3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. október 11.

Viharos klippel érkezik az új Compact Disco lemez

Copyright:

Kezdődhet a visszaszámlálás! Kevesebb mint egy hónap múlva megérkezik az ősz legnagyobb vihara, a The Storm. A Compact Disco legújabb stúdióalbuma rendkívül ígéretes – elég hozzá meghallgatni a zenekar nyári slágerét, a We Will Not Go Down-t vagy a legújabb pörgős partislágert, a The Storm-ot.  A trió a szívét-lelkét beletette az albumba, a zenekar dj-je, Lotfi Begi elárulta: rengeteget dolgoztak a lemezen, de már nagyon várja, hogy végre más is a kezébe vehesse a viharos művet. A tovább után megmutatjuk a vadiúj klipet is, valamint a zenekar tagjai mesélnek a viszontagságos forgatásról.

„Azt gondolom, hogy nagyon eklektikus lesz ez az albumunk, a legsokszínűbb, amit valaha csináltunk. Lesznek rajta pörgős dalok az eddig megismert kettőn kívül, de természetesen líraibb, lassabb hangvételűek is. Ráadásként pedig olyan újdonságok, amelyeket tőlünk még nem hallhatott a közönség.”

Természetesen a The Stormhoz készült egy videóklip is Miki357 rendezésében, aki elárulta, a szöveg meghallgatása után rögtön tudta, hogy fog kinézni a pár perces videó. „Először csak a dal szövegét kaptam meg és akkor rajzolódott ki bennem a videó. Valahogy ezt a hangulatot árasztotta a számomra, és akkor találtam ki” - árulta el a rendező, akinek a Compact Disco a történetének talán a legviszontagságosabb forgatását köszönheti.

„Maratoni klipforgatás volt ez a maga 22 órájával. Reggel 6-kor kezdődött a Rukkel-tónál, és hajnalban egy csepeli gyártelepen fejeztük be” - árulta el Walkó Csaba, a frontember, akire a többiekkel együtt több ezer liternyi víz zúdult esőként a közel egy napig tartó forgatás alatt. A fiúk, azaz Walkó Csaba, Lotfi Begi és Pál Gábor mellett néhány gyerek és felnőtt, egy dobermann és persze a vihar is főszerepet játszik a legújabb videóban, amely egy ember életét meséli el.„A klip valójában egy kisfiú életét mutatja be a kezdetektől egészen a végig, de természetesen többféleképpen is értelmezhető a történet, döntse el mindenki maga, mit lát bele. Nagyon jól éreztem magam a forgatás alatt, egy nagyon profi stábbal dolgoztunk együtt és a végeredményt látva azt kell mondjam, hogy a casting is nagyon jól sikerült”- vélte Begi.

Pál Gábor billentyűsnek szintén emlékezetes élmény marad a maratoni klipforgatás. „Minden tiszteletünk és köszönetünk a stábé, nem beszélve szereplőinkről, akik mind hősiesen helytálltak. Még Savon is, a nagyon profin kiképzett és idomított kutya, aki nem volt dühös, hanem parancsszóra kezdett harciasan viselkedni. Mindhármunknak van kutyája, úgyhogy számunkra ő volt a forgatás sztárja, nem féltünk tőle, hanem egyfolytában simogatni próbáltuk. A helyében ezt annyira nem élveztem volna, de mivel egy szuper jólnevelt kutyáról van szó, udvariasan tűrte” - nevetett Gábor.

Persze nem mindenki úszta meg egészségesen a klip elkészültét, Walkó Csaba napokig küszködött megfázással a forgatás után köszönhetően a műesőnek. „Nagyon vizes lettem, de mindent az ügy érdekében! Fáztam utána, de nem csak én, sokan megáztak a statiszták közül is. Le a kalappal előttük és persze a stáb előtt, csodálatos profi klipet hoztak össze. És ezért megfázni is érdemes volt” - nevetett Csaba.

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky