3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2013

2013. augusztus 13. | VassAdrienn

Még egy utolsó nap a Szigeten

Copyright: MyMusic

Vasárnap már nyúzottan és betegen vonszoltam ki magam a Szigetre. Nem fanatizmus, hanem sokkal inkább kíváncsiság hajtott. Annyi bizakodó mondatot kaptam el erről a vasárnapról, hogy magam is elgondolkodtam a lehetőségeken.

Nekem a program annyira nem tűnt csábítónak, és egyáltalán nem értettem, hogy az embereknek miért ezen a napon kellene annyira bezsonganiuk.
 
Franz Ferdinand korrekt volt, és ez a korrekt elég is arra, hogy a nap legjobbjának nevezzem. Az Empire of the Sun lehetett volna az igazi, de elszúrtam. Szerintem sokan vétettek hasonló hibát.
 
Hiába tudja a rutinos fesztiválozó, hogy mire számíthat Guetta fellépésétől, a nagy mondatok megzavarják a racionalitást. Semmi bajom a francia DJ-vel, sőt, volt, amikor rajongtam érte. Pár évvel ezelőtt még olyan mixeket dobott elénk, hogy rendes elektronikus arcként tudtunk meghajolni. Hibátlan keverések és remek érzék a vájtfülű közönséghez. Ilyen volt ő. Aztán elragadta a popzene iránti szerelme, és bár egyre híresebb dalokat hozott össze, egyre távolabb került az alapoktól. Kár érte. A látványos show, a tűzijáték, és a színpadról kedvesen ordibálás megvolt, de ennyi. Maximálisan szórakoztató lehetette a produkció sokaknak, de ez nem a nagybetűs zenélés.
 
Hiába gondoltam meg fél óra után magam és menekültem át az Arénába, az Empire of the Sunból alig hallottam valamit. Pedig látványos jelmez itt is van, meg füst, meg mindenféle eye candy, csak mellé remek zenei élmény is adódik. Dühös voltam magamra és kicsit a szervezőkre is. Lehetett volna ez egy közelebbi sátor, egy más időpont, vagy egy jobb színpad.
 
Guetta közben csak nem hagyta abba, és én valahogy úgy éreztem, hogy ez már egyáltalán nem nekem szól. Plusz körök jöttek, és a vasárnapira tekintettel, maradékok a pultból. Ilyenkor, csak a legfrissebb lelkű emberek tombolnak reggelig. Nekem inkább haza kellett menni.
 
Aztán túl minden finnyás megjegyzésen, arra jössz rá, hogy tulajdonképpen azért vagy szomorú, mert vége. Mert bármilyen hibákat is találtál egész héten, azért a Sziget a mi büszkeségünk. Millió szabadidős tevékenység, rengetek különböző fellépő, ismerős és új helyek, színterek. Sokunknak a fiatalság egyik szimbóluma, az egyik alapértelmezett fesztivál, és szurkolunk neki.
 
Szurkolunk azért, hogy jövőre ne emelkedjenek az árak még furcsább magaslatokba, hogy kapjunk igazán térdre borulós neveket, és hogy legyen. Mert a Sziget nélkül nem lenne ugyanaz a budapesti augusztus.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. október 16.

Sziget aftermovie - Te is szerepelsz benne?

Még 300 napot kell kibírni és újra megnyitja határait a Sziget Fesztiválköztársaság, a Szabadság Szigete, hol mindent szabad, de semmi sem muszáj. Az idei fesztiválforgatag hangulatára a most elkészült, nagyon jó, mozgalmas aftermovie-val emlékezhetünk, a cikkben... Tovább

2013. augusztus 28.

Emlékeztek a Sziget feelingre? Ezt nézd meg!

Találtam egy videót. Nem új dolog, de nagyon vicces és egyben egy fesztivál korrajza is. Belátom, hogy a Sziget már rég nem a „kell egy hét együttlétről” szól, hanem kőkemény bizniszről, ami végén az ember fia izgatottan várja a szervezők bejelentését, jajj, vajon kijött –e nullszaldóra az idei rendezvény? Engem a Sziget látványa az, ami évről évre egyre jobban megdöbbent: szponzorcégek neveiről elnevezett helyszínek, végeláthatatlan vásárlóutca, kártyafeltöltő pontok mindenhol, VIP teraszok és óriáskerék. Emlékeztek még a katonai sátrakban kempingasztalokról zsíroskenyeret áruló nénikre? Tovább

2013. augusztus 13.

Ezt mondtátok ti a Szigetről

Bárcsak több hangot hallanánk az egyszerű, szórakozni vágyók szájából! Az újságíró, meg a tévés sokszor kicsit túldimenzionálja a fesztiválelemzést, és riportalanyai közül is a legfurcsábbat, legbolondosabbat használja fel. Pedig a Szigeten nem mindenki állatos ruhába öltözött francia, vagy rögtönzött hippi. Lássuk mit mondtatok ti, zene és programélvezők. Tovább

2013. augusztus 13.

Kiscsillaggal pizsama fellövés

Bár a kiadós Guettázás után úgy éreztem, megvolt, amiért jöttem vasárnap szigetelni, a többiek átcsábítottak a Magyar Színpadhoz, hogy hallgassunk bele a Kiscsillagba. Teljesen igazuk volt; nehogy már teljesen kimaradjanak nekem a magyar fellépők az idei Szigetből! Fáradtan bár, de Kiscsillagra fel! Tovább

2013. augusztus 13.

Szemfényvesztés – vagy inkább parasztvakítás? – David Guetta módra

És sajnos elérkezett a vége. A Sziget utolsó napját viszont sokan vártuk, na nem azért, hogy elmúljon a fesztivál, de a beígért End Show miatt. Meg persze azok, akik unták már a környéken folyamatosan hallható dübörgést. Na, ők aztán megkaphatták. David Guetta nem spórolt a basszussal és a hangerővel, 11-ig az eddigi leghangosabban ment a technó. Hozzá pedig tűzcsóvák, tüzijáték, konfetti, szerpentin, eperfüst és lézerfények. Csak épp a számokból spórolta ki a sajátjait. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky