3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2017. március 23.

Még markánsabb lett a Hoodoo Offenders zenéje

Copyright:

Mini kislemezzel jelentkezik a négytagúvá bővült Hoodoo Offenders.  A zenekar tagjai a hazai könnyűzenei élet közismert zenészei, akik három éve stoner-art-alternatív rockbandát alapítottak. Két új daluk a szerelem sötét oldalát mutatja be az eddiginél is markánsabb zenével.

Második nagylemezére készül a Hoodoo Offenders, amelynek tagjai régi motorosok a szakmában. A közelmúltban négytagúvá bővült zenekarban jelenleg Olli Tooff basszusgitáros-énekes, Neményi Csaba gitáros, Bátor Gergő gitáros, és Bátor Bence dobos játszik. A banda eddig is stoner-art-altenatív rock stílusban utazott, és saját bevallása szerint feszes, markáns ritmusok, intenzív gitártémák, valamint nem szégyellt dallamok jellemezték. A Hoodoo Offenders zenéje Gergő szólamainak köszönhetően most még gazdagabb, még markánsabb lett.

A készülő nagylemez első két szerzeménye, a Jealousy és az All of You mini EP-n jelenik meg a Music Fashion Kiadó gondozásában.

A Jealousy a szövegíró, az orosz énekes-basszusgitáros, Olli Tooff saját tapasztalatait is tartalmazza: -„A féltékenység, mint egy nő vagy istennő hatást gyakorol rám. A féltékenység manipulálja és kikészíti az embert, sőt szélsőséges esetben akár a gyilkosságig hajszolja a férfit”.

A zene születéséről pedig Bátor Gergő gitáros elmondta: -„A téma alapja már 2015-ben megszületett, de eredetileg sokkal gyorsabb tempóval játszottuk.  A próbák során viszont idővel átalakult ebbe a középtempós döngölésbe, ami valahogy sokkal jobban feküdt mindenkinek, és úgy éreztük a dal hangulatát is jobban átadja lassabban játszva. A három hangszer szándékosan van szinte teljes szinkronban, amiből a szóló enged lélegzetvételnyi felengedést. A féltékenység végtére is nem egy kifejezetten kellemes érzés. Remélhetőleg a felvételen is átjön mindez. Úgy érezzük, hogy az élő felvétel ennél a számnál is inkább előny”.

A mini EP másik, címadó dala, az All of You egy egyoldalú szerelem története. „Egy fiú figyelmen kívül hagyja, hogy a lány nem szereti viszont, és továbbra is nyomul rá. A lány végül megunja a zaklatást, és a történet tragikus véget ér, mert a lány megöli a fiút. Békét azonban így sem lel, mert a fiú szerelme olyan erős, hogy a síron túlról szellemként is folytatja a zaklatást” – meséli a dalszövegről Olli Toof.

„A sötét hangulatú dal talán a legösszetettebb szám a Hoodoo repertoárban” – folytatja Bátor Gergő. A gitáros hozzátette: „A dal az elejétől kezdve folyamatosan építkezik, rakosgat, elvesz, és végül kiteljesedik. Szemtelen és nagyon feszes a verze téma, amire bazi jól ül fel a mesteri vokál. A hangulata már a kezdetektől meghatározta a szöveg témáját is, Tooff minden bizonnyal kellő személyes tapasztalattal bír e téren :)” A végeredmény a korábbi várakozásainkat is felülmúlta: „a vokálok elsőként a stúdióban nyíltak ki rendesen. Hangulati hatásként mindenképp a Modest Mouse-t említeném meg, akiknek nagy rajongója vagyok”- foglalta össze Gergő.

A Hoodoo Offenders EP-je már elérhető az ismert online felületeken. A zenekar a második albumát az NKA és a Cseh Tamás Program segítségével itthon rögzítette, a keverés és masterelés pedig ismét Schram Dávid segítségével zajlott, immár Kanadában. A nagylemez tervek szerint áprilisban jelenik meg.


 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 28.

Igazi búcsúdal a Follow The Flow új száma

Sokféle búcsú van: elválunk szerelmektől, barátoktól, fontos mentoroktól és tanárainktól, van, hogy új utakra lépünk, más iskolák várnak bennünket. A ballagási időszak közeledtével a búcsú gondolata foglalkoztatta a Follow The Flow tagjait, akik a saját életükben is a legkülönfélébb módokon szembesültek az elengedés nehéz – és többnyire fájdalmas – feladatával. Tovább

2024. április 27.

Megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez. Tovább

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky