3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. október 23.

Lányokkal erősít a Compact Disco - új album és turné

Copyright:

Az idei nyár talán legsikeresebb dalával, a We Will Not Go Down-nal adott ízelítőt a Compact Disco a készülő új albumukról, sőt már játsszák is a rádiók a The Storm című újabb számot. Ez a tempós, lendületes dal is bizonyítja, hogy Walkó Csabáék körül új szelek fújnak.

Koncertjeiken az elektronikus megszólalást gitárral és élő dobbal fűszerezték már az idei fesztiválszezonra is.  Török Emese tavasszal csatlakozott a zenekarhoz, dobolásával elismerő véleményeket kapott szakmai berkekben.

Nem mondható megszokottnak, hogy egy férfi tagokból álló zenekar női zenészekkel erősítsen a koncertműsorukra. Éppen ezt kihasználva döntött úgy a csapat, hogy a gitáros szerepre is egy női muzsikust keresnek és találták meg Lahucsky Krisztinát. Pál Gábor szerint ez sokkal könnyebben ment, mint várták. "Kriszta az első pillanattól fogva nagyon lelkesen vetette bele magát a közös zenélésbe. Szorgalmasan készül, tanulja a dalokat, kérdez, igyekszik. Emesével amúgy ők már zenéltek is közösen, sőt most is együtt játszanak a Krétakör színház Korrupció című darabjában, úgyhogy így talán könnyebben is ment neki a beilleszkedés. – már amennyire nehéznek mondható elkezdeni zenélni egy sikeres produkcióban."

"Az eddigi koncertjeinken Szakos Krisztián gitározott. Vele maximálisan szoros munkakapcsolatunk van, hiszen ő a lemezeink producere is. Elég nagy név a szakmában és profizmusát bizonyítja, hogy mellettünk sok mindenkivel dolgozik, többek között Ákossal is, így sajnos nem tudtunk minden fellépést összeegyeztetni. Ezek után a jövőben már Krisztával érkezünk minden buliba" – fejtette ki Lotfi Begi.

Új lemez, turné, ami egy frissebb dizájnt is követel: Begiék Maár Róbert barátjukat kérték fel, hogy valósítsa meg a fellépésekre a közösen megálmodott ruhákat. Robi kollekciója eleve extravagáns formákat használ, melyeket a zenekar is szeretett volna viszontlátni magán. A bandáról Éder Krisztián készített képeket, aki New York-i és európai fotósmunkái között szakított időt arra, hogy az általa képviselt látásmódban prezentálja a Compact Disco 2014-es styling-ját. "Kifejezetten jó volt Krisztiánnal dolgozni, hiszen profi fotós és maximális odaadással csinálja az egészet.  Előfordult, hogy mi voltunk magunkhoz híven kissé komolytalanok és ő fegyelmezett minket" - emlékezett Pál Gábor nevetve.
 
Az új lemez november 15-én jelenik meg The Storm címmel, melyről a zenekar annyira lelkesen mesél, hogy a rajongók legalább olyan elszánt izgalommal várhatják a hamarosan érkező albumot. "Az A38 Hajón november 16-án bemutatjuk az új album dalait, majd az ország minden jó klubjában. Az új felállás mellett igyekszünk egy másfajta programmal és az eddigi műsorainktól eltérő hangulatú koncerttel előállni. A hamarosan megjelenő lemezen ugyanis annyi jó dal van, hogy biztosra megyünk. A kiváló hangulat előre garantálható" - nyilatkozta pozitívan Walkó Csaba.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky