3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2010

2010. május 10.

100% magyar + 100% diák = EFOTT 2010

Copyright:

Az egyetemisták és főiskolások kedvenc vándorfesztiválja idén Pécs-Orfűt szemelte ki magának, hogy július 13. és 18. között megtáncoltassa a tavaszi félévben kissé megrokkant diák(sors)társakat. Az igazi rákendról arcok a Fishing on Orfű és az EFOTT között csak egy-két képeslapban üzennek haza életfunkcióikról!

A legtekintélyesebb múltra visszatekintő hallgatói haddelhadd idén természetesen nem véletlenül vendégeskedik Pécsett: Európa Kulturális Fővárosa nagy örömmel fogadja a fiatal generáció képviselőit, akikre a fesztivál kínálta programok mellett számos kultúr-érdekesség és látnivaló vár. A sportolási, fürdőzési és örültködési lehetőségek szintén adottak, így a szervezők joggal számíthatnak rekord-döntő látogatottságra. Az EFOTT legnépszerűbb tulajdonsága a pénztárcabarát jegyár, amit ebben az évben is a sanyarú(bb) sorsú egyetemisták/főiskolások bulizási "kedvéhez" mértek a szervezők. Az öt napra szóló hetijegy elővételben 11.900 Ft-ba kerül május 31-ig, míg a napijegyek szerdától-szombatig elővételben 4.900 Ft-os áron vásárolhatók meg egészen július 10-ig. A nulladik napra - ahogy minden fesztiválon - kedvezményes jegyár dukál 2.500 Ft értékben. Jegyeket a TEX és a Ticketpro hálózatában, több mint 4500 lottózóban, illetve az egyetemeken és főiskolákon lehet beszerezni.

És akkor térjünk át a legfontosabbra: programok! Négy nagyobb színpad és megannyi bulisátor várja a dühöngőket, andalgókat, és ahogyan ezt már megszokhattuk, a hazai zenei élet színe-java képviselteti majd magát az EFOTT-on. Ákos nevét szokás ilyenkor előre venni, hisz nála sosem lehet tudni, hogy az adott évben rábólint-e a fesztiválkoncertekre vagy inkább marad a sportcsarnokoknál. Sokak örömére ezen a nyáron Pécsre is ellátogat, hogy a Szindbád-turné keretében népszerűsítse legújabb kislemezes, turné-címadó dalát és a már javában készülő új nagylemezét.


A Quimby-nél is hasonló a helyzet: egyik éven szinte minden nagyobb fesztiválon feltűnnek, máskor pedig "a kevesebb néha több" elvén távol maradnak. A Kispál és a Borz "felmondásának" bejelentése óta mindenki a még elcsíphető koncerteket kutatja szerte az országban, ám az EFOTT-ra látogatóknak ez ügyben is szerencséjük lesz az idén.

A Tankcsapda, a 30Y, a Neo vagy az Irie Maffia neve már akár természetesnek is tekinthető a nagy feszt-kavalkádban, és még sorolhatnánk is a hasonló kaliberű előadókat, mi azonban olyan ínyenc és új csemegéket is ajánlunk, akikre azért jobban ráfér a rivaldafény. Ilyen kiszemelt például az Esti Kornél zenekar is: az a tizen(huszon-)évesekből álló mezőtúri banda, akik tavaly jöttek ki első nagylemezükkel, már abban az évben is számos fesztiválon megfordultak, és szépen lassan menetelnek felfelé azon a bizonyos létrán. A hazai klasszikus alternatív vonal (értve itt a Kispált és a Quimby-t), valamint az angolszász gitárzenék jó arányú kotyvalékából sütnek-főznek, és mindezt a legkiválóbb magyar alapanyagokból készült szövegekkel fűszerezik.

Vagy ott van például az Intim Torna Illegál, akik neve azért már ismerős kell legyen a szemfülesebbeknek: ez a banda ugyanis az év elején feloszlott Kistehén tánczenekar egyik utóélete. A koncepció maradt, a zene viszont sokkal felszabadultabb, cél az örömszerzés, az örömtánc, a felállás pedig csak majdnem a régi. A Magashegyi Underground ugyan nem egy friss formáció, de mostanában igencsak rajta van azon, hogy még komolyabban vegyék: Szívtakarítás című számukat ontotta magából a rádió, a Megasztárból továbbtanuló Bocskor Bíborka személye és hangja pedig már Kardos-Horváth János nélkül is bőven megállja a helyét.

 


Őket és még számos magyar kiválóságot is lecsekkolhattok a 2010-es EFOTT-on július 13. és 18. között, ahonnan természetesen a MyMusic stábja sem marad el - a feszt eseményeit végigkövethetitek majd a 2010-es Fesztblogon! További infókat az EFOTT-tal kapcsolatban a hivatalos weboldalon találtok, ahol szálláslehetőségekkel kapcsolatban is bátran érdeklődhettek.

Jegyárak:

Napijegy keddre (0. nap): 2500 Ft, szerdától-szombatig (1-4. nap) 5900 Ft (július 10-ig elővételben 4900 Ft). Hetijegy 2010. május 31-ig: 11.900 Ft. 10 éves kor alatt és mozgássérülteknek kísérővel ingyenes a belépés! Jegyek az ismert jegyirodákban és a TEX hálózatában, valamint az összes lottózóban kaphatók, illetve a fesztivál helyszínén is.

Az EFOTT július 13-án (0. nap) 14.00 órakor nyitja kapuit, a fesztivál vendégeinek július 18-án (vasárnap) 10.00 óráig kell elhagyniuk a helyszínt, hiszen a bontási munkálatok már aznap elkezdődnek. Az adott napra szóló napijegy másnap 10.00 óráig érvényes. Fontos részlet, hogy amennyiben éjfél után érkeztek, még előző napi jegyet kaptok, ugyanis csak reggel 6 óra után árusítják az aznapra érvényes napijegyeket!

Fedor Nóra

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. július 20.

Képek! Az őrület a plafonig ért, de vége!

A négy nap mérlege az EFOTT2010-en: üvegnyi tömény, sok liter sör és energiaital, három-négy doboz cigi és persze vízipipa. Per fő! Az ember nem számolt a párologtatással, ezért mindenre nagyon jól emlékszünk – ami kb. akkora előny, mint hátrány. Tovább

2010. július 20.

Csúcsformában volt idén az EFOTT

Minden előzetes számítást felülmúlt a 2010-es EFOTT: a tavalyi rekordot megdöntve öt nap alatt 68 512 résztvevője volt az orfűi fesztiválnak. A fiatalok fájó szívvel bontottak sátrat és hagyták el a csodálatos helyszínt... Tovább

2010. július 19.

Elszaladt a ló a kedvenc Zsigulinkkal - Vad Fruttik, EFOTT2010

Már írtunk zenekari tündérmesékről a beharangozókban (Esti Kornél), és most itt van ehhez kapcsolódóan egy újabb versenyző: a Vad Fruttik. Az EFOTT utolsó napján csekkolhattunk, hogy is áll manapság a szénájuk. Tovább

2010. július 19.

Csak még egyszer… - Kispál és a Borz, EFOTT2010

Mi jut eszünkbe először a Kispál és a Borzról? Lemezcímek, dalok, élmények, Lovasi, maga Kispál...vagy leginkább: Pécs! Ja, meg, hogy idén végleg elbúcsúzik a zenekar a nagyközönségtől, miszerint új kihívások felé tekint a társaság Lovasistúl Kispálostúl... Tovább

2010. július 19.

Szélcsendben nem lehet sárkányt eregetni – Jacked, EFOTT2010

Az idei EFOTT a hazai indie-színtérből igyekezett a feltörekvő fiataloknak is helyet biztosítani. A "nagy öregek" közül mi pénteken a Jacked koncertjét néztük meg. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky