3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
PaFe 2013

2013. május 11.

Miért lesz jó az idei Pannónia Fesztivál?

Copyright:

A magyar fellépők közül vidéki és pesti illetőségűeket is válogattunk, és megkérdeztük tőlük, mivel készülnek a május 16. és 19. között megrendezésre kerülő Pannónia Fesztiválra. A SKAtch, az Ivan&The Parazol, az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál és a 30Y is melegít már az eseményre: az év első hazai fesztiválja, közel van a Balaton, ez bizony nemcsak a közönségnek lehet pozitív. Lássuk, mit szeretnek ők a Pannóniában!

Az egyébként Pécsről indult, de hamar az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarává érett 30Y tevékenysége egyre szélesebb körű: klubokból az MTV nemzetközi mezőnyéig tornászták magukat. A zenekar számára a Pannónia Fesztivál nemcsak nyárindító lesz 2013-ban, de az egyetlen fesztivál, ahol találkozhatunk velük. Ráadásul külön programmal, a Szentimentáléval lépnek majd színpadra május 19-én a Hóóórukk Hütte aznapi egyetlen programpontjaként. Lévai Balázs rendező, a Szentimentálé művészeti vezetője előzetesen annyit árult el, hogy „a PAFE komoly kihívás a 30y-nak és a Szentimentálé programnak. Korábban ezzel a műsorral csak intim terekbe, színházakba, hangversenytermekbe vagy ülőhelyes városi koncertekre mentünk, igazi rockfesztiválra nem. Most viszont mi zárunk egy nagy eseményt. Olyanok leszünk, mint dráma végén a katarzis: levegő kifúj, őrület véget ér, feszültségek kipörögnek - csak a dal marad, ami elrepít. Finálé a'la 30y”.
 
A 2008 óta aktív szegedi illetőségű, ska zenét játszó SKAtch, még mondhatni tapasztalatlanul érkezik a Balatonhoz, de Rack András szerint a srácok nagyon várják a szombati Hóóórukk Hüttés tombolást, és továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy pörgős számokkal hevítsék a közönséget. „Ez az első PaFénk, de azért már hallottunk róla nem is keveset, például azt, hogy a közönség nagyon hálás arrafelé. Mivel első fesztivál a szezonban, ezért tuti, hogy a legelvetemültebb arcok lesznek ott, ez meg jó bulit jelent. Hajnalban játszunk, ez mindig jól szokott elsülni, olyankor már ugrálni akarnak az emberek, a mi zenénkre meg lehet. Másnap Szegedre hazafele egy kis balatoni fürdőzés-hekkezés tuti belefér!”
 
Az Ivan&The Parazol a záró napon a Zipz Shoes Nagysátor színpadán lesz majd megtalálható fél kilenc magasságában. A banda Amerikában hangolt a hazai fesztiválszezonra, de azt nem árulták még el, milyen extrával készülnek Szántódpusztára. A jól bevált recept persze változatlan:  a 21. századi beat muzsika a ’60-70-es évek new wave műfajaival keveredve mindenhol garancia az óriási bulira! „Mindig nagyon várjuk a Pannónia Fesztivált, az év első napsütötte fesztiválját. Tavaly játszottunk először, akkor már délután is remek volt a hangulat. Idén ráteszünk még egy lapáttal, ki fognak gyulladni a rock 'n' roll rakétái. A koncertre nemcsak az első lemezünk dalaival, hanem más érdekességgel is készülünk, de ez még titok!”
 
Élő Márton az Irie Maffia képviseletében ugyancsak kedvet csinált a vasárnapi PaFés koncertjükhöz. Az együttes nemrég jelentette meg legfrissebb albumát Nagyon Jó Lesz címmel, a lemezbemutató turné pedig javában tart. Mivel tudják még mindezt megfejelni? „Az idei évre a terveink közt szerepel jó pár koncert, egyetemi napok, illetve városi rendezvények, ahol kifejezetten lemezbemutatót tartottunk még áprilisban és májusban. A Pannónia Fesztiválon szerintem már nem lemezbemutatóként fog megjelenni a programunk, hanem egy teljes showt gyúrunk belőle. Annyi lesz a különbség igazából, hogy addig még először eljátsszuk az új lemezt, és aztán a régi számokat. A PaFéra fogunk csinálni egy olyan műsort, amiben ez már keveredve van. Ez lesz a nyári szezonnyitó.”
 
Az I-betűs csapatoknál maradva következzen a haza zenekarok legőrültebb rockját játszó Intim Torna Illegál! Dalszövegeiket a fél ország ismeri és szereti, úgyhogy kizárt, hogy kimaradjanak a PaFe listájából – Szántódpusztán is kívül-belül megmozgatnak mindenkit! „A Pannónia Fesztivál mindig kezdete a szezonnak, az első fesztivál ahol átérezhető a hangulat! Hangerő, csajok, szól a színpadokról a zene és rugdosod a műanyag poharakat az úton! Elkezdődött!!!!! Nagyon várjuk  a Pafét, most először ITI a Nagyszínpadon!!! Tavaly  egy sátorban voltunk, és ahogy mondják, a csilláron is emberek lógtak, akkora nagy buli volt. A 2013 tavaszi turné után a Pannónián mutatjuk be a nyári fesztivál programunkat sok meglepetéssel - egyelőre csak ennyit mondhatok, mert különben nem lesz meglepetés! Találkozunk május 18-án a Nagyszínpadon 18 órakor.”
 
De hol van az még? Nem is olyan messze! Már csak néhány nap választ el minket a több mint 150 haza fellépőt és külföldi kiválóságokat felvonultató Pannónia Fesztivál kezdetétől. Beszereztétek a jegyeket?
 

Jegyárak

Négynapos bérlet: 7.900 Ft

Napijegy: 3.900 Ft

 
Két koncert között nemcsak a gyönyörű helyszínt élvezhetik a fesztiválozók, de különböző civil szervezetekkel is találkozhatnak Szántódpusztán. Számos munkavállalással kapcsolatos ötlettel várja az érdeklődőket az IAESTE Hungary, vagyis a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete. A HANGMESTER.HU jóvoltából kipróbálhattok majd professzionális hangszereket, a Nem Adom Fel alapítvány pedig a fogyatékkal élők számára készült segítő eszközöket mutatja be. A felsőoktatásban tanulók és dolgozók mindenképp látogassanak el a Campus Hungary Programhoz, hiszen külföldi ösztöndíjak tömegével várják a kifelé kacsintgatókat. Folyamatosan látogatható lesz a PAFE területén a funfair XXL hinta, és egész nap játékok, rapid randi, csocsó, flipper szórakoztatja majd a tombolásban megfáradt fesztiválozókat. Lesz ezen kívül még Quiz Night, óriás társasjáték és óriás keresztrejtvényfejtő, hogy a test és a szellem egyaránt megdolgozzon a pihenésért.
 
PAFE-bérlettel olcsó szállásfoglalásra és utazásra is van lehetőség! A balatonföldvári Anna-Mária Villában a balaton@campusclub.hu címen lehet kedvezményesen foglalni, az odajutás pedig vonattal a legkedvezőbb, ugyanis a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. Ráadásul a Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2013. május 21.

Véget ért a Pannónia Fesztivál

Három fergeteges nap után még mindig tudott újat, még jobbat nyújtani a 7. Pannónia Fesztivál. Szántódpuszta már vasárnap délután visszhangzott a tapsoktól: Supernem, Elefánt, Kalapács és Hősök koncertek várták a sátrak összegöngyölése előtt a fesztiválozókat. Tovább

2013. május 20.

Táncolni ér! Pannónia Fesztivál 3. nap

Napsütés, vízpart, hétvége és állati jó zene – ez mind együtt volt május 18-án szombaton Szántódpusztán. A 7. Pannónia Fesztivál harmadik napján a Rockélet sátorban fekete pólós punkok, a Nagyszínpad előtt bikinis lányok, a Zipz Shoesban konszolidált hippik, a Zeneszöveg.hu táncterén napszemüveges rapperek, a Hóóórukk Hüttében pedig söröző, asztalon táncoló kempingezők mulattak. Tovább

2013. május 19.

Tomboló vihar-rock a Pannónia Fesztivál 2. napján

A nyitónap pörgése után pénteken tovább folytatódtak az eszméletlen koncertek a 7. Pannónia Fesztiválon. Szántódpuszta területe dübörgött a basszustól. A Supernem, az Ocho Macho, Kowalskyék, az Akkezdet Phiai, a Magidom és még sokan mások szolgáltatták a minőségi buli-alapot, de kétségtelenül a Rudimental koncertje volt az est fénypontja. Tovább

2013. május 18.

Bólintás a 7. Pannónia Fesztiválra

Hivatalosan is megkezdődött a magyarországi fesztiválszezon, amelyet immár hagyományosan a Szántódpusztára költöztetett Pannónia Fesztivál nyitott meg. Bár az időjárás még nem teljesen bólintott rá a hétvégére, mindenki más viszont igen. Tovább

2013. május 9.

Szezonnyitó sztárparádé a Balatonnál

Május 16-án startol az idei első fesztivál Magyarországon! A Pannónia Fesztivál színpadain több mint 150 zenekar lép fel, köztük olyanok is érkeznek Szántódpusztára, akik jó eséllyel még soha nem jártak a Balatonnál – így május 17-én a Rudimental, 18-án a Foreign Beggars és az utolsó napon, 19-én a Dub Pistols! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky