3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2012. január 20.

+18! Ahány dugás, annyi zene – Top valahány az esti órákra!

Copyright:

A zenénél talán csak egy jobb dolog létezik a világon: a szex (vagy fordítva, ki tudja, sosem bírom eldönteni). Ha ezeket még össze is köti az emberlánya, az lesz aztán a nagybetűs Hűha, abból a fajtából, amiért érdemes volt megszületni. Ezért is gondoltam, hogy a kettőt egymás viszonylatában vizsgálva összeállítok egy rögtönzött (és abszolúte szubjektív) top 10-et, amihez végeztem egy kis, nem reprezentatív felmérést is barátaim körében. Ez lett az eredménye:

Amikor elkezdtük egymásnak dobálni a tökéletes tippeket „kefélős zenére”, az én bölcs barátnőm rögtön megállapította, hogy „Ahány dugás, annyi zene”. Ennek szellemiségében igyekeztem minél szélesebb palettáról válogatni, minél több műfajból, magyart és külföldit vegyesen. 
 
A tökéletes himnusz a szexhez, nem hiszem, hogy különösebb magyarázatra szorulna az sem, hogy az Anima Sound System (csak úgy, mint a Massive Attack) egy ilyen típusú lista alappillérei. Az a benyomásom, hogy ők jóval többet gondolnak a szexre, mint mások. És milyen jól teszik.
 

 
A korai Red Hot Chili Peppers szintén kiválóan megfelel a célra, nem csak azért mert dögös, hanem mert többnyire disznóságokat is énekelnek a fiúk.
 

 
Rögtönzött közvélemény-kutatásom eredményei itt merőben eltérnek, egyesek szerint Björk még bőven a tűréshatáron belül mozog, sőt mintha a hangja is erre termett volna, mások véleménye viszont, hogy ez már az egyértelmű perverzió kategóriája (ők többnyire korbácsokat, bilincseket és egyéb szakszerszámokat is vizionálnak hozzá). Szerintem meg ez a szám például tökéletesen alkalmas a „dühből szexhez”.
 

 
Kiderült, hogy a dugós zenékben sem úgy van ám, hogy az ember csak úgy, meg össze-vissza, itt is kőkeményen mennek a trendek, és Massive Attack csak azért nem került a listára, mert már elég ciki vagyok az Animával is, erre állítólag már a kutya sem csinálja. Próbálok felzárkózni, meg hát legyen már némi elektronikus zene is itt. Egyik kedves barátom szerint azért is perfekt ez, mert adja az ütemet… ki kell próbálni.
 

 
„I want to fuck you like an animal”. Ehhez nem nagyon van mit hozzáfűznöm. 
 

 
Na jó, ez kicsit erős, de ez tipikusan az a fejleszakítós, állatzene, amire ágyon ugrálva lehet dezodorba ordibálni, innentől fogva remekül növeli a rock sztár-faktort és az ember pillanatok alatt úgy érzi, hogy nem csak hogy Mick Jagger, hanem ő maga az egész Rolling Stones.
 

 
Totális elszállós zene. Ezen a ponton jó lesz leszögezni, hogy ezen cikk szerzőjének semmiféle kapcsolta nincs és nem is volt soha kábítószerekkel, sem egyéb tudatmódosító szerekkel (a drog rossz). De amikor elképzelte, erre a számra tette. És a szexet is hozzáképzelte.
 

Youth Lagoon - July from Tyler T Williams on Vimeo.

 
Tanult kollegámmal arra jutottunk, hogy a pornózenének is egy olyan alkategóriának kell lennie, mint mondjuk a „liftzene”, úgyhogy ezzel a remek darabbal szeretnék megemlékezni azon zeneszerzők áldozatos tevékenységéről, akik verejtékes munkájuk gyümölcsével évtizedeken át gondoskodtak róla, hogy két kéjes nyögés és lenyűgöző párbeszéd közt se üljünk néma csendben. Nekem meg ez tűnik túl perverznek, de ha valaki kipróbálta, kíváncsian hallgatom.
 

 
Jól nevelt, jó polgári dugáshoz, baldachinok és plüss Micimackók közé egyértelműen a Goldfrapp zenéjét írták. Kedves, bájos, romantikus, ártalmatlan és tavaszillata van. 
 

 
Azt leszámítva, hogy a Grabancnak most már ideje volna valami tisztességesebb minőségű stúdiófelvételt prezentálnia, attól azért erre még tényleg remekül lehet szeretkezni. Vagy hosszan vezetni alkonyatkor a tájban egy cadillecet. Vagy hosszan szeretkezni a tájban egy
cadillecben. Vagy tájazni az alkonyatban hosszú cadileccel. (További megfejtéseiket várjuk a szerkesztőség címére).
 

 
A Peace Orchestra tökéletes aláfestő zene szinte mindenhez, miért épp a szexhez ne lenne az. Nekem a Shining a legnagyobb kedvencem tőlük, de ide most csak azért is a Who Am I?-t rakom, hogy látsszon, milyen marha művelt és mélyen szofisztikált vagyok zenei téren (is).
 

 
Yonderboi új albuma véleményem szerint hibátlan lett, úgyhogy mostanság (remélem legalábbis) minden rendes, jó ízlésű honfitársam ezt hallgatja reggeltől estig, tehát már csak emiatt is kikerülhetetlenné válik, hogy egyszer éppen a Passive Control hallgatása közben törjön rá a vágy. És jól is van ez így.
 

 
+1 bónusz zene
 
Ezt meg azért, mert van ilyen is. Állítólag. Én nem tudom, nekem csak úgy mondták. Kizárt dolog, mert fogalmam sincs.
 

 
Ezen fergeteges lista elkészültéhez szeretném megköszönni barátaim segítségét is! Köszi: Ica, Gabi, Laci, Gyuri, Szabi!
 
Bambi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky