3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2011. november 10.

Ezt hallgatja! Illár Eszter Top5 (szabadúszó)

Copyright:

Illár Eszter az elmúlt tíz évét egy multi cégnek szentelte. Ez a nyár számára merőben más volt, ugyanis kész volt váltani és átadta magát a fesztiválok világának, valamint nekiállt dokumentumfilmet készíteni. A végeredmény hamarosan mindenki számára elérhető lesz, de addig is civil Top5-ünk keretén belül ismerjétek meg jobban az ő ízlésvilágát.

„A listám inkább érzésekről és hangulatokról szól. Ezen dalok mindegyike nagyon pozitív számomra. Vagy egy emlék miatt, vagy azért amit kivált belőlem. Új számokat nem írtam csak olyanokat, amik évek óta biztosan jelen vannak az életemben.
Igen eklektikusra sikeredett. Szóval, amiket biztosan feltennék egy válogatás lemezre:”
 
5. Green Day: Boulevard Of Broken Dreams 
 
„Egy számomra, akkoriban nagyon fontos ember szerettette meg velem. Annyi energia van benne, hogy miután kétszer - háromszor meghallgatom, lenyugszom. (najó! elfáradok az üvöltéstől)”
 

 
4. BlaBla: Biztonsági őr
 
„Ez a szám a maga egyszerűségében tökéletes és nagyon vicces. Nem is mai darab, mégis valahogy megmaradt. Az egyik legjobb barátomra emlékeztet, aki nem biztonsági őr, ellenben előfordult, hogy egy fél éjszaka ezt énekeltük egymásnak egyik szórakozóhelyről a másikra tartva, a belvárosi lakók nagy örömére.”
 

 
3. Vad Fruttik: Bús Szamba
 
„Na igen bekerült a top5-be…. Egyrészt, mert önmagamat hazudtolnám meg, ha nem lenne benne egy szám sem a fiúktól, másrészt mert már nem játsszák élőben, aminek viszont nem örülök. Harmadrészt ez is sokáig volt nálam „nyugtatózene”, ha már mindenből elegem volt.  És akkor is jó, ha a második albumon van!”
 

 
2. The Christians - The Bottle
 
„Furcsa módon a „The Chistians” többi száma nem jött be annyira, de ezt annyira összerakták, hogy mikor először hallottam beleszerettem. Nekem megunhatatlan, az a sokszor meghallgatós fajta.”
 

 
1. Morcheeba - Rome Wasn't Built In A Day
 
„Itt viszont felsorolhatnám a Morcheeba összes albumának összes dalát (még a Skye nélküli „Dive Deep” is bejött), de igen ez egy alapmű. Ennél pozitívabb zenét azóta sem hallottam. Ráadásul a Szigetes koncertek között nálam örök dobogós.”
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky