3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2012. január 11.

Ezt hallgatja! Szabó László Top5! (Grand Mexican Warlock)

Copyright:

Kiderítettük, hogy a Grand Mexican Warlock gitárosa, Szabó László egészen egyedi mércével hallgat zenét. Nála a libabőrözés az a kategória, ami alapján egy dal a top5-jébe bekerülhet. Most megtudhatod, hogy pontosan melyek azok a számok, amik elérték nála ezt a hatást!

5. PJ Harvey: On Battleship Hill
 
„PJ Harvey-t a közelmúltban fedeztem fel magamnak, és azt hiszem, az elmúlt 1-2 évben ez a multi-instrumentalista angol kishölgy tette rám a legmélyebb benyomást. A „Let The England Shake” nálam az Év Lemeze, de a 2007-es „White Chalk”-ot is merem ajánlani. Felemelő, tiszta muzsika, ami lehengerlően természetközeli, és rövid időközönként kifacsarja a szívedet.
Libabőr 2:03-nál!” 
 

 
4. The Dead Weather: Gasoline
 
„Jack White bandája is új kedvenc, pedig nem voltam nagy White Stripes-os. Ennek az énekes bulának rettenet súlyos orgánuma van, és az összes itthoni primadonnát elküldeném hozzá egy rövidke szemináriumra, akiknek eltorzul a fejük, ha egy izzadtságcsepp a homlokukra hullik a fesztivál-sátor állványzatáról.
 
Érdemes nézegetni a többi koncert videót is, természetesen maximális hangerőn! Libabőr spontán jön, de a Dead Weather-nél ez hangulatfüggő.”
 

 
3. Tomahawk: God Hates a Coward
 
„Mike Pattont remélem, nem kell bemutatnom, én még szart nem hallottam tőle. Ja de, egyszer az A38-on a ZU-val, de az valami tévedés lehetett. Ez a Tomahawk koncertfelvétel viszont maga a tömör gyönyör! Valahogy így kell odaverni a színpadon, ezzel a vehemenciával, a zenekar fizimiskája pedig csak hab a tortán. :)
 
Libabőr 0:56-nál először, de aztán vissza-visszatér.”
 

 
2. Isten Háta Mögött: Berepülés
 
„Még mindig az IHM-et szeretem a legjobban a magyarok közül, pedig van még pár jó. Nem tudom, valahogy olyan pontokon tudtak megfogni, amire senki más nem képes. Megbecsülni sem tudom, hányszor láttam élőben, és talán pont az volt benne az izgalmas, hogy sosem volt tökéletes. De mégis, életem top5 koncertélményei között biztosan ott van a Budakeszi Pince Klubos IHM. Most biztos benyalásnak tűnik, hogy őket is beírtam ide, de leszarom. Imádom és kész, nagyon várom, hogy újra aktivizálják magukat!
 
Libabőr mindig máskor jelentkezik, főleg élőben.”     
 

 
1. Jeff Buckley: Dream Brother 
 
„Abszolút kedvenc! A rocktörténet egyik legkiemelkedőbb alakja, bár itthon talán kevesen ismerik. Sallangmentes, érzéki, nagybetűs ZENE, ami, ha nem lett volna, akkor számtalan zenekar, pl. a Muse, vagy épp a Radiohead egész más zenét játszana (de megkockáztatom, talán meg sem alakultak volna).
 
A Grace lemez az első perctől az utolsóig zseniális, a Dream Brother-ben pedig 1:50-nél indul a libabőr, és kitart a dal végéig.
 
Nagyon kár ezért az emberért, mit nem adnék, ha még mindig élne, és 1-2 évente előrukkolna valami újjal!”
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky