3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2011. december 16. | Krinyolina

Dave Gahan Top10 zenéje

Copyright:

Dave Gahan, a BBC-nek mesélt az ő tíz kedvenc muzsikájáról, felidézve a régi időket, néhány frissebb momentumot és megannyi klasszikust. A punk zenéktől elkalandozunk az elektronika világába, hogy aztán egy igazi klasszikussal hirtelen visszatérjünk a múlt idézéshez. Tehát most a Top5 rovatunk egy Top10-el bővül.

1. The Damned: New Rose
 
A bandát 1977-78 körül hallottam először koncerten, azóta legalább még harmincszor. Igazi rajongó voltam, tagja voltam a fan klubbnak és ami ilyenkor szokásos. Ők voltak a legjobb élő zenekar abban az időben, annak ellenére, hogy rengeteg punk banda létezett. 
 

 
2. Motörhead: Overkill
 
Azokban az időkben, a hetvenes évek végén, imádtam az élő punk zenekarokat. Az Overkill ereje hihetetlen, főleg ha élőben hallod őket és nem lemezről. 
 

 
3. The Cure: A Forest
 
Ez az egyik kedvencem, örök klasszikus. Remek hangulata van és ugyanakkor egy nagyszerű tánczene is.
 

 
4. Echo and the Bunnymen: Rescue
 
Az összes lemezüket megvettem és imádtam, ez a számuk egy régi, nagyon régi darab, amely nagy kedvencem. Rengeteg emlékemet rejti magában ez a szám, a feleségemét is. Ő mutatott be a bandának.
 

 
5. Pink Military: Did you see her
 
Ez egy másik olyan banda, akiknek a feleségem mutatott be. Hatalmas és szuper lemezgyűjteménye van és kiáll a véleménye mellett, ha valami nem tetszik neki, annak hangot is ad. A Pink Military abban az időben alakult, amikor a Bunnymen is. Tipikus liverpooli hangzásuk van, egyszer még Holly Johnsonnal is játszottak. Szeretem ezt a számot az énekes hangja miatt. 
 

 
6. Thomas Leer: Monochrome Days
 
Amikor az egész punk zenét leváltottam, kísérletképp az elektronikus zenék felé fordultam, olyan előadók felé, mint Thomas Leer, Robert Rental vagy Daniel Miller. Azokban az időkben mindenki klubbokba járt, nekünk is megvolt a törzshelyünk Essexben, úgy hívták The Crops. Rengeteg barátot szereztem ott. Mikor ezt a zenét hallgatom, ezek a régi esték jutnak eszembe, ahogy táncoltunk az új barátainkkal. 
 

 
7. Simple Minds: I travel
 
Ez az a banda, akiket nagyon régóta szeretek, bár az utóbbi években elég sokat változtak, de ettől függetlenül tetszik, amit csinálnak. Leginkább a korai dalaikat szeretem, és ez tudom, hogy kissé klisészerűen hangzik. Ez az a szám, ami szerintem a legjobb Simple Mind alkotás.
 

 
8. Roxy Music: In every dream home
 
Ezt a zenét sokáig nem ismertem, csak mostanában fedeztem fel. Azt hiszem valami tv show-t néztem, ahol ez a dal ment a háttérben és rájöttem, hogy ez Brian Ferry egy olyan dallal, amit még sosem hallottam. Szeretem amit Brian Ferry csinál, szerintem ő az egyik legklasszikusabb pop zenész és iszonyú tehetséges. 
 

 
9. The Doors: Break on through
 
Jim Morrison egy igazi front ember és előadóművész, sokban inspirált engem is. Sosem láttam őket élőben, de rengeteg felvételt megnéztem. Ő egy olyan fickó volt, akinél soha nem tudtad, mi lesz a következő lépése, bármit megtehetett, teljesen magával ragadta a közönségét. Sok mai együttesnél érzed a hatásukat, próbálják őket utánozni. 
 

 
10. Talk Talk: Living in another world
 
Az egyik kedvenc bandám! Az utolsó albumuk, a tavalyi év egyik legjobb albuma volt. Eléggé szeszélyes a zene, amit játszanak és kell hozzá a megfelelő hangulat, de az a légkör, amit a lemezükön létrehoznak, valami varázslatos és ez az igazán nehéz, amikor egy stúdióban vagy. 
 

 
Forrás: BBC
 
Krinyolina 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky