3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2015

2015. július 28. | Bea

Avicii-t letartóztatták a Faithless Insomnia meggyilkolásáért

Copyright:

A dance zenevilág teljes sokkban van azóta, hogy a svéd popgurut, Avicii-t letartóztatták a Faithless Insomnia klasszikus előre kitervelt meggyilkolásáért. A borzalmas gyilkosság híre futótűzként terjedt az interneten azután, hogy Avicii nyilvánosságra hozta a ’90-es évek slágerének remixelt változatát, a rajongóknak nagy bánatára és bosszújára világ minden tájáról.

A producert ibizai villájában tartóztatták le, ahol a rendőrség állítása szerint éppen számos más klasszikus – például a Born Slippy, a French Kiss és a Chime - kivégzésének megkísérlésével foglalatoskodott.

„Ma reggel letartóztattunk egy körözött svéd férfit, akinek személye összefüggésbe hozható a ’90-es évek dance klasszikusának, az Insomniának a meggyilkolásával” – nyilatkozta az Interpol egyik szóvivője Avicii megölése kapcsán. „A gyanúsított együttműködő viselkedést tanúsított és bevallotta bűnét, azt állítva, hogy egy harmadik személynek ígért pénzösszeg miatt követte el a bűnt.”

A rendőrség azt mondta, hogy az ítéletet a következő hetekben fogják kihirdetni, mielőtt részvétüket nyilvánítják egyaránt a Faithless-nek és a milliónyi rajongónak is, akik világszerte gyászolják az ikonikus számot.

„Erre a hírre ébredtem ma” – mondta egy rajongó. „Minden idők egyik kedvenc száma volt ez a dal, így a meggyilkolását látni, igazán elszomorító.”

„Nem tudom elhinni, hogy így a semmibe vész az a dal, ami mindössze 20 éves volt” – tette hozzá, elmorzsolva pár lecsorduló könnycseppet az arcán. „Tudom, hogy már kivette a részét pár rossz remixből az évek során, de ezt akkor sem érdemelte meg”.

„Remélem, eldobják a kulcsot” – tette hozzá. „Ez rosszabb, mint a tinédzser YouTube-felhasználók, akik dubstep remixeket kreálnak Nickelback dalokból és mindezt mangával ötvözik.”

Egyes jelentések szerint a Faithless frontembere, Maxi Jazz annyira összetört, hogy „nem aludt azóta, amióta a dolog történt” és a hűtőig sem tudja rávenni magát, hogy elvánszorogjon, amiben csak egy száraz krumpli van, még egy kis kenyeret vagy lekvárt is nélkülöz.

„Azt gondoltam, hogy Isten egy DJ, de egyértelmű azok után, hogy hallottam, amit Avicii elkövetett az Insomniával, és bizton állítható, hogy nincs Isten” – panaszkodott egy másik rajongó. „Egyszerűen nem tudok többé hinni egy olyan Istenben, aki ilyen rossz dolgokat engedne megtörténni ilyen jó számokkal.”

Bea

wundergroundmusic.com
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2015. augusztus 17.

Sziget: több mint 430 ezren voltak

A zárónapi pontos adatok még hiányoznak, az azonban biztos, hogy több mint 430 ezren látogattak ki az idei Sziget fesztiválra. Gerendai Károly főszervező az MTI-nek vasárnap este elmondta: újabb rekord született, és a végső szám akár a 440 ezret is elérheti. Tovább

2015. augusztus 17.

Igazi ír őrület, és ír tömegnyomor

Idén legjobban a Dropkick Murhpys koncertjét vártam, főleg, hogy tavaly nem tudtam elmenni a Parkba. Igazából csak ezért mentem a Szigetre, a többi ráadás volt. s bár a szervezők mindent elkövettek, hogy vacak legyen a buli, a Massachusettsi bandának sikerült egy önfeledt bulit összehoznia. Tovább

2015. augusztus 17.

Nagy nap, főleg Avicii nélkül

Ha már kimentem a Szigetre egy napra körbejártam az egészet, megnéztem jó pár koncertet, és ittam a külföldiekkel, ahogy azt illik. Remek koncertek voltak egész nap, nem is értem, hogy miért csak Avicii-re jött mindenki (akkor írta ki a telóm, hogy teltház van, amikor kezdődött a performance). Tovább

2015. augusztus 17.

Sziget: Faág ölt meg egy fiatal német férfit

Faág esett egy, a Sziget Fesztivál zárása után tiltott helyen sátrazó fiatal német férfire, aki sajnálatos módon a helyszínen életét vesztette - adott tájékoztatáést a Sziget sajtófőnöke hétfőn délelőtt. Tovább

2015. augusztus 17.

Szerelem a Szigeten

Bevallom sose vonzott annyira a Sziget. Túl nagy, tömeg, plusz Budapesten van, így haza is tudok egyből menni, pedig szeretek sátrazni. Viszont idén egy napra csak lementem, ha már pár kedvencem is megette ezt pénteken. A Voltos cikkeimet visszaolvasva úgy gondoltam, hogy kicsit kemény voltam a Sziget Grouppal, így a terv az volt, hogy kedves cikkeket írok most. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky