3427 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
VOLT 2008

2008. július 5. | Kerényi Áron

Belmondo: Azért csinálom, hogy minél több csajt felszedjek...

Copyright:

A délután egyik legkedvesebb meglepetése volt, amikor a Belmondo zenekar az MR2 színpadán bemutatta új albumát. A sokak által túl lágynak, funkysnak tartott lemezből a srácok viszont sikeresen varázsoltak elő egy komplett, zúzós rock-koncertet. A buli után Pilius Tomival (ének, zongora) és Szabó Lacival (gitár) beszélgettünk.

Mymusic: - Hogy érezitek magatokat?

Pilius Tamás: - Nagyon jól, tök jól sikerült a koncertünk, köszönjük a kérdést. Ha lenéztem a színpadról, láttam, hogy csomó ember táncol, mögöttük egy domb, amögött pedig épp megy le a nap. Ennél szebbet el sem tudok képzelni.

Szabó Laci: - Igen, igazából mi már elkezdtük az idei fesztivál-szezont múlt héten, de a mai koncert volt az, amitől azt mondta az ember, hogy Volt Fesztivál, ohh yeah! Rock’n’roll, baby!

PT: - Ohh, yeah, how you doing?

SZL: - No, how You doing?

[…]

MM: - Akkor nektek is beindult a fesztiválszekér?

SZL: - Igen, mondhatjuk úgy, hogy a zenekar most elég felkapott lett, minden nagyobb fesztiválon játszunk, Hegyalja, Efott, had ne soroljam tovább. Aki érdeklődik, az keresse fel a zenekar honlapját, ott minden infót megtalál.

PT: - Természetesen, és ehhez én még csak egy dolgot tennék hozzá, éspedig szeretném kiemelni egy fellépésünket. Július 19-én fogunk játszani az MTV Icon LGT-napján, persze sok más zenekarral együtt, de az is egy nagyon érdekes buli lesz.

MM: - És számotokra ez egy nagy jelentőségű koncert lesz? Az LGT-hagyaték ilyen fontos részeteket képzi?

SZL: - Őszintén megmondom, én soha nem hallgattam LGT-t. Én Paff, a bűvös sárkányon, Komár Lacin és Süsün nőttem fel. Szüleimen keresztül hozzám inkább az Illés volt, ami közel férkőzött valamennyire, az LGT albumokból csak a borítókat szerettem nagyon. Viszont a zenekar többi tagjának ők tényleg egy ikon.

PT: Igen, én egész konkrétan az LGT miatt nem hagytam abba a zongorázást. Anyámék beírattak egy állami zeneiskolába még nagyon fiatalon, és amikor 12 éves koromban a kezembe kerültek az LGT-kották, azzal kezdtem a könnyűzene felé fordulni.

MM: - És hány évbe telik az út a kottáktól a Voltig?

PT: - Hát figyelj, változó. A Lacinak 40, nekem 5.

SZL: - Igen, igazából az a helyzet, hogy én nem vagyok egy jó gitáros. Nem is szeretek gitározni, csak azért csinálom, hogy minél több és minél jobb csajt felszedjek.

PT: - Igen, most már nekem is csak a csajokról szól. Komolyra fordítva a szót, ez emberfüggő. Jó helyen kell lenni, jó időben, és még az se árt, ha jó fej vagy, hogy legyen, aki veled együtt akar zenélni.

Kerényi Áron

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. július 7.

Elmondjuk, hogyan legyél milliomos 4 nap alatt? +18-as videó!

Túl vagyunk az első nagy nyári fesztiválon. Több mint egy nap távlatából, kijózanodva, kialudva visszatekintünk, és összegzünk. Eztán készülünk a következőre. Tovább

2008. július 7.

Hazánk legizzasztóbb jelensége a VOLT-on - galéria!

Utolsó napra kifogytam a szuszból, így nálam már csak azok a koncertek jöhettek szóba, amik – mondjuk úgy- már bőven azután kezdődtek, hogy a TV maci párnára hajtja a fejét. A négynapos őrület záróakkordjainak a Vad Fruttik zenekart és a Péterfy Bori & Love Band-et választottam, és jól tetem. Tovább

2008. július 6.

Elélveztünk a VOLT-fesztiválon +18-as videó

Wattie Buchant nem ismerik fel a rajongói, az idei VOLT gerappája a gumi klumpa, és találtunk originál ballonos szódát a fesztiválon fillérekért. VOLT beszámoló: a vég. Tovább

2008. július 6.

Manu Chao szeret minket - galéria!

A Cypress Hill mellett az idei VOLT egyik legjobban várt bulija Manu Chao koncertje volt. Az előző napi nagyszínpados malőr – szar hangzás, rövid műsoridő – után gyógyírként balzsamozta fülemet a pénteki headline: PASO, Quimby, Manu Chao. Tovább

2008. július 5.

Volt ’n’ bass – tört ütemek Sopronban

A VOLT-fesztivál egyik legnagyobb erőssége évek óta a tört ütemek, azon belül is főleg a drum&bass nagyágyúinak hazánkba csábítása, de az idei kínálat minden eddigit überelhet. Túl vagyunk egy Roni Size Reprazenten, egy Marky & Stamina MC-n, és az utolsó estét High Contrast fogja zárni. Élménybeszámoló és ajánló. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky