3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2012. április 29. | Joss Beaumont

A tesó felesége, avagy The Prodigy a Sportarénában

Copyright:

Tulajdonképpen gyakori vendége Magyarországnak az 1990 óta működő The Prodigy, de sokak nyavalyognak már velük kapcsolatban, mondván már lejárt lemez, vagy ahogy egy haverom fogalmazott velük kapcsolatba: már nem vagyok tini a Prodigy-hez! Nos, elmentünk és meg is néztük, de nekem valamiért nem úgy tűnt, hogy tininek kellene lennünk a The Prodigy-hez, hacsak azért nem, mert nem árt bírni az ugrálást abban a másfél órában, amíg a koncert tart.

Elmondhatjuk, hogy annak dacára, hogy néhány évvel ezelőtt botrányos körülmények között, végül lemondta a Prodigy a Sziget Fesztiválos fellépését, meglehetősen komoly kárpótlást kapunk belőlük, hiszen onnantól kezdve tulajdonképpen szinte minden évben eljönnek, és ha már itt vannak le is zúzzák a közönséget.
 
Utoljára 2010-ben láttam a The Prodigy-t Sopronban a VOLT Fesztiválon, majd tavaly a Szigeten és ezen alkalmakkor megállapítottam, hogy feltűnő, mekkora alázattal, minden béna – néhány azon a fesztiválokon fellépő magyar „sztárhoz” képest – sztáralűröktől mentesen, a zenélés örömét szem előtt tartva, hatalmas, a közönséget teljes mértékben megmozgató bulit tartott a banda. Ami azt illeti, ezt vártam ezen az estén is.
 
De, mielőtt kijött volna a The Prodigy egy előzenekar borzolta a jelenlévők tűrőképességét. A Death In Vegas egy pszichedelikus rockzenét játszó, kicsit elektro hangzással megspékelt, tulajdonképpen élvezhető, de jelen esetben unalomba fulladt koncertet adó zenekar volt a Papp László Budapest Sportarénában. Érdekes volt, hogy előfordult olyan 22 óra magasságában (amikor már a Death In Vegas befejezte), hogy az érkezők kérdezgették mikor kezd ez a csapat és roppant szomorúan fogadták, hogy bizony már befejezték. Én amondó vagyok, hogy nem kell azt annyira sajnálni. Eljöttek, meghallgattuk, köszi, ennyi…
 
Majd aztán negyed 11 után egyszercsak megérkezett a színpadra a The Prodigy, elkezdődött az emberek fejének lezúzása. Slágerek egymás után, és mindenki tombol és ugrál, de érdemes megemlíteni, hogy irtózatosan jól is szólt. A basszusokat valahol ményen a belsőszerveimből visszhangoztam vissza, de talán egy ilyen önálló koncerten az Arénában ilyen a normális (megjegyzem, voltam már olyan koncerten itt, ahol pocsék volt a hangosítás).
 
Az első pillanattól az utolsóig egymást érték az ismert dallamok, bár aki nem mélyedt el különösebben a 2009-es „Invaders Must Die” című lemezben, az lehet, hogy néhány számnál csak hümmögött, de minden bizonnyal akkor sem unatkozott.
 
Érdemes megemlíteni a közönséget is. Sokan úgy gondolták, hogy a The Prodigy csöppet sem olyan vonzó manapság, mint mondjuk a 90-es évek végén, vagy kicsit utána. Nos, 2010-ben a VOLT Fesztiválon például nagyon sokan voltak kíváncsiak Keith Flintre és haverjaira, mert akkor 20-30 ezer ember tombolt a Nagyszínpad előtt. Most, 2012. április 28-án ezen a szombati estén még amikor a Death In Vegas elkezdte roppant kevesen voltak, de ahogy közeledett a főzenekar egyre csak telt megfele az Aréna és mikor a koncert elkezdődött tulajdonképpen meglett a majdnem teltház. Az ülőhelyeken voltak üres területek, de a küzdőtér prímán megtelt és ez a hálás közönség végig üvöltötte Maximmal az egész másfél órát.
 
Íme, néhány videó, amelyekből le lehet nagyjából szűrni, hogy milyen hangulat volt a The Prodigy koncertjén a Sportarénában:
 

 

 

 

 
A közönség összetétele végül csöppet sem volt tini. Sőt! Ami azt illeti, rengetegen voltak, akik láthatóan a 90-es években megszerették a csapatot és most ha másra nem is, egy bólogatós, táncos estére jó lehet még a Prodigy, de olyan is volt, akinek kurvára dunsztja sem volt, hogy tulajdonképpen mit is keres ott. Így aztán annyira berúgott, hogy egyáltalán nem tudta hol is van. A tömegben próbált kiutat találni valahova, majd esett-kelt, majd gondolom leült egy sarokban és elmélázott, hogy mit is akar ő igazából. A másik érdekesség egy srác és egy irtó jó csaj esete volt mellettem. A srác szintén be volt kicsit nyomva, de a csaj láthatóan élvezte a koncertet, bár kicsit kelletlen volt számára az a túlzott figyelem, amiben a fiú részesítette. Majd aztán a srác úgy érezte meg kell osztania velem (...), hogy ez a lány igazából a testvérének a felesége, és hogy nézzem meg mennyire gyönyörű. Tényleg szép volt, na de tulajdonképpen naés???
 
A koncert minőségét persze semmi sem ronthatta le, maximum adott hozzá ezt-azt.
 
A lényeg végülis az, hogy mivel 2012-ben csodák csodája nem leszerepel egyik magyarországi fesztivál line-upjában kénytelen kelletlen minden rajongó jól tette, ha ellátogatott ezen a szombat estén a Papp László Budapest Sportarénába, hiszen egyelőre nem tudhatjuk meddig kell várnunk majd, hogy újra láthassuk őket. Fejrázásra fel!
 
Joss Beaumont
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky