3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2012. december 24. | -gabriella-, Bertoni

Ahol Zámbó Jimmy és Etta James együtt ünnepel – karácsonyi dalok

Copyright:

Esik a hó, a plázák már egy hónapja fenyőágakkal és gömbökkel tele, de a naptár szerint a valódi karácsony még csak most következik. Itt az ideje bejglit sütni, főzőcskézni, ajándékokat csomagolni (mert a vásárlással már elkéstünk), és persze mindehhez a megfelelő zenei aláfestést megtalálni. A MyMusic csapata idén is a segítségetekre van, hogy jó alapot találjatok az ünnepi hangulathoz: igyekeztünk minél szélesebb körben válogatni, így a különböző stílusok rajongói mind találnak majd kedvükre valót, és persze a humorért se kell messzire menni.

1.    Ella Fitzgerald: Christmas Island

Indítsunk mindjárt egy klasszikussal a jazz világából. Nem mai darab, de amolyan ringatós, összebújós, nosztalgikus. Ha összevesznétek a karácsonyi menün, vagy hogy pontosan mennyi szaloncukor kerüljön a fára, ezt hallgatva biztos elül a vihar:

2.    Etta James: This Time of The Year (When Christmas is Near)

Etta James egy klasszikus, de karácsonykor nem tipikusan az ő számai ugranak be elsőként. Pedig! Kicsit olyan a hangzása, hogy beugorhat egy olyan kép, mintha a depressziósok és magányosok klubjának karácsonyi rendezvényén egy cigi füstös pinceklubban egyszerre lenne boldogtalan mindenki. De ez nem befolyásolja azt, hogy Etta James egy zseni volt.

3.    David Phelbs: Oh Holy Night
 
A videó megtekintése előtt szólok, mindenki tekerje át a piros mellényes bácsi okító beszédét, mert annyira nem izgalmas. David Phelbs amerikai keresztény énekes, dalszövegíró és még ezer más, gyakorlatilag polihisztor(nak tartja magát). A keresztény hangulat pedig erősen rányomja a bélyegét a videóra is, amely a ’90-es évek életérzését és pulóver trendjét idézi meg. Ettől függetlenül hihetetlen hanggal rendelkezik az úriember. Amikor azt hiszed, nem tud többet kihozni magából, egyszer csak rádob még egy lapáttal. Ezt mindenki feltartott kezekkel, üdvözült arccal fogadja. Klasszikus karácsonyi mennybemenetel.

4.    Cseh Tamás: Karácsony

Cseh Tamás nem árult zsákbamacskát a dal címének választásakor, így a legkarácsonyibb címet meg is nyerte a Karácsony. A számott nem lehet másképp jellemezni mint, hogy tipikusan Cseh Tamásos hangzás és az elmaradhatatlan melankólia sem hiányozhat belőle…

5.    The Killers: Don’t Shoot Me Santa

A Killers dala kicsit Jeff Dunham stílusát idézi az elején elbábozott jelenettel, és a nyers valóság nyelvére fordítja le a karácsonyi gondolatokat - persze kellő iróniával. Aki rosszalkodott az idén, az javasoljuk, hogy ne menjen a sivatagba, mert a Mikulás fel van fegyverkezve!

6.    Zebrahead: All I Want For Christmas Is You

A jól ismert klasszikus minden karácsonykor elhangzik, pár éve pedig már elérhető turbósított verzió is a Zebrahead tolmácsolásában. Nem biztos, hogy a hangmenetek az eredetit megszégyenítő technikával vannak megoldva, de garantáltan mosolyt varázsol az arcokra:

7.    Karácsonyi Jimmy Maraton

Mivel az idei X-Faktor miatt reneszánszát éli a Jimmy láz, azt gondoltuk megajándékozunk Titeket egy maratoni hosszúságú karácsonyi Zámbó daláradattal. Ha van Isten, JFK nem tűnik fel a színen, és ha van egy kis jó érzésedm, te sem nézed végig.

8.    Disco Express: Számcsengő System

Ha már az előbb rockosabb vizekre eveztünk egy magyar újklasszikust hoz a Disco Expressz. Ők is lehúzzák a vizes lepedőt szegény Télapóról, de mit vártunk – előbb vagy utóbb minden celeb erre a sorsra jut… A rénszarvasok pedig mit tagadás, már a Green Peace óta elavult közlekedési eszköznek számítanak.

9.    Metallica: Chrsitmas Lights

A világhírű együttestől egy egészen friss, majd’ 10 perces válogatás álljon itt azoknak, akik nem tudnak betelni a basszus gitárral még karácsonykor se. Nem is mutat olyan furcsán a hóember a gitározó Mikulás mellett.

10.    Eric Idle: Fuck Christmas

Angolul tudók előnyben, de ez a dal összefoglalja a karácsony globalista szellemiségét. Remélem, idén lesz Reszkessetek betörők maraton azért!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

-gabriella-; Bertoni
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky