3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
VOLT 2015

2015. július 1. | Stewie

Pro és kontra: jó-e a dupla színpad

Copyright:

Idén kétségtelenül az egymással szembe helyezett színpadok a VOLT legnagyobb újítása. Sokakat megosztott a kérdés, miszerint mennyi értelme van a dolognak, viszont csak most az éles bevetésen látható a tényleges eredménye az újításnak. Össze is szedem, hogy szerintem mik a legfőbb érvek mellet és ellene.

Lássuk először, hogy mi szól az újítás oldalán. Ugye a legnyilvánvalóbb, a fő érv a folyamatos koncertezés volt. Ez valóban jobb, tényleg csak annyi idő van, hogy igyunk egy sört (lemértem, se több, se kevesebb, derekas sorbaállás mellet természetesen). 

Kétségtelen a pártját fogja az érv, hogy remek lett a kialakítás. A hangosítás évek óta először remek (bár lekopogom, nagyon az elején vagyunk még). A monitorok elosztása, és kivitelezése tényleg mindenhonnan láthatóvá teszi a színpadokon történtekkel.

Nagyon hangulatos lett. Talán a legszubjektívebb érv, de mindenképp kiemelném, hogy személy szerint nagyon jópofának tűnik a dolog, így élőben.  Van egy feelingje, hogy hátrafordulok és a rajongók már ott üldögélnek, fél füllel figyelik a koncertet, és várják a másik oldal kezdését.

Nincs akkora kár lehetőség. Ugyan még nem voltak ilyen koncertek, de biztos sokkal kellemesebb lesz, ha a Parov rajongóknak nem a  a Moröhead koncertjén kell már előrefurakodni a sorban a pogó közepette, hogy jó helyük legyen.

No, de akkor mi van az élet árnyoldalával. A legfontosabb probléma a zenekarszámban van: a két színpad összevonásával ugyan gyorsabban pörögnek a koncertek, de még se lesz annyi előadó, mint tavaly. És szerintem egy Uzipov, vagy Trousers sokaknak hiányoznak. Ebből következően több kisebb körben ismert zenekar nem jutott be, akik viszont színesebbé tették a fesztivált.

Nem kifejezetten pozitív (legalábbis számomra), hogy az OTP színpad helyén a Telekom tér van. Nincs semmi bajom vele, de régen nagyon jól elvolt szerintem ott ahol volt. Így viszont elfoglal egy csomó helyet (a nagy része padok, nem is tánctér, vagyis abszolút rossz a kialakítása szerintem). Meghívnak rá DJ-ket, akikről alig hallottam, és berakják a szokásos cuccaikat. És tényleg nem tér ellen vagyok, én is táncoltam tavaly hajnalban ott. Csak az ellen, hogy ez a helyszín kvázi a fiatal feltörekvő zenekarok elől veszi el a helyet.

Nem látom az értelmét. Számolgattam egy kicsit, és igazából most is várnak annyit, amennyi egy átpakoláshoz kell. A beállás most is délután van, nem változott, viszont a bepakolás maga nem több mint amennyit amúgy is adnak az embereknek, hogy igyanak.  Vagyis azon kívül, hogy hangzatos, szerintem nem lehet olyan sokat nyerni vele. Max. nyugisabb az átállás.
Összességében jópofa a megoldás, de nem látom annyi értelmét, hogy emiatt kevesebb koncert legyen egy nap.

Stewie

Fotó: sziget.hu/volt Mudra László
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2015. július 8.

Ki itt utazni készülsz, hagyj fel minden reménnyel! VOLT 2015

Egy fesztiválon szinte sose lehet rendesen közlekedni. Sokan vannak, a másnap és a részegek miatt nem is kellemes, de még mindig jobb, mint gyalogolni. Vagyis jobb volt, mivel az idei VOLT Fesztivál ebből a szempontból teljes mértékben alulmúlta magát...sajnos! Tovább

2015. július 8.

Utolsó nap a VOLT-on, avagy hova lett a rock

Az időjárás és a tömeg nem csökkent az utolsó napon se, de legalább a koncertek tematikus szétosztása elérte a maximumot. Mint rock zenét kedvelő ember, nem nagyon tudtam megtalálni a számításomat szombaton (lett volna 1-2 koncert, de ezek helyett inkább interjúkat hallgattam). Viszont még így se panaszkodhatom. Tovább

2015. július 6.

Teltház VOLT és hatalmas siker

Minden rekordot megdöntött a 23. Telekom VOLT Fesztivál. Négy és fél nap alatt 123 ezren vettek részt a kánikulában zajló soproni eseményen, melynek kapujára péntek reggel kikerült a “teltház” tábla. A Telekom VOLT Fesztiválra a 200 hazai és világsztár mellett a köztársasági elnök is ellátogatott. Áder János az Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányról tartott előadást. Tovább

2015. július 6.

John Lennon vs. Kis Grófo

Soha nem hittem, hogy ilyen sorokat fogok valaha írni, de a pénteki koncert után tényleg itt tart ma a könnyűzenei ízlés. Ha nem vagyok ott, nem is hiszem el, hogy mi volt. Egy egészen új mélységbe süllyedt a közízlés több szempontból is. Tovább

2015. július 6.

Olyan zöld már ez a fesztivál, hogy azt se tudja, mit tegyen

Az utóbbi években egyre fontosabbnak tűnik, hogy zöldek legyenek a fesztiválok. A Sziget Group korán csatlakozott ehhez a programhoz. Volt itt szemétszedés, lájkolás, előadások. De idén a klímacsúcs (no meg Áder új tervei miatt) kicsit bekeményítettek a szervezők, és nagyon meg akarták festeni az életet, de eléggé érdekes eszközökkel. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky