3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. március 8. | -gabriella-

PASO maximumon a Gödörben

Copyright: Szőke Richard

Március 5-én, szombaton ünnepelte a Pannonia Allstars Ska Orchestra – mostantól PASO – 8. születésnapját a Gödör Klubban. De, hogy ne csak egyedül bulizzanak, az este folyamán fellépett még a Kingson Cruisers és a szlovák Polemic is. Nem túlzás, ha azt írom ebből az estéből mindenki kihozta a maximumot!

Kezdjük egy önvallomással: idén én harmadszor vettem részt PASO szülinapon. Ebben semmi különleges nincs, csak így volt már viszonyítási alapom és elképzelésem, hogy milyen lehet egy ilyen buli. Egyrészt jó, másrészt viszont sajnos nem fogom elfelejteni a tavalyi a38-as nyenyere time-os születésnapot. Az annyira nem volt a toppon. De, ennyit a nosztalgiázásról, március 5-e kiemelkedő dátum a zenekar történetében.

Az már alapból jó volt, hogy idén a szülinap helyszínéül a Gödör Klubot választották, ilyen koncertre sokkal alkalmasabb, mint az A38. Több fellépővel próbálták megalapozni az estét. Kezdésnek a Kingson Cruisers játszott a kisszínpadon. Mivel képtelenség volt belőni, hogy melyik csapat mikor kezd, így sikeresen az utolsó három számra érkeztünk meg, de már akkor rengetegen voltak, természetesen mindenki ugrált és táncolt, szóval nem lehetett rossz. Én így érdemben kevésbé tudok nyilatkozni róluk, viszont voltam már koncertjükön és az tetszett. Abban viszont biztos vagyok, hogy kellő hangulatot biztosítottak a Polemic-nek.

A szlovák banda állítólag olyan hazájukban, mint nekünk a PASO. És igen, pont olyanok, ha nem kicsit jobbak. Ugyanis olyan koncertet adtak, hogy már akkor tele volt az Akvárium terem emberekkel. Számomra teljesen ismeretlen volt a Polemic, viszont ezen az estén meggyőztek róla hangulatos, vidám dalaikkal, hogy érdemes beszerezni az albumukat. Olyan energiával játszottak, hogy döbbenten hallgattuk a koncertjüket. Most mondanék szám címeket, de azt hiszem nem ez a lényeg, hanem az, hogy hatalmas hangulatot csináltak. Ez az az állapot, amikor nem tudsz mást mondani, csak hogy ez baromi jó volt. Aki szereti ezt a stílus és nem volt ott, az most legyen nagyon szomorú!


Miután a szlovák csapat kellőképpen hangulatba hozta az embereket, éjfél körül színpadra lépett a PASO. Hmmm, nem volt zökkenőmentes a koncert. Az eleje a Polemic után elég lassú volt, bár a hangosító pultig mindenki ugrált. Az is észrevehető volt, hogy mintha fele olyan hangos lenne a koncertjük. Viszont, ha a lassú kezdés taktika volt, akkor okosan csinálták. Egyrészt a tracklist teljesen rendben volt. Viszont az estéhez kellett Szűcs Krisztián is a HS7-ből. Mert onnantól kezdve, hogy ő színpadra lépett három szám erejéig a hangulat egyre jobb lett. Azért meglepő volt, hogy Krisztián ebben a stílusban is milyen jól helytáll, néhol kicsit KRSA-t le is nyomta, de ez csak a személyes véleményem. Mindenesetre itt indult be a buli, és innentől kezdve viszont nem volt megállás. Köszönhetően a fülledt melegnek a teremben mindenki izzadt a sok tánctól. A vége felé jöttek a jobbnál jobb slágerek, itt volt az a pont, amikor „jó, a következő szám után leülök”, „jaaaaaaaaaaj, ez annyira jóóóó szám, majd utána”. Teljesen korrekt, majdnem két órás koncertet adtak, szerintem KRSA újból lefutotta a maratont. Volt Hungarian Dish, Bawl out fi We, Lakótelep és még sorolhatnám. Ja, meg a Mo’ Fyah, amire azt mondták, hogy nem sűrűn hangzik el a koncerteken. Én hiszek nekik. Egyébként minden tiszteletem azoké, akik végig táncolták és ugrálták ezt az estét, biztosan fogytak aznap pár kilót. És jó pár ilyen ember volt, ugyanis sikerült megtölteni a Gödör Klubot.


A koncert után a különböző Souns Sytemek szórakoztatták a közönséget. Már, akik maradtak. A ska, raggae és dancehall zenék széles arzenáljával támadtak, egészen hajnalig, vagy amíg ők meg nem unták. Olyan 4 körül feltűnt Lipi Brown is a lemezjátszóknál.

Összességében csak hatalmas közhellyel tudok élni: nagyon jó hangulatban telt a PASO 8. születésnapja. Leginkább azért, mert mind az előzenekar, mind az ünnepelt kihozta magából a maximumot és ami a legfontosabb, hogy közönségből is.

A végére még egy: ez most már szokásossá kezd válni, de innen küldeném üdvözletemet a Gödör vizuál csapatának, megint baromi jó volt. Ezt már olyan december óta figyelem ha ott vagyok koncerten, és muszáj mindig megemlíteni. Tényleg tökéletes volt a képi kiegészítés a zenéhez.

A képekért, pedig köszönet Szőke Richárdnak!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky