3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2013

2013. augusztus 7. | VassAdrienn

Különleges helyszínek és programok a Szigeten

Copyright:

Egy rutinos és mindenre elszánt fesztiválozó a kedvenc zenekarai mellett nyitott a különleges helyszínekre és programokra is. A legkisebb sátorba sem rest bekukkantani, és a legfurcsább előadást is végigtapsolja, ha úgy tartja kedve. Magadra ismertél?

A matrica, strandlabda és napszemüveggyűjtés után, de a gasztronómia részleg végigkóstolása előtt, sokakat hajt a kíváncsiság a nagyszínpadon túl. A Sziget ebből a szempontból is Kánaán. Mivel lehetetlen lenne minden érdekességet felsorolni, pár tuti tippet adunk most nektek.
 
Tarot labirintus
Egy interaktív, önismereti szerepjátékban vehetsz részt, egy nyolcszögletű labirintusban. Belépés kettőtől tízig, filozófiára és pszichológiára nyitott személyeknek.
 
Medence RE+CONCEPT Workshop
Táskakészítés az újrahasznosítás jegyében. Milyen jó lesz egy magad által kreált táskával hazatérni a Szigetről! A borúsabb napokon elég egy pillantás a saját kezeddel megalkotott tárgyra az emlékek felidézéséhez.
 
Király Tamás divatbemutató
Tamás a kezdetektől a Sziget része volt. A barátok tovább éltetik munkásságát: színes, hangos divatbemutató készül pénteken, az Összművészeti Színpadon, este tíztől. 
 
Open Air rádió
A Szigetnek saját online rádiója van! Az állomás pedig természetesen a fesztivál területén belül található. Én a helyetekben többször elsétálnék arra, mert egy autogramkérő központként is tekinthetünk a helyre, az egymást váltó, interjúra váró zenészek miatt.
 
Para Erdő
Mesterséges füsttel elárasztott, speciálisan megvilágított fás rész, a bejárattól nem messze. Elbújni, koncertre felkészülni, ijesztgetni is ér!
 
Cirque du Sziget
ívülről régi vándorcirkusz, belülről modern művészet. A Szigetnek idén saját cirkusza is van, artistákkal és tűzhányókkal. Egy este mindenképpen érdemes beiktatni ezt a programot is.
 
Lesz még Romkocsma Negyed, Ír Kocsma Színpad, ügyességi játékokat rejtő sátor, múzeumok garmada és Luminárium, valamint a Sziget Eye névre hallgató óriáskerék. Akárhogy igyekszem, nem tudok felsorolni mindent. Meg amúgy is, ezt látni kell!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. október 16.

Sziget aftermovie - Te is szerepelsz benne?

Még 300 napot kell kibírni és újra megnyitja határait a Sziget Fesztiválköztársaság, a Szabadság Szigete, hol mindent szabad, de semmi sem muszáj. Az idei fesztiválforgatag hangulatára a most elkészült, nagyon jó, mozgalmas aftermovie-val emlékezhetünk, a cikkben... Tovább

2013. augusztus 28.

Emlékeztek a Sziget feelingre? Ezt nézd meg!

Találtam egy videót. Nem új dolog, de nagyon vicces és egyben egy fesztivál korrajza is. Belátom, hogy a Sziget már rég nem a „kell egy hét együttlétről” szól, hanem kőkemény bizniszről, ami végén az ember fia izgatottan várja a szervezők bejelentését, jajj, vajon kijött –e nullszaldóra az idei rendezvény? Engem a Sziget látványa az, ami évről évre egyre jobban megdöbbent: szponzorcégek neveiről elnevezett helyszínek, végeláthatatlan vásárlóutca, kártyafeltöltő pontok mindenhol, VIP teraszok és óriáskerék. Emlékeztek még a katonai sátrakban kempingasztalokról zsíroskenyeret áruló nénikre? Tovább

2013. augusztus 13.

Ezt mondtátok ti a Szigetről

Bárcsak több hangot hallanánk az egyszerű, szórakozni vágyók szájából! Az újságíró, meg a tévés sokszor kicsit túldimenzionálja a fesztiválelemzést, és riportalanyai közül is a legfurcsábbat, legbolondosabbat használja fel. Pedig a Szigeten nem mindenki állatos ruhába öltözött francia, vagy rögtönzött hippi. Lássuk mit mondtatok ti, zene és programélvezők. Tovább

2013. augusztus 13.

Még egy utolsó nap a Szigeten

Vasárnap már nyúzottan és betegen vonszoltam ki magam a Szigetre. Nem fanatizmus, hanem sokkal inkább kíváncsiság hajtott. Annyi bizakodó mondatot kaptam el erről a vasárnapról, hogy magam is elgondolkodtam a lehetőségeken. Tovább

2013. augusztus 13.

Kiscsillaggal pizsama fellövés

Bár a kiadós Guettázás után úgy éreztem, megvolt, amiért jöttem vasárnap szigetelni, a többiek átcsábítottak a Magyar Színpadhoz, hogy hallgassunk bele a Kiscsillagba. Teljesen igazuk volt; nehogy már teljesen kimaradjanak nekem a magyar fellépők az idei Szigetből! Fáradtan bár, de Kiscsillagra fel! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky