3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2009

2009. július 9. | mango

Balaton Sound-mese minden napra - videó!

Copyright:

Pontosan egy évet kellett álmatlanul forgolódnunk, elmerengve Fatboy Slim-en, a jéghideg sörön, a balatoni naplementén, na meg a fasza lángoson, hogy valahogy kibírjuk idáig. És lőn világosság, csütörtöktől trainspottingolhatunk egy hatalmasat, feltéve, ha nem választjuk az elektromos kenyérpirítót és az Ollókezű Edward által nyírt sövényt, de erről Rentont kéne megkérdeznünk.

Tegyük félre minden félelmünket az időjárással kapcsolatban és azzal, hogy mit, hova, merre, meddig csináljunk, mert négy napig teljesen kibújhatunk önmagunkból, felvehetjük az őszinte mosolyt és ledobhatjuk öltönyeinket, konkrétan szarva bele a mókuskerék életmódba. Ez a négy nap az adneralin, endorfin és tesztoszteron szintünk növekedéséhez vezetve egy igazi kikapcsolódást kell, hogy nyújtson kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A hozzávalók:
- egy biztos pont, legyen sátor, ház, csónak vagy toi-toi. A lényeg, hogy a napi négy órát, amit regenerálódással töltünk lehetőleg ne a siófoki ügyeleten vegyük igénybe.
- pénz, ami sajnos még mindig nélkülözhetetlen fogalom bürokratikus világunkban. Ami jó hír, hogy beváltják sörre!
- fürdőgatya és strandpapucs, hiszen fő a szemérem és a higiénia. Bár akkor már egy tusfürdő sem elhanyagolható dolog.
- a többit mindenki igény szerint intézze, mi a napi történéseket hozzuk nektek, lehető legjobb tudásunk szerint, már ha az marad nekünk valami, meg persze ki állította, hogy volt…

Mindezek jegyében kicsit szemezgessünk, hogy mit is érdemes mindenképpen megtekinteni a négy nap alatt:

Csütörtök

Talán a legnagyobb várakozást az Underworld fellépése jeleneti, hiszen a Trainspotting filmmel egybeforrt ’Born Slippy’ himnusszá avanzsálódott az évek során. Persze a brit srácokban ennél sokkal több van, mint egy megasláger és erről meg is bizonyosodhatunk este 10 órakor a Nagyszínpad előtt. A zene mellett érdemes lesz a kivetítőre is figyelni, de hogy miért, azt majd meglátjátok!

Mindenképpen érdemes megemlíteni egy hármas koncertet a Pesti Est színpadon is, mivel a Korai Öröm után a ColorStar valamint a PASO váltja egymást, nem beszélve Mad Professor őrült dub estjéről. Utána egy vízipipa?

Péntek

Rébuszokban beszélhetünk róla, hiszen lassan az ének-zene tankönyvekbe illő Kraftwerk oktat mindenkit elektronikus zene tantárgyból. Nem a kiköpött tinédzser kedvenc és ráadásul Trüby-vel egy időben lesz, de a fiatalabb korosztály számára is példaértékű lehet, amit a Kraftwerk produkál. Mindenki más meg tisztában van vele, hogy mit is tudnak a nagyöregek.

Ha annyit mondunk, hogy éjjel kettő és Samsung Mobile Arena, akkor valószínűleg mindenki rávágja, hogy David Guetta. ’World is Mine’ és tényleg, tavaly bebizonyosodott, idén meg ápolja a hagyományt. Kereszthúzásként persze Sven Vath is játszik a Teraszon, bár neki egy négy órás szettet kell lezavarnia, úgyhogy minimum a felére odaérhetünk.

Szombat

Ide most a Groove Armada került volna, de Orbital megmentett minket. Ezt már csak rosszindulatból is írjuk, de azért tényleg nagyon örülünk, hogy a húsz éves fennállását ünneplő Orbital tiszteletét teszi nálunk. Most jött ki a dupla lemezes best of, úgyhogy aki nem ismerné őket, most felkészülhet gyorsan. Előttük a Brains játszik, simán lehet, hogy az egyik legnagyobb meglepetés lesz, persze pozitív.

Még egy tipp: az MR2-MOL színpadon a Chi Recordings DJ-i adnak prezentációt, köztük Anorganik-kal, azaz Deutsch Gáborral az élen. Érdemes lesz belekóstolni!

Vasárnap

Mit is mondhatnánk? Ja, hogy a norvég Röyksopp duó lép fel a Heineken Nagyszínpadon és ennek mi nagyon örülünk, ennél már csak talán jobban annak, hogy az őket követő Moby csap bele a húrokba, mert hogy a nagy brainstormingok következményeként várhatóan Moby Live lesz és nem DJ szett. Ez azért is valószínűbb, mert Moby legújabb ’Wait For Me’ albuma megintcsak melankolikus és hangszer központú lett és a néhol technoba nyúló DJ szettjeibe nem biztos, hogy beleillene a dolog. Aki látta már Moby-t élőben vagy DVD-n, az tudja, hogy nagyon pazar műsort tud varázsolni a színpadon. Már alig várjuk!

A többit mind élőben. Ha esik, ha fúj, mi ott leszünk és Te?

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2009. július 15.

Balaton Sound: Interjú Balaton Szandrával

Hosszas keresgélés után megtaláltuk a fesztivál legjobb interjúalanyát Balaton Szandra személyében. Most megtudhatjátok miként telt a négy nap egy igazi party csaj szemszögéből, akinek az élményei kiverik olykor a biztosítékot, de erről majd később, ha tovább olvastok! Tovább

2009. július 14.

Moby: Best of a Balaton Sound-on! Galéria!

Moby egy igazi sikerzenész. Azt játssza, amit a közönség hallani akar, ráadásul CD minőségben. Nem volt át átkötő saját kedvenc a Moby „B sides”-ról csak szín tiszta slágergyártás. Egy élmény volt! Tovább

2009. július 14.

Röyksopp: ez elég karcsú volt! Galéria!

A Röyksopp fellépésére rengetegen voltunk kíváncsiak, mégis csalódottan kellett konstatálnunk, hogy inkább hallgatjuk meg lemezen őket, mint élőben. Így lehet elcseszni egy remek koncertet, de miért is? Tovább

2009. július 14.

Brains: A drum’n’bass rugói Galéria!

A sejtéseink beigazolódtak, mivel a magyar Brains első nagyszabású fellépése lyukat ütött jó pár fejben. Megérdemelték a Nagyszínpados lehetőséget, mindenki vastapssal köszönt el tőlük. Tovább

2009. július 13.

Orbitális buli a harmadik nap! Képek!

Nem volt szűkmarkú az Orbital sem az idei Balaton Soundon, hiszen húsz év legnagyobb zenéit hozták el nekünk. Pénteken Kraftwerk, szombaton Orbital és a sort folytathatnánk tovább... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky