3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2011. november 19.

Ezt hallgatja! Kiszner Linda Top5!

Copyright:

Top5 sorozatunk aktuális részében Kiszner Linda zenei ízlését vizsgáljuk. Linda háta mögött rengeteg vokálos munka áll, énekelt többek között a Re-G-ben, a Da Cappella-ban és a Jazz’n da City-ben is. A tehetséges énekeslány abszolút kedvence: a Gotan Project!

„Próbáltam olyan zenéket összegyűjteni a Top5-be amelyek meghatározhatatlanul kellemes bizsergést okoznak. Nem volt könnyű feladat.”
 
1. Gotan Project - Me Confesion
 
„Imádom a harmonikát, gyerekkorom óta varázslatos hangszernek tartom. Hatalmas vágyam volt, hogy egyszer olyan zenekarban énekeljek, ahol harmonika is van, és most úgy néz ki, valóra válik az álom. Igaz, ebben a számban bandoneonon játszanak, de a lényegen mit sem változtat, így is - úgy is nagy kedvencem a Gotan Project, ha harmonika, ha nem, és az is biztos, hogy hatással volt a zenémre. Rengeteget hallgattam/tom ezt a számot, mindig jó kedvem lesz tőle, egy-két résznél néha még azt is elhiszem, hogy tudok táncolni (persze ezzel csak az itthoniakat szoktam megbotránkoztatni) :)”
 

 
2. Massive Attack: Silent Spring
 
„Valahogy beleborzongok minden alkalommal… A borongós Angliában töltött időt juttatja eszembe, amikor egyedül sétáltam iskolába, vagy épp munkába (volt, hogy akár egy órába is telt eljutni az egyik pontból a másikba, de mégis sétáltam), kicsit cseperegett az eső, és közben Massive Attacket, vagy más az időjárás hangulatához illő zenét hallgattam.”
 

 
3. Selah Sue: This World
 
„Az a szexi mély basszus, a recsegős, ropogós, öregített felvétel nagyon ízlésem szerint lett összerakva, nem beszélve a lány eredeti hangjáról, na meg a basszusról... Majdnem olyan jók a mélyek, mint amilyet a mi Rembeczki Gabink (Hollywoodoo, Ex Re-g basszusgitár) játszik. Mert, hogy az új projectben is boldogítjuk egymást.”
 

 
4. Tanya Stephans: It’s a pity
 
„És akkor egy kis reggae. Igaz, már olyan sok reggaet nem hallgatok, de volt pár év, amikor nagyon meghatározó volt az életemben. Ebből a periódusból is talán ez a szám a kedvencem.”
 

 
5. Wax Tailor: The games you play
 
„Ez pedig egyszerűen dög, nem mellesleg a klip is nagyon ötletes. Mostanában szinte csak ezt hallgatom, ráállok egy számra és azt unásig képes vagyok sajnos hallgatni, oda-viszza, oda-vissza... Rossz hír a közelállóknak: még a csengőhangom is ez a szám. Jó hír a Wax Tailor rajongóknak, hogy jönnek Magyarországra, ha jól emlékszem decemberben.”
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky