynek felvételei a napokban jelentek meg CD-n és DVD-n is.

„Érdekes, mert az írás pont a római show másnapján kezdődött meg”- árulta el Bellamy. – „Van egy elég jó képem arról, hogy milyennek szeretném az új albumot. Az alapokhoz fogunk visszanyúlni és olyan lesz, mint egy felébredés másnap, amikor csak annyit mondasz: ’Mi a fasz? Ez őrületes volt!’”

„A banda egy őrületes utat tett meg azóta, hogy tinédzserként elkezdtük ezt. Régebben nem voltunk nagyon attraktívak a színpadon. Nem mutattuk meg magunkat annyira, inkább a zenénk mögé bújtunk. Bizonyos szempontból a római show a teljes személyiségbeli ellentéte volt annak, amiből indultunk. Szeretném, ha megint minden csak a zenéről szólna, amit játszunk, a hangszereken, a gitáron, a basszuson és a dobon.”

„Van egy erős érzésem, hogy az új albumnak olyannak kell lennie, ami merőben elszakad a kiegészítő dolgoktól, amiket az utolsó két album során próbáltunk ki, úgy, mint a nagyzenekar, az elektronika és a többi ilyen megoldás. Úgy érzem, hogy jó lesz emlékeztetni magunkat arra, hogy kik is vagyunk, honnan indultunk.”

Annak ellenére, hogy az alapokhoz térnek vissza, nem fogják magukat ismételni, bevallásuk szerint.

„Amikor azt mondom, hogy vissza akarunk menni, az nem azt jelenti, hogy visszamegyünk ahhoz a zenéhez, amit a kezdetekkor játszottunk. Az katasztrofális lenne. Úgy értettem, hogy gondolkodásmódban megyünk vissza a gyökerekhez, ami azt jelentette, hogy csak jól akartunk játszani a hangszereinken: együtt játszani és olyan zenét csinálni, ami természetesnek hat. Úgy hiszem a következő album olyan lesz, amelyen ez megvalósulhat.”

Forrás: gigwise.com

Stewie
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. november 28.

Micsoda kollab! Ed Sheeran, Stormzy és Burna Boy fülbemászó slágert alkotott.

Megjelent Stormzy legújabb dala, amely a december 13-án érkező „Heavy Is The Head” című albumának fókusz trackje. A brit rapper világhírű előadókat kért fel közreműködésre: a világ egyik legsikeresebb énekes-dalszerzőjét, Ed Sheerant és a 2020-as Grammyre jelölt Burna Boyt. Tovább

2019. november 25.

Végre megjelent a Coldplay új dupla lemeze

Dupla lemez, 53 percnyi ikonikus Coldplay stílus: Megjelent a zenekar nyolcadik stúdióalbuma, az “Everyday Life”. Chris Martin zenekara különleges, multikulti lemezt adott ki, amelyről több dal máris teljesen elvarázsolta a rajongókat. Az elsőként bemutatott "Orphans” című dal klipje máris több, mint 40 millió megtekintésnél jár, a közönség hamar megszerette az "Arabesque” című szerzeményt, milliók könnyezték végig a "Daddy” című dal animációs klipjét, és a lemez címadó dala, az “Everyday Life” is nagyot ment a zenemegosztókon. Tovább

2019. november 13.

Andrea Bocelli – Sí Forever: a nagysikerű album újrakiadása, öt új dallal

Az olasz tenor legutóbbi lemezét hatalmas várakozás övezte, ami nem is csoda: Bocelli utoljára 14 évvel korábban adott ki olyan albumot, melyen saját szerzeményei szerepelnek. Tovább

2019. november 8.

COLDPLAY: EVERYDAY LIFE

Megérkezett a Coldplay új albumának címadó dala, az „Everyday Life”! Tovább

2019. november 7.

DUA LIPA: DON'T START NOW

A bombázó Dua Lipa képtelen hibázni: ismét mindenkit megtáncoltat új slágerével, sőt, a dallamot is úgy beleragasztja a fülekbe, hogy már egyszeri hallgatás után is garantált a dúdolás. A friss track egy új kezdetet jelent a kétszeres Grammy-díjas Dua életében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky