3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2009

2009. március 10. | Joss Beaumont

Óriási világsztárok a Balaton Soundon

Copyright:

Ahogy közeledik a nyári fesztiválszezon, úgy várjuk egyre izgatottabban, hogy vajon kiket sikerül meghívni a legnagyobb megmozdulásokra. A tavalyi Zamárdiban tartandó második Balaton Sound óriási sztárokat vonultatott fel, de idén sem kell csalódnunk. Íme, az első lista!

2008 tavaszán egy hirtelen ötlettől vezérelve a VAM Design Centerben lépett fel Karl Bartos, a legendás Kraftwerk magyar származású tagja. Az akkori koncert az elektronikus zene hajnalát idézte fel nekünk a maga zsenialitásával, de most megnézhetjük az egész zenekart a Balaton Soundon.

A Zamárdiban, július 9-től 12-ig tartandó Balaton Sound fesztiválon fog tombolni a „Computer Love”, a „Man Machine” vagy a „The Robots”, méghozzá eredetiben a német Kraftwerk előadásában. A minden elektronikus zene atyjának tekinthető zenekar 1970-ben vette fel a Kraftwerk (Erőmű) nevet és indult világhódító útjára. A zenekar kísérletező stílusára is jellemző, hogy az első igazán komoly sikert hozó 1974-es „Autobahn” című lemez címadó dala nem kevesebb mint 22 percesre sikeredett, de ennek dacára megnyerte az emberek szívét a különleges hangzás. A következő évek egyre nagyobb sikereket hoztak, mi több a zenei világ legnagyobb sztárjai dolgozták fel a „kraftwerkes” hangzást, mint például David Bowie, Human League vagy manapság a Coldplay.

Magyarországon 1991 őszén léptek fel, az akkori Budapest Sportcsarnokban, a „The Mix” című lemez turnéja keretében és ezután hosszabb csönd következett a zenekar életében. Legutóbb 2003-ban jelentkeztek nagylemezzel „Tour de France Soundtrack” címmel és azóta folyamatos koncertezéssel töltik az időt. Szerencsénkre idén nyáron, Zamárdiban a Balaton Soundon is.

A Kraftwerken kívül még több hatalmas sztár is tiszteletét teszi a nyár egyik legnagyobb fesztiválján. Megemlíthetjük például Moby-t, aki kismillió legnagyobb sikerét a „Play” című lemezével érte el, amely rejtette a „Porcelain” felejthetetlen dallamát. Ezt a dalt használták, az azóta már kultikussá vált „Part” című film betétszámaként.

A másik nagy sztárvendég is egy méginkább híres/hírhedt film betétdalával lett híres. Underworld nevű angol elektrinikus zenét játszó csapat az 1996-ban készült „Trainspotting” című filmhez adták a világ egyik legismertebb zenéjét a „Born Slippy”-t. Ők amúgy már néhány éve jártak a Sziget-fesztiválon is.

Az érkező sztárok közül jelenleg a Thievery Corporation a legaktívabb csapat. Az amerikai DJ-duó már 1996 óta lát el minket szinte minden évben fantasztikus slágerekkel. Kötelező mindenkinek!

És persze a kiváló DJ-k sora: Erick Morillo, Carl Cox, David Guetta, Richie Hawtin és még sokan mások, de biztosak lehetünk, hogy lesznek még meglepetések és új fellépő sztárok a júliusban tartandó Balaton Soundon.

A Balaton mindenesetre várja az alkalmat!

Joss Beaumont

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. július 15.

Balaton Sound: Interjú Balaton Szandrával

Hosszas keresgélés után megtaláltuk a fesztivál legjobb interjúalanyát Balaton Szandra személyében. Most megtudhatjátok miként telt a négy nap egy igazi party csaj szemszögéből, akinek az élményei kiverik olykor a biztosítékot, de erről majd később, ha tovább olvastok! Tovább

2009. július 14.

Moby: Best of a Balaton Sound-on! Galéria!

Moby egy igazi sikerzenész. Azt játssza, amit a közönség hallani akar, ráadásul CD minőségben. Nem volt át átkötő saját kedvenc a Moby „B sides”-ról csak szín tiszta slágergyártás. Egy élmény volt! Tovább

2009. július 14.

Röyksopp: ez elég karcsú volt! Galéria!

A Röyksopp fellépésére rengetegen voltunk kíváncsiak, mégis csalódottan kellett konstatálnunk, hogy inkább hallgatjuk meg lemezen őket, mint élőben. Így lehet elcseszni egy remek koncertet, de miért is? Tovább

2009. július 14.

Brains: A drum’n’bass rugói Galéria!

A sejtéseink beigazolódtak, mivel a magyar Brains első nagyszabású fellépése lyukat ütött jó pár fejben. Megérdemelték a Nagyszínpados lehetőséget, mindenki vastapssal köszönt el tőlük. Tovább

2009. július 13.

Orbitális buli a harmadik nap! Képek!

Nem volt szűkmarkú az Orbital sem az idei Balaton Soundon, hiszen húsz év legnagyobb zenéit hozták el nekünk. Pénteken Kraftwerk, szombaton Orbital és a sort folytathatnánk tovább... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky