3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. október 23.

Lányokkal erősít a Compact Disco - új album és turné

Copyright:

Az idei nyár talán legsikeresebb dalával, a We Will Not Go Down-nal adott ízelítőt a Compact Disco a készülő új albumukról, sőt már játsszák is a rádiók a The Storm című újabb számot. Ez a tempós, lendületes dal is bizonyítja, hogy Walkó Csabáék körül új szelek fújnak.

Koncertjeiken az elektronikus megszólalást gitárral és élő dobbal fűszerezték már az idei fesztiválszezonra is.  Török Emese tavasszal csatlakozott a zenekarhoz, dobolásával elismerő véleményeket kapott szakmai berkekben.

Nem mondható megszokottnak, hogy egy férfi tagokból álló zenekar női zenészekkel erősítsen a koncertműsorukra. Éppen ezt kihasználva döntött úgy a csapat, hogy a gitáros szerepre is egy női muzsikust keresnek és találták meg Lahucsky Krisztinát. Pál Gábor szerint ez sokkal könnyebben ment, mint várták. "Kriszta az első pillanattól fogva nagyon lelkesen vetette bele magát a közös zenélésbe. Szorgalmasan készül, tanulja a dalokat, kérdez, igyekszik. Emesével amúgy ők már zenéltek is közösen, sőt most is együtt játszanak a Krétakör színház Korrupció című darabjában, úgyhogy így talán könnyebben is ment neki a beilleszkedés. – már amennyire nehéznek mondható elkezdeni zenélni egy sikeres produkcióban."

"Az eddigi koncertjeinken Szakos Krisztián gitározott. Vele maximálisan szoros munkakapcsolatunk van, hiszen ő a lemezeink producere is. Elég nagy név a szakmában és profizmusát bizonyítja, hogy mellettünk sok mindenkivel dolgozik, többek között Ákossal is, így sajnos nem tudtunk minden fellépést összeegyeztetni. Ezek után a jövőben már Krisztával érkezünk minden buliba" – fejtette ki Lotfi Begi.

Új lemez, turné, ami egy frissebb dizájnt is követel: Begiék Maár Róbert barátjukat kérték fel, hogy valósítsa meg a fellépésekre a közösen megálmodott ruhákat. Robi kollekciója eleve extravagáns formákat használ, melyeket a zenekar is szeretett volna viszontlátni magán. A bandáról Éder Krisztián készített képeket, aki New York-i és európai fotósmunkái között szakított időt arra, hogy az általa képviselt látásmódban prezentálja a Compact Disco 2014-es styling-ját. "Kifejezetten jó volt Krisztiánnal dolgozni, hiszen profi fotós és maximális odaadással csinálja az egészet.  Előfordult, hogy mi voltunk magunkhoz híven kissé komolytalanok és ő fegyelmezett minket" - emlékezett Pál Gábor nevetve.
 
Az új lemez november 15-én jelenik meg The Storm címmel, melyről a zenekar annyira lelkesen mesél, hogy a rajongók legalább olyan elszánt izgalommal várhatják a hamarosan érkező albumot. "Az A38 Hajón november 16-án bemutatjuk az új album dalait, majd az ország minden jó klubjában. Az új felállás mellett igyekszünk egy másfajta programmal és az eddigi műsorainktól eltérő hangulatú koncerttel előállni. A hamarosan megjelenő lemezen ugyanis annyi jó dal van, hogy biztosra megyünk. A kiváló hangulat előre garantálható" - nyilatkozta pozitívan Walkó Csaba.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky