3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. október 3. | Anikó

Britney Spears, aki nem a végzet asszonya

Copyright:

Nem lettem Britney Spears rabszolgája a szeptember 30-i Arénás koncertje kapcsán. Azt sem értettem meg, hogy hajdanán miért lett ő tinibálvány, és hogy miért van még mindig ekkora rajongótábora. De kaptam egy nagyon precíz és látványos show-t, ami azért megért egy misét. De azért kétséges, hogy ilyen a Végzet Asszonya?!

Sokáig gondolkodtam azon, hogy mit is lehetne mondani Britney Spears szeptember 30-i koncertjéről. Én azért mentem el a Sportarénába, mert kíváncsi voltam ifjúkorom egyik legnagyobb ikonjára. Be kell vallanom, hogy az újabb számait nem is ismertem. Nem úgy, mint a koncert törzsközönségét képező 15 év alattiak, akik minden Budapest bekiabálást hangos sikollyal méltattak. Egyébként ez képezte Britney Spears színpadi kommunikációjának a javát. 
 
A Destinee&Paris névre keresztelt duó tündökölt előzenekarként, akik ga-ga-ga zenére vonultak be. Majd elővettek egy dalt Adele-tól is. Zárásként egy Katy Perry-re hajazó számmal búcsúztak. A show-t röviden lezavarták, az meg külön vicces volt, ahogy úgy futkároztak a színpadon, mintha kergetőznének.
 
21:00-ra a Femme Fatal turné keretében Britney Spears is megjelent az Aréna színpadán. A produkcióra nem lehet panasz. Britney többször átöltözött (bár ez tulajdonképpen azt jelentette, hogy fehérneműt váltott). A színpadi díszlet is sokszor változott: megidézték a Grease hangulatát, az egyiptomi piramisokat vagy a japán gésákat. A fénytechnika is letaglózó volt, az egész Aréna Britney-ék fényeiben úszott. Az tagadhatatlanul impozáns jelenetként égett többünk retinájába, amikor Britney angyalszárnyakkal egy hintán ült, mögötte pedig leeresztettek egy fényfüggönyt. Az ének már-már gyanúsan szépen és jól ment, megkockáztatom, hogy ennek volt némi köze a playbackhez. 
 
A show-t igaziból a mindent átható szexualitással próbálták eladni. Nem is az volt felháborító, hogy Britney gyakran pucsított vagy a közönségből kiválasztott szerencsés fiatalembert a székhez bilincselte. De mivel elég sok kb. 12 éves korhatár alatti gyereket vittek el a koncertre (és ha jól sejtem, ez nem magyar-jelenség), ezért nem biztos, hogy bölcs döntés volt levetíteni azt a szado-mazo felnőtt film trailerébe beleillő kisfilmet, ami az I’m slave for you alatt láthattunk.
 
A koncert felétől jöttek a nagy slágerek, és nagyjából beindult az Aréna, illetve a fél Aréna, mert csak annyit sikerült megtölteni. A pophercegnő a finálé alatt tényleg bulis hangulatot varázsolt, nem hinném, hogy bárki rossz szájízzel távozott volna. 
 
Britney táncosai egyébként megérnének egy külön cikket, mert irtó tehetséges fiatalok alkották a csapatot. Talán pont emiatt is esett meg többször is, hogy sikerült szem elől vesztenem az est főszereplőjét, úgy elvegyült (és sajnos nem tűnt ki) a táncosok között. 
 
Egyszer-kétszer eszembe jutott, hogy Britney Spears olyan a színpadon, mint egy rutintalan és kétségbeesett aerobic edző, aki elfelejtette felvenni a sportmelltartóját. Az biztos, hogy az Arénában fellépő hölgy nyomokban sem emlékeztetett arra a fiatal lányra, aki a Baby one more time-mal betört a popszakmába. 
 
Anikó 
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky