3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2013

2013. augusztus 12. | VassAdrienn

A Sziget meg a staff

Copyright:

Besétálsz a kapun, és máris húzod a szádat a karszalag-ellenőrzés és a táska tartalmának kiürítése miatt.  Beállsz a sorba és morogva várod a sörödet. Mi tart ennyi ideig? Miért nem jön már ide hozzám? Miért tett bele ennyi jeget? Türelem!

Hajlamosak vagyunk az emberekre is szolgáltatásként tekinteni. Ha kifizettem a belépőmet, kérem, ami jár érte, de azonnal. A Szigeten dolgozók tudták, mit vállalnak, de van, amire nem lehet felkészülni, vagy éppen felesleges. 
 
A karszalagos lányok kapják az első macerás feladatot. Rakd fel, de ne túl lazán és ne túl szorosan. Emelj ki a tömegből bárkit, akinek nem megfelelően van feltéve, és (hiába sietne befelé a szerencsétlen) cibáld el egy újabb darabért. Tegnap láttam olyan úriembert, aki többet vitatkozott azért, hogy tekintsenek el a cserétől, mint ameddig a tényleges művelet zajlott volna. Ilyenből sem egy lehet a nap alatt.
 
A biztonsági őrök feladata még kevésbé hálás. Elvileg darabokra kellene szedniük az összes delikvens holmiját, hiszen ami illetéktelenül bekerül, az az ő saruk. Rimánkodás doboz sörért, bicskáért és töményért. Türelmesen, de határozottan ellenállni a könyörgésnek, egész napos műszakban. Én körülbelül egy óráig bírnám.
 
Ha minden kapun bejutottál, irány egy pult. A vendéglátósok előtt általánosságban meghajlok, de ami itt megy, az tényleg a pokol egy bugyra. Lökdösődő, türelmetlen, félrészeg emberek, akiket a zene miatt nehezen is lehet hallani. Ha elfogy a kóla, a jég, a bármi, azért személy szerint téged utálnak, ráadásul mindenki elsőként szeretne sorra kerülni. Az új kártyás rendszer még egy pofon volt szegényeknek, hiszen a zsebre tehető borravaló szinte teljesen megszűnt.
 
Szintén keményen kell állniuk a sarat a színpadok őreinek. Lényegében, folyamatosan vissza kell verniük a behatolni vágyók hadát. „Nem, ez a pass ide nem jó. Akkor sem, ha amúgy fellépő vagy. Akkor sem, ha a barátod van benn. Akkor sem, ha téged így hívnak.”
 
 Félre ne értsetek! Én is baromi pipa tudok lenni, ha még fél óra után sem szolgálnak ki egy pultnál, és ha nem engednek be valahova, ahol életbevágóan fontos megtárgyalnivalóm lenne. Ugyanakkor nem lehet mindenki mindenhol very vip, és ha ezek az emberek nem koordinálnának minket szabályosan, inkább hasonlítana a rendezvény egy hippióvodához. 
 
Legyetek egy kicsit kedvesebbek és türelmesebbek a személyzettel. Egy olyan rendszerben dolgoznak, ami a mi kényelmünket hivatott biztosítani, és határozottan nincsenek könnyű helyzetben. 
 
Fotók: Sziget Fesztivál hivatalos honlap
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. október 16.

Sziget aftermovie - Te is szerepelsz benne?

Még 300 napot kell kibírni és újra megnyitja határait a Sziget Fesztiválköztársaság, a Szabadság Szigete, hol mindent szabad, de semmi sem muszáj. Az idei fesztiválforgatag hangulatára a most elkészült, nagyon jó, mozgalmas aftermovie-val emlékezhetünk, a cikkben... Tovább

2013. augusztus 28.

Emlékeztek a Sziget feelingre? Ezt nézd meg!

Találtam egy videót. Nem új dolog, de nagyon vicces és egyben egy fesztivál korrajza is. Belátom, hogy a Sziget már rég nem a „kell egy hét együttlétről” szól, hanem kőkemény bizniszről, ami végén az ember fia izgatottan várja a szervezők bejelentését, jajj, vajon kijött –e nullszaldóra az idei rendezvény? Engem a Sziget látványa az, ami évről évre egyre jobban megdöbbent: szponzorcégek neveiről elnevezett helyszínek, végeláthatatlan vásárlóutca, kártyafeltöltő pontok mindenhol, VIP teraszok és óriáskerék. Emlékeztek még a katonai sátrakban kempingasztalokról zsíroskenyeret áruló nénikre? Tovább

2013. augusztus 13.

Ezt mondtátok ti a Szigetről

Bárcsak több hangot hallanánk az egyszerű, szórakozni vágyók szájából! Az újságíró, meg a tévés sokszor kicsit túldimenzionálja a fesztiválelemzést, és riportalanyai közül is a legfurcsábbat, legbolondosabbat használja fel. Pedig a Szigeten nem mindenki állatos ruhába öltözött francia, vagy rögtönzött hippi. Lássuk mit mondtatok ti, zene és programélvezők. Tovább

2013. augusztus 13.

Még egy utolsó nap a Szigeten

Vasárnap már nyúzottan és betegen vonszoltam ki magam a Szigetre. Nem fanatizmus, hanem sokkal inkább kíváncsiság hajtott. Annyi bizakodó mondatot kaptam el erről a vasárnapról, hogy magam is elgondolkodtam a lehetőségeken. Tovább

2013. augusztus 13.

Kiscsillaggal pizsama fellövés

Bár a kiadós Guettázás után úgy éreztem, megvolt, amiért jöttem vasárnap szigetelni, a többiek átcsábítottak a Magyar Színpadhoz, hogy hallgassunk bele a Kiscsillagba. Teljesen igazuk volt; nehogy már teljesen kimaradjanak nekem a magyar fellépők az idei Szigetből! Fáradtan bár, de Kiscsillagra fel! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky