3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2014. december 25. | Dobos

Karácsonyi giccs: a leghíresebb zenész párok

Copyright:

Az ünnepek alatt nagyon fontos, hogy minél több időt töltsünk szeretteinkkel. Nyilván egykori és jelenlegi kedvenc zenészeink is így tesznek, ahogy csak idejük engedi. Még izgalmasabb ebbe belegondolni, ha kedvencünk mellé egy szintén sikeres zenész kedves társul. A Billboard tavalyi és az NME friss összeállítása alapján ismerkedjünk meg néhány zenész-zenész párral, akik közül bár nem mindegyikük lehet már együtt, státuszuk és hatásuk miatt mindenképpen meg kell őket említenünk.

Avril Lavigne és Chad Kroeger (Nickelback)

Bár Lavigne 8 éve még a szintén kanadai és szintén zenész Deryck Whibley (Sum 41) felesége volt, házasságuk csak 2009-ig bírta a strapát. Avril azonban nem tétlenkedett sokáig. Pár hónappal később már a Nickelback-es Chad Kroegerrel találkozgatott. 2012 augusztusában már az eljegyzés is megvolt, majd rá egy évre már férj és feleség volt a két kanadai híresség. Avril és a Nickelback egyébként összesen eddig mintegy 35 millió eladott albummal büszkélkedhet.

Miranda Lambert és Blake Shelton


A két country zenész akkor nyerte el igazán az amerikai közönség szeretetét, amikor 2011 májusában összeházasodtak. Azóta Shelton igencsak nagy hírnévre tett szert és mainstream szinten is sok rajongóval büszkélkedhet. Ehhez hozzájárult a Voice eredeti változatában való tevékenykedés, vagy az olyan slágerek, mint a Honey Bee. Ezalatt felesége inkább a háttérben élvezi a kritikusok dicséreteit legutóbbi önálló albuma a Four The Record kapcsán. A két zenész igazi country dinasztiát alkot és közösen több, mint 10 millió eladott lemez fűződik a nevükhöz.

Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) és Zoey Deschanel (She & Him)

Bár már elválltak, voltak idők, amikor a teljes alter/indie színtér megőrült ezért a párosért. Gibbard volt a szomorkás, egyszálgitáros dalszerző, az emo nagyhatású vezéralakja, bandájával a lassú, mély és elgondolkodtató szövegvilágú Death Cab For Cutie-val, míg Deschanel volt a jóval vidámabb, populárisabb és előtérbe kerülő pólus. Ezt főleg a színészkedésnek köszönhette, amely hosszú ideig elnyomta Deschanel esetében a zenét. A Death Cab manapság kevésbé aktív, míg Deschanel a 2006-ban M. Warddal közösen alapított She & Him elnevezésű folk-pop duóban énekel.

Gwen Stefani (No Doubt) és Gavin Rossdale (Bush)


A popzene egyik leghosszabb ideje működő házassága az övék. 1995 óta randiztak és 2002-ben házasodtak össze. Legkisebb, már harmadik gyermekük idén született. A kultikus No Doubt vezetése, és szintén sikeres szólóalbumai mellett manapság a Voice-ban feltűnő Stefani, jelenleg új önálló albumán dolgozik mentortársa, Pharrel Williams produceri munkája mellett. Ezzel párhuzamosan Rossdale bandája a Bush is újra aktív már 2010 óta.

Kim Gordon és Thurston Moore (Sonic Youth)

Mindenidők egyik legnagyszerűbb rock párosa, akik ráadásul még egy együttesben is zenéltek, alkottak. Számos nagyszerű Sonic Youth album született az ő együttműködésükből. Miután, szinte elképzelhetetlen módon, 27 év házasság után, 2011-ben elválltak, az együttes rajongói és a zenészvilág egyetlen emberként kezdett el kételkedni az örök szerelem létezésében.

Meg és Jack White (The White Stripes)

A Sonic Youth álompárja nyomán, szintén hasonló utat járt be Meg és Jack White, csak egy generációval később. Két tagú, világhírű bandájuk a White Stripes alapjaiban változtatta meg a gitárzenét. Olyan felállás volt az övék, ahol a feleség dobolt és ahol a férj telt hangzásai miatt, semmi szükség nem volt például a basszusgitárra. Bár szakítottak már, szerencsére az olyan dalaik, mint a Seven Nation Army, a Fell in Love With a Girl, vagy a My Doorbell jócskán túlélik a kapcsolatukat, de valószínűleg őket magukat is.
Régine Chassagne és Win Butler (Arcade Fire)

Még egy páros, akik egy együttest reprezentálnak. Az Arcade Fire szerelmespárja évek óta áll és énekel együtt a színpadon nemcsak Kanadában, hanem világszerte mindenütt. Legutóbb a legendás blues énekesnő Mavis Staples 75. születésnapi buliján voltak együtt láthatók, ahol a Talking Heads Slippery People című dalát adták elő az ünnepelttel. Első kisfiúk tavaly áprilisban született. A Grammy-díjas, a folkot és a barokk poppot megújító együttesük sikerszériája már 13 éve töretlen, csakúgy, mint szerelemük.

Linda és Paul McCartney (Wings)

1967-ben találkoztak először egy bárban, s rá két évre már össze is házasodtak. Négy gyermekük született és Linda haláláig (1998) együtt voltak. A Beatles feloszlása után Paul megtanította eredetileg fotós kedvesét szintetizátoron játszani, majd 71-ben megalapították a Wings-t. Linda elsősorban azért volt az együttes tagja, mert Paul nem akart sokáig távol maradni tőle a turnék alatt. Linda nem tartotta magát különösebben tehetségesnek, de vállalta a feladatot és szintetizátoros/tamburinos szerepkörben 9 évig zenélt együtt férjével a Wings-ben. A banda feloszlása után folytatták a közös munkát és persze kapcsolatukat is.

Beyoncé és Jay-Z

Összesen 64 millió eladott lemez és az emberek teljes figyelme. Ez jár osztályrészül a popkultúra jelenlegi talán leghíresebb és legbefolyásosabb párosának. Amellett, hogy 2008 óta házasok, sokat dolgoznak is együtt. Közös dalaik közül valamennyi sikeres tudott lenni a slágerlistákon. Ilyenek például a Crazy in Love, a Deja Vu, vagy a 03 Bonnie and Clyde. Közös On The Run elnevezésű turnéjuk pedig közel 100 millió dollárt hozott a párosnak a Billboard szerint. Legnagyobb közös eredményüknek azonban mégis kislányuk, Blue Ivy Carter 2012-es megszületését tartják.

Yoko Ono és John Lennon

Az enigmatikus párost nem igazán kell bemutatni senkinek sem. Már a Beatles idején is együtt voltak és kapcsolatuk egészen Lennon haláláig (1980) tartott. A 70-es években együtt zenéltek a Plastic Ono Bandben és Lennon szólóprojektjében. A hippi-kultúra szimbólumai ők, elég csak az „egy ágyban a békéért” kezdeményezésre vagy az olyan dalokra gondolnunk, mint az Imagine. Közös gyermekük Sean Lennon egyébként szintén együtt zenél kedvesével, az alapvetően modell Charlotte Kemp Muhllal. A pszichedelikus pop-duó, a Ghost of a Saber Tooth Tiger, idén jelentette meg első albumát.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 28.

Circuit des Yeux a levegőben úszva harangozza be új albumát

Megérkezett a második dal és videóklip Circuit des Yeux, vagyis Haley Fohr, amerikai énekesnő-zeneszerző 2021. október 22-én megjelenő, "-io" című lemezéről, mely egyben a Matador Records kiadós debütálása is. Tovább

2021. szeptember 28.

A Radiohead új klippel és virtuális kiállítással nyitja az őszt

Videóklipet kapott a Radiohead nemrég megjelent dala, az "If You Say the Word", ami november 5-én érkező újrakiadás csomagjuk, a "KID A MNESIA" első előfutára. Az egyszerre nyomasztó, mégis magával ragadó kisfilm Kasper Häggström, norvég rendező keze munkája. Tovább

2021. augusztus 30.

Trent Reznorral és Atticus Ross-szal készített közös albumot Halsey

Az amerikai énekesnő 13 vadonatúj dalának producerei az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Atticus Ross voltak. Ez volt az első olyan album, amelyet Reznor és Ross egy másik előadónak készített – a lemezen egyébként feltűnik Dave Grohl (Foo Fighters), Lindsey Buckingham (Fleetwod Mac) és Pino Palladino (NIN, The Who, John Mayer Trio) is. Tovább

2021. augusztus 30.

Fantasztikus újrakiadással jelenik meg a The Beatles utolsó stúdióalbuma

1969. január 2-án John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr gőzerővel belevetették magukat a próbákba, hogy végre visszatérhessenek oda, ahol igazán otton érzik magukat: a színpadra. Tovább

2021. május 8.

Új Coldplay

Chris Martinék 2019-ben jelentkeztek utoljára újdonsággal, de most végre megtörték a hallgatást. A zenekarra jellemző lélekig hatoló zene és őszinte szöveg a „Higher Power”-ben is szenzációsan talál egymásra, a végeredmény egy igazán felemelő, rádióbarát szerzemény lett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky