3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2015

2015. július 7. | Gergő

A Sziget 10 legjobb koncertje lesz

Copyright:

Úgy szalad az idő, hogy az valami őrület. Idén már a 23. Sziget fesztivált rendezik meg augusztus 10. és 17. között a Hajógyárin. A szervezőknek sikerült egy nagyon erős lineup-ot összehozniuk, úgyhogy ha csak valami hatalmas bakit nem követnek el az elmúlt évekhez képest, a Sziget nagy eséllyel pályázhat a European Festival Awards 'Best Major Festival' díjra, amit 2011 és 2014 után újra bezsebelhetnek.
Szerintem leszögezhetjük, hogy nem a fellépőkön fog múlni az idei nézőszám, ha jó idő lesz a fesztivál ideje alatt, akkor akár a 2014-es látogatócsúcs is megdőlhet.

A -1. napon, azaz 2015. augusztus 10-én már egyből egy olyan koncertre lehet számítani, amire minden 20 és 50 éves közötti lány és milf kötelezően megvette a jegyet a tavaszi bejelentés utáni pár órában. Robbie Williams nyitja meg a Sziget 2015-öt, a brit fenegyerek a Let Me Entertain You címre keresztelt turnéjával érkezik Budapestre.

“Nem könnyű eleget tenni a Sziget változatos zenei ízlésű közönségének, vagy a hazai és a nemzetközi közízlés közti különbségeket áthidalni, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy Robbie Williams egyaránt megasztár az itthoni és külföldi közönség szemében is” – nyilatkozta Gerendai Károly a bejelentés utáni sajtótájékoztatón.

A fellépők változatossága a közönséggel együtt elképesztően változatos lesz, a mainstream zenétől a nu-metalon át az elektro, rock, hip-hop...egyszóval minden zenei stílus megtalálható lesz a színpadokon idén is.

Itt egyenként nem fogom kifejteni a fellépők mibenvoltát, szerintem egyik olvasónkat sem érdekelné erről egy 6 oldalas írás, inkább csak felsorolom a 10 legnagyobb nevet, amiből rá fogtok jönni, hogy miért volna kár kihagyni az idei Sziget fesztivált:

FLORENCE + THE MACHINE (UK), KINGS OF LEON (USA), KASABIAN (UK), LIMP BIZKIT (USA), THE TING TINGS (UK), MAJOR LAZER (USA), INFECTED MUSHROOM (ISR), JOSÉ GONZALEZ (SWE), ENTER SHIKARI (UK), KNIFE PARTY (AUS)

És akkor ebbe a 10-es listába olyan nevek nem fértek bele, mint:

THE SCRIPT (IRL), AVICII (SWE), JAMIE WOON (UK), THE SUBWAYS (UK), GOGOL BORDELLO (USA), PALOMA FAITH (UK), TYLER THE CREATOR (USA), THE MACCABEES (UK), MARINA AND THE DIAMONDS (UK).

Természetesen a külföldi sztár fellépőkön kívül minden hazai nagy zenekar képviselteti majd magát a Szigeten, így aki megunta a nagyszínpad előtti tömegben való heringbulit, átmehet a kisebb színpadokhoz táncolni egy jót a magyar zenékre.

 

 

 

 

Gergő

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2015. augusztus 17.

Sziget: több mint 430 ezren voltak

A zárónapi pontos adatok még hiányoznak, az azonban biztos, hogy több mint 430 ezren látogattak ki az idei Sziget fesztiválra. Gerendai Károly főszervező az MTI-nek vasárnap este elmondta: újabb rekord született, és a végső szám akár a 440 ezret is elérheti. Tovább

2015. augusztus 17.

Igazi ír őrület, és ír tömegnyomor

Idén legjobban a Dropkick Murhpys koncertjét vártam, főleg, hogy tavaly nem tudtam elmenni a Parkba. Igazából csak ezért mentem a Szigetre, a többi ráadás volt. s bár a szervezők mindent elkövettek, hogy vacak legyen a buli, a Massachusettsi bandának sikerült egy önfeledt bulit összehoznia. Tovább

2015. augusztus 17.

Nagy nap, főleg Avicii nélkül

Ha már kimentem a Szigetre egy napra körbejártam az egészet, megnéztem jó pár koncertet, és ittam a külföldiekkel, ahogy azt illik. Remek koncertek voltak egész nap, nem is értem, hogy miért csak Avicii-re jött mindenki (akkor írta ki a telóm, hogy teltház van, amikor kezdődött a performance). Tovább

2015. augusztus 17.

Sziget: Faág ölt meg egy fiatal német férfit

Faág esett egy, a Sziget Fesztivál zárása után tiltott helyen sátrazó fiatal német férfire, aki sajnálatos módon a helyszínen életét vesztette - adott tájékoztatáést a Sziget sajtófőnöke hétfőn délelőtt. Tovább

2015. augusztus 17.

Szerelem a Szigeten

Bevallom sose vonzott annyira a Sziget. Túl nagy, tömeg, plusz Budapesten van, így haza is tudok egyből menni, pedig szeretek sátrazni. Viszont idén egy napra csak lementem, ha már pár kedvencem is megette ezt pénteken. A Voltos cikkeimet visszaolvasva úgy gondoltam, hogy kicsit kemény voltam a Sziget Grouppal, így a terv az volt, hogy kedves cikkeket írok most. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky